Bradu Ovidiu Dan Find us on Google+
30 apr, 2017
lensa.ro

De-ce-trebuie-gazduite-site-urile Gazduire web este serviciul care sprijina firmele si persoanele fizice sa gazduiasca un site web pe Internet. Gazduirea web este serviciul de baza al companiilor de webhosting, care include si alte servicii conexe, cum ar fi servicii de gazduire pentru e-mailuri, servicii DNS, inregistrarea domeniilor, asistenta pentru rezolvarea operativa a problemelor de gazduire.

Un website trebuie sa fie tinut activ, si in primul rand este inregistrat ca nume de domeniu, dar acest lucru este doar identificarea lui, pentru a fi activ si pentru a exista pe Internet, trebuie sa fie gazduit, adica sa aiba un spatiu de stocare pe server.

Dar daca va ganditi ca ati putea face gazduirea de pe un PC care are o conexiune la Internet, nu este posibil pentru ca resursele hardware ale unui calculator personal nu sunt prea puternice pentru a servi mai multi utilizatori in acelasi timp, si de aceea companiile de webhosting ofera solutiile adecvate, care au servere performante care servesc paginile site-urilor si stocheaza informatiile si au conexiuni mult mai puternice si rapide la Internet, astfel mai multi utilizatori sa poata sa acceseze paginile site-urilor in acelasi timp.

Iar referitor la preturi, cu siguranta costurile sunt mai acceptabile, daca o companie de webhosting se va ocupa, decat daca veti investi singuri in conexiunea cea mai buna de Internet si un server de ultima generatie. 

Acestea sunt lucrurile esentiale de la care s-a dezvoltat o adevarata industrie de gazduire web, aparent o industrie care nu are nevoie la inceput de investii prea mari. Cei care incep o afacere pentru gazduire web, incep prin a fi reseller hosting, adica prin a vinde serviciile de webhosting pentru bloguri, site-uri de prezentare, magazine online, etc.

Compania care a vandut serviciile detine tot suportul tehnic. Aceasta solutie se numeste reseller hosting. Alta optiune este VPS (Virtual Private Server), cu mai multe resurse, iar solutia cu serverul dedicat este o alta alegere. 

In privinta costurilor, acestea trebuie calculate pentru ca aceste servicii de gazduire web cuprind intretinerea si administrarea tipului de hosting ales. Primele luni care nu aduc profit, ci doar amortizeaza o investitie in gazduirea web nu trebuie sa determine scaderea increderii sau renuntarea la investirea in urmatoarele luni in a mentine aceste servicii.

Companiile de webhosting sunt intr-o competitie acerba, de aceea acestea trebuie sa supravietuiasca pe piata, si sa ofere pachete avantajoase de intretine, administrare si mentenanta, pentru a fi alese de catre cat mai multi clienti. Pe langa gazduirea web, trebuie sa investiti si in SEO, adica optimizare pentru a reusi sa mentineti site-ul cat mai sus in motoarele de cautare.

Site-urile trebuie gazduite, este un termen atat de de placut, gazduire te duce cu gandul la a oferi un fel de casa cu tot ce ii trebuie unui site. Si cam la acest aspect se refera, pentru ca fara gazduire, site-urile nu ar putea exista, este mai mult decat necesara o astfel de activitate a companiilor care detin resurse, ca niste hoteluri ca pot sa ofere o cazare pentru mai multi turisti in acelasi timp.

Bijuterii La Rosa