Beneficiile-ale-inotului-pe-care-probabil-nu-le-stiai

Beneficiile ale inotului pe care probabil nu le stiai

Inotul nu numai ca ajuta la aptitudinea fizica generala, ci include si o serie de alte beneficii, cum ar fi tonifierea musculara, controlul respiratiei si calitatile meditative.

Spre deosebire de alte regimuri de fitness, inotul angreneaza fiecare grupa musculara si sistemul de energie! Apa este de 800 de ori mai densa decat aerul, iar rezistenta adaugata permite un antrenament minunat pentru corp.

Beneficiile inotului sunt multe. Iata cateva beneficii ale acestui sport despre care cel mai probabil nu aveati idee, si care va pot determina sa va inscrieti cat mai repede la cursuri inot adulti Bucuresti.

Imbunatateste coordonarea

Inotul imbunatateste flexibilitatea, gama de miscare si puterea functionala in apa. Acest lucru conduce la imbunatatirea rezistentei miezului si a stabilitatii mobile in toate articulatiile, precum si a muschilor mai puternici si a abilitatilor motrice imbunatatite.

Este prietenos in comun

Este prietenos. Daca va recuperati dupa ce ati avut parte de o vatamare si sunteti dornici sa construiti forta, atunci puteti sa va ganditi sa incepeti o rutina de inot pentru a ramane in forma. Daca alergatul este pasiunea dvs., atunci inotul este o modalitate excelenta de a lucra in zilele de recuperare, permitand genunchilor sa aiba parte de odihna necesara.

Arde calorii majore

Inotul este, fara indoiala, o modalitate foarte eficienta de a arde caloriile. Fiecare stil de inot competitiv angajeaza diferite grupuri musculare, astfel incat veti arde mai mult sau mai putin in functie de cat de mult timp inotati. Regele arderii de calorii este stilul de inot „fluture”. Potrivit mai multor studii efectuate odata cu trecerea timpului, arderea caloriilor variaza de la 649 de calorii pentru o cantitate de 130 de kilograme la 1.024 calorii pentru o cantitate de 205 de kilograme.

Imbunatateste respiratia eficient

In plus fata de imbunatatirea sanatatii inimii si a rezistentei, inotul imbunatateste, de asemenea eficienta respiratiei. Acest lucru devine foarte benefic cand faceti alte activitati, deoarece nu veti avea dificultati de respiratie dupa ce ati alergat pe scari de exemplu.

Este optim pentru Cross Training

Un antrenament inot va va imbunatati performanta generala la sala de sport (si invers!) Cand va antrenati pentru un maraton sau orice alta competitie, sariturile in piscina va pot oferi un avantaj suplimentar fata de concurentii si va pot imbunatati conditia fizica.

Te face mai destept

Creierul dcs. iubeste inotul. Sangele si oxigenul suplimentar va ajuta sa deveniti mai atenti, treji si concentrati. Acest sport elibereaza endorfinele, hormonii „se simt bine” din corpul nostru.

Iti imbunatateste capacitatea de a ramane linistita

Inotul este meditativ. Inotul stimuleaza endorfinele care sporesc sentimentele de bunastare. In plus, loviturile ritmice si sunetul apei fac inotul mult mai relaxant. Sa demonstrat ca inotul produce aceleasi efecte de relaxare ca si yoga, iar intinderea si contractarea muschilor poate spori aceasta experienta.

Inotarea nu numai ca ajuta la aptitudinea fizica generala, ci include si o serie de alte beneficii, cum ar fi tonifierea musculara, controlul respiratiei si calitatile meditative. Este un antrenament total al corpului, care are un impact redus asupra articulatiilor si, de asemenea, va intinde corpul.

Asadar, dupa cum se poate vedea din acest articol, inotul este un sport extrem de util datorita multiplelor beneficii pe care acesta ni le poate oferi. Tocmai de aceea, este indicat ca parintii sa isi inscrie copiii inca de mici la cursuri inot, iar adultii care inca nu stiu sa inoate, ar fi indicat sa se inscrie cat mai repede la cursuri inot adulti.

In ceea ce priveste copiii care invata sa inoate, acestia vor fi invatati de catre instructori de inot, special pregatiti pentru a lucra cu copiii. Adultii in schimb, vor invata sa inoate de la instructori de inot, care lucreaza de regula doar cu adulti.

In ceea ce priveste parintii care stiu sa inoate, mentionam faptul ca nu este indicat ca acestia sa incerce sa isi invete copiii sa inoate. Cel mai probabil cei mici nu vor efectua miscarile corecte in apa, iar acest lucru cu siguranta poate avea consecinte mai putin placute odata cu trecerea timpului. Tocmai de aceea, este indicat ca atat cei mici cat si cei mari, sa invete sa inoate doar de la instructori de inot, care au pregatirea necesara pentru a preda cursuri de inot.