Bateria externa – recomandari pentru utilizare

3 Shares
0
0
3

Daca utilizati telefonul sau tableta extrem de intens, e foarte sigur ca veti avea nevoie de o reincarcare in aceeasi zi pentru a putea sa va folositi dispozitivul in conditii optime. Se poate folosi incarcatorul standard al gadget-ului, insa daca nu aveti acces la o retea de energie electrica, varianta folosirii acestuia pica. Practic ce e de facut?

Simplu, va trebui sa va achizitionati un acumulator extern – power bank, unul dintre cele mai importante accesorii telefoane. In continuare, o sa detaliem despre acest accesoriu atat de necesar unui posesor de smartphone si nu numai.

Trebuie  mentionate cele cateva lucruri care sunt foarte importante atunci cand veti alege un power bank: in primul rand, dimensiunile acumulatorului. In alegerea unui acumulator extern, aveti de tinut in minte cateva aspecte importante. Portabilitatea reprezinta un aspect foarte important in alegerea acumulatorului extern.

Unele acumulatoare au dimensiuni relativ mici si incap fara probleme in buzunar, altele sunt foarte voluminoase incat prezenta lor este simtita chiar si intr-un rucsac.

Practic cand alegeti un power bank, trebuie sa atrageti atentia in primul rand la dimensiunile si mai ales greutatea aparatului. Trebuie sa evitati dispozitive mari si grele, mai ales ca intentionati sa folositi acumulatorul zilnic.

In al doilea rand, trebuie luata in calcul capacitatea acumulatorului care de altfel este extrem de importanta. Un amanunt foarte important este acela ca bateria externa nu este capabila sa transfere intreaga capacitate, parte din energie fiind pierduta prin caldura degajata in timpul conversiei.

Daca spre exemplu producatorul nu mentioneaza eficienta exacta a acumulatorului, e de asteptat ca smartphone-ul sau tableta sa primeasca in jur de 70% din capacitatea power bank-ului. Cu alte cuvinte, daca ati cumparat un acumulator extern de 10.000 mAh, sa stiti ca veti avea la dispozitie circa 7000 mAh, sau poate ceva mai mult. Cele mai performante acumulatoare externe ajung la o performanta de circa 80-85%.

Cu privire la reincarcarea acumulatorului trebuie sa stiti ca si acesta este extrem de important. Practic indicele ce ne spune cel mai mult despre viteza cu care se incarca acumulatorul extern este valoarea input. Aceasta valoare este de cele mai multe ori exprimata in amperi, avand de regula forma de 1A sau 2A. O cifra de input mai mare, inseamna incarcari mult mai rapide.

Cele prezentate mai sus sunt de regula valabile si pentru incarcarea device-urilor cu acumulatorul extern. Este important in acest caz sa atrageti atentia la output-ul power bank-ului. Trebuie mentionat ca daca veti cumpara un acumulator extern cu iesiri pentru mai multe dispozitive, va trebui sa cautati output-ul total al acumulatorului.

De exemplu, daca un acumulator are o iesire de 1A si trei iesiri de 2,1A, iar output-ul maxim este de 4,2 A este evident ca atunci vor fi utilizate in acelasi timp toate iesirile, procesul de incarcare va fi mult mai lent decat cel declarat.

Ca si concluzie, trebuie sa alegeti acumulatorul extern in functie de nevoi, practic cate device-uri aveti de gand sa incarcati si la fel de important cat de des. Inainte de a achizitiona produsul cautati parerile unor cumparatori despre acesta si evitati aparatele despre care ati auzit ca nu se incarca complet.

3 Shares
You May Also Like