Bradu Ovidiu Dan Find us on Google+
30 apr, 2017
evaluaredigitala.ro

Camera-duala-piesa-de-rezistenta-a-noilor-tehnologii-pentru-smartphone-uri Camera duala...wow...cine nu si-ar dori aceasta noua functionalitate la smartphone-ul sau? Camerele duale, desi prezente pe gadgeturi din 2007, cand Samsung a integrat un modul pe Samsung SCH-B710, care au functii de fotografiere 3D prin doi senzori plasati in spate, nu s-au dezvoltat in anii urmatori si nu si-au dovedit eficienta atunci.

Urma HTC cu un concept nou, efect Bokeh si refocalizare dupa captura, dar nu s-a dovedit util, pentru ca doua camere spate stricau aspectul estetic. In 2014 apare Huawei Honor 6 Plus si One M8 aveau efect Bokeh, iar ZTE Axon avea camera duala in 2015, cu o premiera, si anume fotografie alb negru pe telefon, cu senzor dedicat pentru acest tip de captura, si combinarea celor doua capturi intr-una singura.

Din 2016 insa tehnologiile duale au prins contur prin faptul ca Apple a adoptat un nou mijloc de a captura imaginile pe iPhone 7 Plus, aducand un plus efectelor de combinatie a capturilor celor doua camere, si elemente distinte de zoom in, captura alb negru si captura wide-angle.

Pe primul loc ca tehnologie se plaseaza fotografierea wide-angle folosita de LG G5, pe locul doi captura monocolora a Huawei P9 si pe locul trei zoom in de la iPhone 7 Plus.

Alt model de la Allview, si anume X4 Soul, este primul smartphone cu camera duala, care are pe spate doua camere de 13MP si de 5MP. Camera care are 13MP preia detaliile in lumina scazuta, in timp ce senzorul de 5MP preia informatii despre profunzimea campului vizual pentru efect de blur. 

Despre asteptatul iPhone 8, Apple si LG se pare ca au intrat in parteneriat pentru a produce o camera 3D duala, care permite captarea simpla de imagini si continut video 3D. LG produce camera duala pentru iPhone 7 Plus, dar apar noi functii dedicate sistemului Android.

Apple are idei referitoare la posibilul control al terminalului cu gesturi si realitate augmentata, si moduri de a utiliza o camera 3D, fara inregistrarea unui continut stereoscopic, care insemna o inregistrare si redare a imaginilor in relief cu instrumente care au proprietati optico-mecanice. Exista zvonuri care spun ca versiunea de 4,5 inch are o camera principala simpla, pe cand versiunile de 5,5 si 5,8 inch vor avea camere duale pe spate si stabilizare optica.

Piese telefoane sunt piese de baza ale oricarui smartphone, iar camera duala reprezinta o inovatie care ar trebui sa castige cat mai multi clienti, este o piesa care inca este in fabricatie pentru a-i creste performantele si a deveni un must-have al posesorilor de smartphone-uri.

Oricine isi doreste o camera care sa aiba calitati speciale, efecte speciale, sa depaseasca vechile performante ale camerelor foto ale telefoanelor mobile, realizand capturi remarcabile prin tehnologii avansate.

Camera duala insa trebuie sa dovedeasca performantele prin aparitia si utilizarea sa la noile gadgeturi, iar posesorii unor astfel de smartphone-uri vor fi cei care vor putea spune daca o camera duala este o piesa de rezistenta, comparand-o cu vechile tehnologii, anul 2017 fiind anul in care este posibila aparitia acestor camere duale performante.Bijuterii La Rosa