Bradu Ovidiu Dan Find us on Google+
30 apr, 2017
evaluaredigitala.ro

Cand folosim o flansa filetata de 80?Atunci cand vorbim despre otel, dar si despre imbinari metalice, destul de putine persoane par sa inteleafa in mod corect detaliile tehnice ce insotesc procedeele tehnice. Pe de o parte acest lucru este si normal, deoarece nu ai cum sa te astepti ca un make-up artist sa stie ce este o flansa filetata dn 80, sau o imbinare prin sudura cu autogen.

Imbinarile de regula sunt impartite in doua categorii principale, iar aici mentionam imbinarile demontabile, caz din care face parte flansa filetata dn 80 de care vorbeam mai devreme, spre exemplu, si imbinarile nedemontabile, caz in care incadram sudurile.

Este important sa stim aceste lucruri, deoarece asa ne putem da seama unde anume putem interveni in cazul in care situatia o cere, fara a pune in pericol insa intregul proiect.

Caracterul permanent sau nepermanent este foarte important atunci cand vorbim despre imbinarea a doua componente, deoarece alegerile noastre trebuie sa se bazeze pe aceste informatii. Sudura este un tip de imbinare care nu poate fi demontata, iar singura modalitate prin care putem interveni la nivelul unei astfel de legaturi este prin taierea tevii imbinate, respectiv a sudurii, lucru care poate schimba cursul lucrarii in curs de efectuare.

Pe de alta parte, iminarile prin flanse sunt ansambluri demontabile, folosite in special in domeniul igienico-sanitar, acolo unde se doreste ca imbinarea sa prezinte posibilitatea interventiei. Flansele prezinta anumite orificii, care sunt destinate montarii suruburilor cu care se face prinderea. Intre flanse este prevazuta o garnitura, care va avea menirea de a etansa complet imbinarea, astfel incat eventualele pierderi sa poata fi preintampinate.

Strangerea suruburilor trebuie sa fie facuta in asa fel incat sa nu suprasolicite flansa si sa nu se produca ruperea in material, deoarece o astfel de problema poate conduce catre cedarea totala a instalatiei.

Tocmai de aceea strangerea suruburilor este recomandat sa se faca progresiv, avand grija sa nu strangem fortat anumite suruburi, fara a lasa loc de manevra pentru celelalte. Un aspect important in acest caz tine de forfecarea suruburilor, mai exact de ruperea acestora in urma eforturilor, caz in care trebuie sa acordam o atentie sporita chiar si acestor accesorii.

Fireste ca aceste informatii nu sunt la indemana oricui si nu suntem cu totii specialisti in instalatii. Tocmai de aceea ar trebui sa lasam aceste lucruri in sarcina celor care au toate informatiile necesare, in speta specialistilor in acest domeniu. Magazinul www.shop-einstal.ro ne ofera toate informatiile necesare din acest domeniu, dar si produsele aferente, precum o flansa filetata dn 80, dn 50 sau dn 100, in functie de tipul imbinarii pe care il avem de facut.

Acesti specialisti te vor ajuta sa intelegi mai bine felul in care trebuie sa fie facuta o imbinare, fie ea prin filetare sau sudare si te vor ajuta sa alegi cele mai potrivite produse, necesare proiectului tau.

De aceea o vizita in magazinul online este mai mult decat potrivita, multitudinea de produse asteptandu-te ca tu sa alegi ceea ce iti este necesar. In acest fel vei sti exact ce anume ai de facut, iar proiectul tau de imbinari se va transforma intr-o adevarata reusita.
Bijuterii La Rosa