Cum-alegem-penarul-potrivit

Cum alegem penarul potrivit?

Dupa cum bine stim cu totii, elevii au nevoie de rechizite pentru scoala. Au nevoie de carti si de caiete, dar au nevoie si de instrumente de scris, pentru a putea sa noteze in caiete ceea ce li se preda.

Cu siguranta insa, un pix sau un creion nu sunt suficiente pentru un elev, care are nevoie de mai multe instrumente de scris, iar din acest motiv, un penar scolar 1 femoar UNICORN este o necesitate pentru orice elev.

De fapt, penarul poate fi o necesitate chiar si pentru un adult. Exista persoane care sunt pasionate de scris, si care de fiecare data cand au timp liber prefera sa il petreaca scriind poezii intr-un caiet, sau scriind in jurnal.

Alegerea unui penar insa, nu este un lucru atat de simplu precum pare la prima vedere, dat fiind faptul ca exista mai multi factori de care trebuie tinut cont. In continuarea acestui articol insa, vom enumera toti acesti factori care au o mare importanta in alegerea unui penar, astfel ca atunci cand va fi nevoie sa alegeti un penar, sa ii cunoasteti si sa faceti cea mai potrivita alegere.

Dimensiunea penarului

Exista penare de diferite dimensiuni, iar acestea cu siguranta vor fi alese in functie de necesitatile fiecaruia. Pentru copiii mici de exemplu, care au nevoie sa foloseasca la gradinita sau la scoala diferite instrumente de scris precum stilouri, pixuri, creioane, creioane colorate sau carioci, cu siguranta un penar de dimensiuni mari este considerat a fi cea mai potrivita alegere.

Pentru elevii de gimnaziu si de liceu, cu siguranta nu mai reprezinta o optiune buna un astfel de penar, din moment ce ei vor avea 3 – 4 pixuri in penar si un creion si o radiera. Deci, alegerea unui penar de dimensiuni mari pentru acestia, practic este inutila.

Pentru femeile care au nevoie de un penar pentru a-si pastra instrumentele de scris folosite la locul de munca, atunci cand acestea detin o geanta chic, cu siguranta un penar chic din piele naturala poate reprezenta cea mai potrivita alegere.

Material

La fel ca atunci cand este nevoie de alegerea unor alte produse, si cand vine vorba despre alegerea unui penar, calitatea materialului este unul dintre cei mai importanti factori.

Exista penare care sunt confectionate din materiale cum ar fi panza, vinilul sau plasticul, si care cu siguranta reprezinta cea mai buna optiune pentru copii, mai ales pentru cei din invatamantul primar, sau pentru cei de gradinita.

Chiar si elevii din invatamantul gimnazial si cei de la liceu isi pot alege un asemenea penar. De mentionat insa este faptul ca exista penare care sunt confectionate din piele ecologica, iar acestea sunt mai elegante si mai frumoase decat cele din materialele mentionate anterior.

Se gasesc penare confectionate din piele naturala. Acestea au avantajul de a fi si mai elegante, si mai rezistente decat cele din piele ecologica, si sunt si foarte durabile in timp. Cei care isi doresc un penar elegant, in mod evident spre un asemenea model isi vor indrepta atentia.

Formatul penarului

Un alt factor decisiv in ceea ce priveste alegerea unui penar, este reprezentat de formatul penarului. Pentru copiii mici, cea mai simpla solutie o reprezinta penarele de tip carte, care dispun de locuri pentru fiecare instrumente de scris in parte. Acestea vor fi tinute strans, de benzi elastice mici.

Pentru elevii de liceu si pentru adulti insa, cea mai simpla si cea mai populara solutie o reprezinta fara doar si poate, acele modele de penare care nu au compartimentare. Acesea pot avea diferite culori, si au dimensiunile mult mai mici, ceea ce inseamna automat ca ocupa mult mai putin spatiu.

Un astfel de penar reprezinta o alegere foarte buna pentru elevii care merg la scoala avand un ghiozdan de dimensiuni reduse, sau pentru fetele care merg cu geanta la sala.

Modul de inchidere

Cand discutam despre alegerea penarului potrivit, in mod evident, modul de inchidere al acestuia reprezinta un alt detaliu extrem de important de luat in considerare. Cele mai multe dintre penarele pe care le gasim azi pe piata, se inchid cu ajutorul unor fermoare. Cand penarele au mai multe compartimente fiecare compartiment, dispune de un fermoar.

Exista insa si penare care se inchid cu ajutorul capselor, si care sunt mai sofisitcate. Altele in schimb se inchid cu ajutorul unor mici magneti. In ceea ce priveste penarele din piele (naturala sau ecologica), de mentionat este faptul ca se pot inchide cu ajutorul unui snur elegant; sau pot fi inchise doar prin pliere.

In cee ce priveste modul de inchidere al penarului, fiecare poate face alegerea pe care o considera potrivita, in functie de preferintele proprii.

Durabilitate

Durabilitatea este un factor foarte important, insa aici lucrurile sunt destul de simple. Calitatea materialului este cea care influenteaza durabilitatea penarului, iar cei care doresc un penar pentru foarte mult timp, trebuie sa puna calitatea pe primul loc.