Bradu Ovidiu Dan Find us on Google+
30 apr, 2017
evaluaredigitala.ro

Smartphone-ul-nu-mai-are-semnal-in-retea-solutii-de-depanare Lipsa semnalului sau a conectivitatii in retea este o problema majora pentru toate telefoanele mobile, indiferent de marca, model sau sistemul de operare pe care il folosesc. Vrei reparatii telefoane la cele mai bune preturi? Specialistii nostri te asteapta pe Service-Gsm.ro.

Daca nu mai ai semnal in retea, practic nu mai poti folosi telefonul pentru capabilitatile pentru care a fost creat: nu mai poti efectua apeluri, nu mai poti trimite sau primi mesaje sms, etc.

In timp ce in anumite zone (unde nu exista semnal), toate telefoanele au probleme cu receptia semnalului (in statiile de metrou de exemplu), exista si zone cu semnal excelent, unde se poate intampla sa ramai fara semnal, chiar daca exista o retea disponibila si receptia ar trebui sa fie de 100%. Acesta ar fi primul semn ca telefonul tau are intr-adevar o problema.Unii dintre utilizatorii care folosesc device-uri de la Samsung, s-au plans de foarte multe ori ca atat receptia cat si transmisia semnalului au intreruperi spontane si aleatorii. Un utilizator care abia ce a initializat un apel, se va trezi ca pierde semnalul dintr-o data, fara sa isi miste pozitia macar.

De asemenea, se poate primi mesajul “not registered to network.” Aceste probleme pot trece de la sine, in sensul ca sunt foarte rare si nu dureaza foarte mult, dar daca se intampla foarte frecvent, telefonul are o problema.

Identifica factorul ce cauzeaza problema – smartphone-ul in sine sau sim-ul instalat.

Inainte de a incerca sa rezolvi problema pierderii semnalului, o idee buna ar fi sa verifici daca sim-ul tau functioneaza asa cum ar trebui. Cea mai buna metoda de a face acest lucru, este sa-l incerci pe alt smartphone (al unei rude de exemplu). In acest fel, iti vei da seama daca problema este de la retea, adica de la sim sau de la telefonul tau mobil.

Daca sim-ul se comporta asa cum trebuie pe noul device, atunci telefonul tau are o problema. Daca se comporta exact la fel, trebuie doar sa-l schimbi si vei avea din nou un semnal excelent.

Solutii pentru remedierea semnalului, daca problema este cauzata de smartphone.

Daca ai verificat foarte bine sim-ul pe alte telefoane si acesta nu prezinta nici un fel de restrictii in functionare dar pe telefonul tau are semnalul foarte slab, iata cateva solutii de remediere a acestei probleme:

-    Restarteaza telefonul. Ai putea fi surprins, dar o simpla restartare a telefonului poate rezolva multe probleme, chiar si pe cele ale sim-ului.
-    Activeaza modul “Airplane” sau “Airplane Mode”. Multi utilizatori care s-au confruntat cu probleme de receptie a semnalului, au observat ca la activarea modului de avion (airplane mode), aceasta problema dispare sau se diminueaza semnificativ.

Pentru a activa modul airplane, apasa pe bara de notificari a telefonului tau (notifications) si cauta icon-ul “Airplane mode”. Apasa pe acest icon pentru a porni modul respectiv si asteapta in jur de 30-40 de secunde.

Dupa acest timp, apasa din nou pe iconita airplane mode, pentru dezactivare. Daca nici asa nu s-a rezolvat problema, este foarte posibil ca chipsetul de retea de la interiorul telefonului sa nu mai functioneze cum trebuie, caz in care trebuie sa duci device-ul la un service.

Bijuterii La Rosa