Moduri-de-a-invata-webdesign-rapid-si-eficient

Moduri de a invata webdesign rapid si eficient

Curba de invatare pentru webdesign s-a schimbat foarte mult, daca luam de exemplu ca si referinta anul 2007.

Acum, in 2016, avem mii de site-uri si de comunitati disponbile, unde putem gasii zeci de mii sau sute de mii de tutoriale despre primii pasi in webdesign dar si despre tehnici de programare avansate, lucruri ce ne vor da un ajutor imens, daca vrem sa invatam sa programam web, cat mai rapid si cat mai eficient.

Doresti un web design de calitate, de la unii dintre cei mai buni profesionisti in domeniu? It Exclusiv, este locul unde trebuie sa cauti.

Webdesigner-ii recunosc de cele mai multe ori, ca invata de fapt lucruri noi in fiecare zi, nu este un secret. De aceea daca vrei sa te apuci de programare web, trebuie sa stii ca nu exista “cel mai bun” sau “cel mai prost”, toti au inceput de undeva, ca si tine. In acelasi timp, mereu vei avea de invatat lucruri noi in webdesign, iar asta nu e un lucru rau.

Dezvoltarea unui obicei in invatare este de fapt cheia pentru a-ti stabili o rutina consistenta de invatare, ce iti va permite sa iti accelerezi experienta de learning in webdesign si iti va maximiza beneficiile sustinute de eforturile tale, in acest sens.

Aloca-ti timp zilnic pentru a invata noi tehnici de design si invata zilnic pentru perioada in care te-ai decis sa studiezi (fie ea o luna sau un an). Pentru a evolua totusi la un nivel superior in web design, iti sugeram o perioada de studiu de minim 2 ani, pentru a putea realiza urmatoarele teluri:
•    Sa faci bani din web design
•    Sa-ti construiesti o audienta solida (pentru website-urile sau blogurile realizate de tine)
•    Sa-ti rezolvi problemele
•    Sa-ti dezvolti tenacitatea si interesul pentru studiu, precum si baze solide de supravietuire in campul muncii din ziua de astazi, unul din ce in ce mai dinamic.

Regula de 1%.

Invatarea si practica zilnica este ceea ce iti va aduce succes si te va face mai bun, cu fiecare zi. Secretul este sa te dedici cu adevarat invatatului si nu doar sa o faci pentru ca trebuie, seteaza-ti zilnic un timp de invatare (1 ora sau doua) in care sa te dedici complet acestui lucru.

Gandeste-te simplu, matematic: 60 de minute intr-o zi pentru o luna, sunt 60 de minute x 30 de zile = 1800 de minute sau 30 de ore, un timp destul de bun pentru a invata cu adevarat ceva. Potrivit unor analisti, progresand fie si cu doar 1% in fiecare zi de invatare, va face o diferenta uriasa intr-un singur an de zile, an la sfarsitul caruia, vei cunoaste deja foarte multe lucruri si vei avea o baza si mai solida pentru invatare in viitor.

Foloseste regula 80/20.

A invata totul nu este inteligent, este inteligent sa inveti lucrurile care functioneaza intr-adevar si care produc rezultate.

Principiul Pareto (cunoscut si sub numele de regula 80/20) ne spune ca pentru majoritatea evenimentelor, 80% din efecte vin din 20% din numarul de cauze.

Acest lucru este valabil si pentru invatarea web, poti invata despre tracking, kerning, typeface anatomy sau diferite unitati de masura, dar asta nu te va face un bun designer si va dura prea mult.

Gandeste-te la scopul final si invata exact lucrurile, tehnicile sau limbajele de programare, care iti pot scurta cat mai mult calea catre acel scop.