Avantaje-si-dezavantaje-ale-locuintelor-din-containere

Avantaje si dezavantaje ale locuintelor din containere

Mai intai de toate, casele din containere au fost folosite izolat, dupa care unii si-au construit case de vacanta din containere, dupa care unii au optat pentru case din containere permanente, adica au ales sa locuiasca in case construite din containere.

Tinand cont de multimea de avantaje pe care le are o asemenea locuinta in comparatie cu orice alt tip de casa, este firesc ca oamenii sa isi doreasca sa locuiasca intr-o asemenea casa. Ei bine, in cele ce urmeaza vom discuta despre avantajele acestor locuinte.

In primul rand trebuie precizat faptul ca aceste constructii sunt solide si durabile. Chiar daca aparent nu par a fi astfel, casele din containere sunt rezistente si la foc, si la cutremure si chiar si la conditii meteo cu adevarat nefavorabile

Un alt avantaj al acestor locuinte poate fi reprezentat de faptul ca avand containerele la indemmana, ele sunt ca niste piese lego, asa ca nu trebuie neaparat un plan sau un design elaborat. Imbinarea containerelor urmata de anumite modificari poate duce la realizarea unei locuinte de vis.

Preturile accesibile pe care le au containerele reprezinta un alt mare avantaj. Cei care isi doresc containere pentru a-si construi o locuinta trebuie sa stie ca pretul acestora este cuprins undeva intre 1000 si 1800 de euro, iar construirea locuintelor mai implica o investitie minima.

Un alt mare avantaj pe care il au casele construite din containere este acela ca sunt prietenoase cu mediul. Se spune ca un asemenea container cantareste undeva la 3500 kg, acesta fiind scos din uz. Pentru ca este reutilizat la construirea unei case se ajunge la salvarea a 3 tone de otel.

Mobilitatea este un alt avantaj, pentru ca aceste case pot fi construite oriunde, iar mai mult decat atat, pot fi dezasamblate si mutate dintr-un loc in altul fara probleme.

O asemenea locuinta nu are nevoie de proiect, deci acesta este un avantaj urias, pentru ca un proiect pentru o casa oarecare poate costa la fel de mult cat o locuinta din containere.

Ei bine, daca pana acum am discutat despre avantajele unei asemenea locuinte, acum trebuie sa discutam putin si despre dezavantaje. In primul rand trebuie precizat ca aceste locuinte nu sunt izolate termic. De izolarea locuintelor din containere trebuie sa se ocupe proprietarii, iar acestia trebuie sa aleaga cele mai bune materiale pentru a preveni aparitia ruginii.

Un alt dezavantaj al acestor locuinte il reprezinta rezistenta slaba a acoperisului. Acesta poate sa suporte o greutate maxima de doar 3000 de kilograme. Se pare ca odata cu trecerea timpului, probleme pot aparea si in ceea ce privese rezistenta si durabilitatea peretilor containerului, in cazul in care acesta a suferit diferite coliziuni sau a fost solicitat prin greutati excedentare.

Un alt detaliu care trebuie amintit este acela ca aceste locuinte pot fi toxice in cazul in care nu au fost inlaturate perfect vopselele de pe ele. Plus de asta, ele pot contine chiar si urme de pesticide datorita tratamentelor la care au fost supuse pentru transporturile maritime.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante avantaje dar si dezavantaje pe care le poate avea o locuinta construita din containere.