Cum-să-ai-un-brad-de-Crăciun-ca-în-filme

Cum să ai un brad de Crăciun ca în filme?

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate cu drag de către noi toți în fiecare an. Momentul împodobirii bradului este unul special. Un brad cu aspect natural asigură un decor de bun gust chiar și când preferi un brad artificial. Astfel, poți uita de sumele piperate pe care le cheltuiai an de an pentru a-ți impresiona invitații cu un brad natural și falnic.

Aici pe BraziCraciun.net găsești brazi cu aspect natural, ca în povești! Fie că preferi naturalul sau un brăduț artificial, trebuie să cunoști înainte etapele împodobirii corecte pentru un aspect vizual plăcut.

  1. Amplasarea în spațiul potrivit

Alegerea locului în care să îl așezi este la fel de importantă precum împodobirea efectivă. Un loc neadecvat, în care brăduțul stă ascuns, expus doar parțial, când ramurile sunt îndoite de piesele de mobilier, sau stă înghesuit, riscă să anuleze tot farmecul ghirlandelor.

Măsoară exact camera cu ajutorul unui instrument pentru ca apoi să determini dimensiunea potrivită a bradului pe care să îl cumperi.

  1. Aranjarea instalației luminoase

După ce te-ai hotărât unde îl amplasezi, începe să te decizi asupra instalațiilor. Verifică funcționalitatea lor, eventualitatea unor becuri arse ca să îți asiguri un brad reușit. Nu începe direct cu globurile și ghirlandele pentru că ulterior firul de la instalații va trece peste ele și va diminua efectul magic.

Este bine ca beculețele să fie aranjate în mod circular în jurul pomului, pentru distribuirea uniformă a luminilor. Cu cât beculețele sunt mai multe, cu atât rezultatul va fi mai atractiv. Nu exagera, totuși. Poți utiliza minim două șiruri de luminițe pentru brazii mari.

  1. Ghirlandele

Acestea trebuie să fie puse în același sens cu beculețele, dacă este vorba de o instalație lungă. Dacă luminițele fac toată magia bradului, acest pas poate fi sărit.

Poți începe din vârful bradului și adaugă mai multă la poale, unde crengile sunt mai bogate sau lasă-le să atârne firesc pe verticală. Important este ca aceastea să nu acopere globurile sau restul decorațiunilor, ci să le pună în valoare prin uniformitate de culori, contraste interesante, volum sau textură.

  1. Decorațiunile

Ai mare grijă la cum alegi să împarți restul ornamentelor. Pentru un aspect frumos, acestea trebuie dispuse uniform. Adică, să eviți aglomerarea unei părți a bradului și zonele lăsate complet descoperite. Ornamentele diferite trebuie amestecate între ele.

Nu folosi globuri de aceeași culoare într-o parte sau figurine de aceeași formă într-un singur loc. Începe să așezi mai întâi ornamentele mari și apoi, treptat pe cele mai mici.

  1. Asortarea culorilor și formelor

Urmează în etapele de împodobire un plan specific. Nu amesteca culori sau stiluri care nu se armonizează între ele. Optează pentru vintage, clasic, minimalist sau modern. Nu e obligatoriu să utilizezi culori din aceeași gamă. Fii curajos și apelează la diverse contraste de tonuri, sau combinații cromatice.

Atunci când alegi un stil anume, acesta trebuie să corespundă și modului în care este amenajat spațiul înconjurător. Dacă designul locuinței tale îți permite, folosește decoruri inspirate din stilul rustic. Fulgii, conurile, globurile realizate din lemn și bucăți de sfoară, figurinele care imită elemente din natură sunt perfecte pentru acest stil.

Anul acesta aranjează bradul în spiritul stilului minimalist. Decorațiuni puține și simple sau doar utilizarea instalației, sunt ornamentele adecvate pentru această tematică.