Ce-faci-dacaiti-scapi-cafea-sau-suc-pe-tastatura-laptopului

Ce faci daca iti scapi cafea sau suc pe tastatura laptopului?

Fiecare dintre noi avem acasa un laptop sau un PC pe care le folosim pentru a naviga pe internet, pentru a asculta muzica, pentru a ne juca, pentru a viziona filme online, sau pentru o multime de alte scopuri.

Ei bine, cu siguranta in momentul in care trebuie sa iti cumperi un astfel de echipament, vei tine cont de mai multi factori. In primul rand, cred ca deja stii faptul ca un laptop poate sa fie egal din punct de vedere al performantelor cu un PC.

Sunt o multime de cazuri in care laptopurile sunt mai performante decat PC-uruile, astfel ca trebuie sa alegi cu o foarte mare atentie echipamentul. Daca tii cont de faptul ca un PC ocupa mai mult spatiu in casa, sau de faptul ca un laptop este cu siguranta mult mai usor de transportat, atunci este evident faptul ca iti vei alege un laptop.

Poti sa iti alegi un model nou, unul laptop second hand sau un laptop refurbished, insa aceasta alegere depinde foarte mult de asteptarile pe care le ai de la echipament, si de suma de bani pe care iti poti permite sa o cheltuiesti pentru a alege echipamentul.

Indiferent pentru ce categorie de laptop vei opta, trebuie sa ai foarte mare grija de echipament in momentul in care il folosesti, si sa eviti sa mananci cand folosesti laptopul. Deasemenea nu este indicat sa ai pe birou cana de cafea sau paharul cu suc, pentru ca la cea mai mica neatentie, le vei putea atinge si cafeaua sau sucul se vor varsa peste tastatura.

In acest caz, daca te vei astepta ca echipamentul sa ruleze la fel ca si inainte de a fi varsata cafeaua sau sucul pe tastatura, sa stii ca nu se va intampla asta. Trebuie specificat faptul ca tastatura este prima componenta care intra la categoria ”stricata”, insa daca nu te vei panica, va ramane si singura componenta inclusa in aceasta categorie.

Cu siguranta nu este o idee buna sa aduci si sa folosesti rapid uscatorul de par, asa cum vezi pe Youtube. In cazul in care iti vine in minte ideea nefericita de a inclina laptopul, trebuie sa il inclini spre CD ROM, nu spre monitor. Cea mai buna idee insa in acest caz ar fi aceea de a inchide echipamentul si de a-l duce la service pentru a fi vazut de catre specialisti.

Trebuie sa stii faptul ca o tastatura laptop are in componenta sa mai multe straturi de folie fina, care au rolul de a proteja conductorii, iar din acest motiv procesul de curatare a unei tastaturi laptop stricate, trebuie efectuat de catre un specialist.

Lichidul scapat deasupra tastaturii, va patrunde printre toate acele straturi de folie, iar in cel mai scurt timp tastatura se va defecta, iar urmatorul pas pe care il vei avea de facut, va fi acela de a cauta tastaturi laptop cat mai rapid.

In cazul in care lichidul varsat pe tastatura este suc, lapte, cafea sau orice alta bautura care contine zahar, sunt sanse foarte mari sa se produca o coroziune a conductorilor din tastatura, si tocmai din acest motiv aceasta se va strica.

Chiar daca tastatura se mai poate repara, cel mai bine ar fi sa o inlocuiesti pentru ca o tastatura reparata cu siguranta nu are o durata de viata la fel de mare precum una noua.