Calificarile si abilitatile unui ajutor de bucatar

Calificarile si abilitatile unui ajutor de bucatar

Fie ca esti un angajator care isi cauta viitorul ajutor de bucatar, fie ca esti in ipostaza celui care vrea sa se angajeze pe aceasta pozitie intr-o companie, e nevoie sa cunosti care sunt abilitatile necesare pentru ocuparea acestui post. Acest articol te va ajuta sa vezi mai mult in ceea ce priveste calificarile si abilitatile unui ajutor de bucatar.

In fisa postului ar trebui sa apara informatii referitoare la educatie, experienta anterioara in munca, certificari si abilitati tehnice. De asemenea, pot fi incluse aici si abilitati usoare sau trasaturi de personalitate avute in vedere pentru un angajat de succes.

Desi poate fi tentant pentru angajator sa includa aici o lista lunga de competente si cerinte, trebuie tinut cont de faptul ca prea multe ar putea descuraja candidatii calificati sa nu depuna candidatura. Aceasta lista de calificari trebuie sa fie una concisa, dar sa furnizeze suficiente detalii cu cuvinte cheie si termeni relevanti.

In ceea ce priveste instruirea, majoritatea ajutoarelor de bucatar are parte de o formare formala, desi aceasta nu este neaparat o cerinta.

Cursurile de formare pot fi oferite de diverse institutii, de scoli culinare, de scoli tehnice sau colegii si universitati. Studentii din programele de arte culinare lucreaza in bucatarii, astfel incat sa poata pregati mancarea si sa-si exerseze abilitatile de gatit. De asemenea, iau cursuri de nutritie, metode de cumparare si inventariere, planificarea meniului si proceduri adecvate de depozitare a alimentelor.

Multe programe culinare impun, de asemenea, studentilor sa participe la stagii la bucatarii comerciale, astfel incat sa castige experienta in pregatirea mancarii pentru clienti. Unii bucatari-asistenti primesc toata pregatirea la locul de munca. Bucatarii cu experienta ii vor instrui in tehnicile de gatit si de preparare a alimentelor. De asemenea, este posibila si ucenicia prin diverse asociatii culinare.

Conditiile de munca ale ajutoarelor de bucatar nu sunt unele iesite din comun. Bucatarii-asistenti lucreaza in restaurante sau alte locuri care ofera servicii alimentare. Exista multe pericole asociate locului de munca, inclusiv taieturi, arsuri, alunecari si caderi, dar acestea nu sunt de obicei grave. Lucrul ca asistent bucatar poate fi destul de stresant, totusi, deoarece ajutorul de bucatar trebuie sa fie mereu in alerta pentru a pregati mese de calitate pentru clienti in timp util.

Programul asistentilor bucatari intr-un restaurant variaza foarte mult, unii trebuind sa lucreze de dimineata devreme, iar altii trebuind sa lucreze pana noaptea tarziu.

Multi dintre acestia, mai ales cei care lucreaza in restaurante, trebuie, de asemenea, sa lucreze in vacante si in weekend. Cei care lucreaza in cafenele au deseori programe mai regulate, desi ar putea fi nevoiti sa faca si ore suplimentare.

Abilitatile unui ajutor de bucatar se refera, de regula, la detinerea unei experiente in gatit si administrare a bucatariei de cel putin 3 ani, la abilitatea de a lucra in picioare timp de opt ore pe zi sau chiar mai mult, la nivelul ridicat de profesionalism in indeplinirea sarcinilor, dar si la lucrul confortabil alaturi de o echipa intr-un mediu de bucatarie cu ritm rapid, la abilitati excelente de comunicare verbala si organizare si chiar la capacitatea de a ridica greutati in mod regulat.