Avantaje-si-dezavantaje-pentru-laptopurile-refurbished

Avantaje si dezavantaje pentru laptopurile refurbished

Utilizatorii de laptopuri, in momentul in care vor sa isi inlocuiasca vechiul echipament, pot sa isi indrepte atentia spre un produs nou, asta in conditiile in care au nevoie de un laptop care sa fie performant, si totodata, au un buget destul de mare pentru a cumpara echipamentul.

In cazul celor care au nevoie de un echipament pe care nu au de gand sa il solicite foarte mult, ba mai mult de atat, il vor folosi strict in scopuri normale, iar aici vorbim despre vizionarea filmelor online sau despre navigatul pe internet, putem spune ca un echipament second hand este suficient.

Sunt insa si utilizatori de smartphone care ar avea nevoie de un dispozitiv mai performant, pe care sa il foloseasca atat in interes personal, cat si in interes profesional, iar pentru astfel de utilizatori, mai ales in conditiile in care suma de bani pe care o au la dispozitie nu este una mare, echipamentul ideal ar fi un laptop refurbished.

Aceasta categorie de produse este cea mai cautata de pe piata laptopurilor, pentru ca vine cu o multime de avantaje pentru utilizatori, in timp ce dezavantajele sunt foarte putine, iar in continuare vom vorbi despre aceste aspecte.

In primul rand, atunci cand te gandesti sa iti cumperi un laptop refurbished, il poti cumpara la jumatatea pretului unui echipament nou, daca vorbim strict de acelasi model de laptop.

Un alt mare avantaj de care poti beneficia in momentul in care optezi pentru un astfel de laptop, este acela ca acest tip de echipamente vine cu sistemul de operare preinstalat, asa ca nu va mai trebui sa suporti costurile unei licente Windows.

In cazul in care echipamentul nu are sistemul de operare preinstalat, o licenta Microsoft Refurbished este mult mai ieftina decat o licenta pentru un produs nou.

Un alt avantaj mare pe care il au aceste echipamente refurbished, este reprezentat de perioada de garantie, care pentru anumite modele poate sa fie pe viata, in timp ce pentru alte modele poate fi cuprinsa intre 24 si 60 de luni.

In ceea ce priveste dezavantajele acestei categorii de produse, putem aminti in primul rand faptul ca un laptop refurbished nu va avea cartea tehnica sau cd-urile cu driverele necesare, datorita unor mici neatentii la impachetare a produsului.

Un alt dezavantaj ar putea fi reprezentat de micile zgarieturi care se regasesc pe carcasa superioara a laptopului, aparute in momentul impachetarii, insa cu siguranta nu toate laptopurile refurbished au asemenea probleme.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care ai de gand sa optezi pentru un model de laptop refurbished, poti beneficia si de o serie importanta de avantaje, insa poti avea si anumite dezavantaje, insa daca stam sa ne raportam la cat sunt de performante aceste echipamente, si la ce pret atractiv le putem cumpara, atunci cu siguranta putem afirma faptul ca laptopurile refurbished sunt ideale pentru noi.

Referitor la aceasta categorie de laptopuri, putem sa gasim modele de echipamente refurbished de la toti producatorii de top de pe piata, precum HP, Dell, Acer etc, asa ca avem de unde alege.