Bradu Ovidiu Dan Find us on Google+
30 apr, 2017
lensa.ro

Amanetarea-autoturismelor-alternativa-populara-de-imprumut Bancile care ofera credite rapide pentru nevoi personale sunt foarte criticate pentru modul complicat prin care calculeaza comisionale unor imprumuturi. De cele mai multe ori acestea sunt lipsite de transparenta si cauta metode prin care sa includa diferite comisioane.

Exista o dobanda, taxe de analiza a dosarului, taxe de acordare, taxe de mentenanta, de rambursare anticipata, etc. Bancile si institutiile de creditare nebancare sunt foarte inventive, cand vine vorba de taxe.

O alternativa tot mai populara este imprumutul prin amanet autoturisme. De regula imprumuturile sunt rapide si garantate cu masina. Acestea sunt acordate pe loc, simplu si foarte rapid. In comparatie, nicio banca nu ofera credit in aceeasi zi, insa sunt firme de amanet auto care ofera chiar si 50.000 de Euro in aceeasi zi.

Pentru a obtine imprumutul nu este nevoie de foarte multe acte si mai ales nu este nevoie de adeverinta de venit. Pentru a obtine creditarea este nevoie de cartea masinii, talonul si buletinul proprietarului. Evaluarea se face rapid, apoi este incheiat un contract in care este stabilit comisionul procentual clar, in functie de perioada imprumutului
.
Comisionul este singurul cost efectiv al imprumutului. In situatia in care imprumutul este returnat mult mai rapid decat perioada stabilita in contract, atunci practic comisionul este recalculat, astfel incat clientul sa plateasca doar perioada in care a beneficiat de bani imprumutati. Casele de amanet auto accepta si autoturisme care apartin unor firme, in acest caz fiind solicitate cateva acte suplimentare firmei.

Deci, vedem ca amanetul auto este valabil atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. Clientii trebuie sa stie ca masina ramane, pe durata contractului, intr-o parcare pazita a firmei de amanet si poate fi vazuta online. Este foarte important de stiut faptul ca daca un client nu mai poate restitui imprumutul, nu inseamna ca pierde masina.

Acesta poate alege sa o vanda si poate face acest lucru, in timp ce aceasta este lasata gaj amanetului auto. Clientii interesati de cumpararea autovehicului pot veni sa cumpere autoturismul din parcul auto al casei de amanet.

Cand autoturismul este preluat de casa de amanet se fac obligatoriu poze in interior si exterior si totodata este notat kilometrajul, iar masina este apoi pastrata in parcul firmei de amanet. Parcurile auto ale caselor de amanet sunt monitorizate 24/24. Masina va fi returnata in aceeasi stare referitor la functionare, aspect si kilometraj, dupa achitarea comisionului de imprumut si a valorii creditului.

De regula, clientii interesati de un credit foarte rapid obtinut prin amanetarea unei masini pot cauta informatii online pe diverse site-uri de specialitate ale unor firme de amanet auto. Multe dintre aceste companii au parcari mari auto, dar exista si companii care detin garaje proprii pentru fiecare masina, pentru a garanta siguranta autoturismului amanetat.

In concluzie, piata de amanet auto este in continua expansiune cu oferte din ce in ce mai atractive, privind comisionul si perioada de returnare a creditului. Marele avantaj il constituie valoarea autoturismului care este superioara unor bijuterii mici sau unor electronice amanetate.
Bijuterii La Rosa