Cu totii ne uitam la filme. Unii aleg sa se uite in fiecare seara la filme, altii se uita doar in week-end, atunci cand timpul le permite. Exista o multime de genuri de filme, iar aceasta nu poate fi decat o veste extraordinara pentru ca, fiecare in functie de preferinte, isi poate indrepta atentia spre filmele preferate si actorii preferati.
In randurile care urmeaza, vom prezenta cateva dintre cele mai populare categorii de filme, spre care cu siguranta isi indreapta atentia oamenii in viata de zi cu zi.
Filme de actiune
Filmele din genul actiunii sunt definite prin risc si miza. In timp ce multe filme pot avea o secventa de actiune, care trebuie clasificata in mod adecvat in cadrul genului de actiune, cea mai mare parte a continutului trebuie sa fie orientata catre actiune, incluzand scene de lupta , cascadorii, urme de masini si pericol general.
Actiune militara
In timp ce unele filme pot include diverse personaje, setari, teme si evenimente militare, acest sub-gen special se concentreaza pe exploatarile lor si sugereaza ca aceste evenimente sunt distractive si nu tragice. Unele dintre cele mai bune filme Michael Bay ne vin in minte. Ex. Commando (1985), GI Joe: The Rise of Cobra (2009).
Spionaj
Filmele de actiune de spionaj sunt similare cu filmele de actiune militare, prin faptul ca sunt destinate emotiei si divertismentului, mai degraba decat concentrarii pe aspectele politice si psihologice ale spionajului. Filmele cu James Bond ar putea fi cele mai recunoscute, dar exista o multime de altele. Ex. Casino Royale (2006), Mission: Impossible III (2006).
Animatie
Genul de animatie este definit de obiectele neinsufletite care sunt manipulate pentru a aparea ca si cum ar trai. Acest lucru poate fi realizat in mai multe moduri diferite si poate incorpora orice alt gen si sub-gen. Animatia traditionala este definita prin imagini desenate si pictate manual care sunt asamblate pentru a anima un desen animat care spune o poveste. Ex. Robin Hood (1973), Zborul dragonilor (1982).
Comedie
Genul de comedie este definit de evenimente care au scopul de a face pe cineva sa rada, indiferent daca povestea este macabra, plictisitoare sau zana. Comedia poate fi gasita in majoritatea filmelor, dar daca majoritatea filmului este destinata a fi o comedie, este posibil sa o plasati in siguranta in acest gen. Cele mai bune filme de comedie se intind pe intregul spectru al umorului.
Sub-genul actiune-comedie incorporeaza actiuni pline de umor in cadrul actiunii, folosind evenimentele captivante din poveste pentru rasete. Ex. Hot Fuzz (2007), Ingerii lui Charlie (2000).
Comediile romantice sunt definite prin comedie derivata din frustrarile relatiilor care sunt de natura intima. Aceasta include orice combinatie de gen sau situatie din spectrul sexual cu filme care includ unele dintre cele mai bune citate romantice scrise vreodata. Unele dintre cele mai bune filme ale lui Woody Allen au redefinit genul.
Genul dramatic
Genul dramatic este definit de conflict si adesea priveste realitatea, mai degraba decat senzationalismul. Emotiile si situatiile intense sunt in centrul atentiei, dar unde alte genuri ar putea folosi momente unice sau interesante pentru a crea un sentiment, filmele din genul dramatic se concentreaza pe intamplari comune.
Drama este o categorie foarte larga si netemeinica. Putem da drept exemple filme bazate pe Shakespeare sau naratiuni contemporane.
Acestea sunt asadar cateva dintre genurile de filme preferate de catre oameni. Pentru ca filmele sa aiba succesul asteptat de producatori, este firesc ca in ele sa joace cei mai potriviti actori. Aici intervine o agentie de casting care trebuie sa se asigure de faptul ca recruteaza cei mai potriviti actori pentru productiile respective.
Pentru ca agentia de casting da reuseasca sa aleaga actorii potriviti pentru fiecare productie, este deosebit de important ca directorul de casting sa comunice cu regizorul filmului, si chiar si cu scriitorii, pentru a afla povestea filmului si povestea personajelor.
Directorul de casting trebuie sa se asigure de faptul ca stie exact care sunt cerintele personajelor, pentru a alege cei mai buni actori.
Agentia de casting va efectua apoi preselectii, si cu siguranta in functie de personajele pentru care cauta interpreti, vor selecta cativa actori, iar mai apoi va transmite datele mai departe, iar decizia finala va fi luata de catre directorul de productie sau de catre regizor.
Cei de la agentia de casting, trebuie sa se asigure de faptul ca actorii pe care ii recruteaza pentru diferite productii, fie ele filme, reclame, etc., sunt disponibili la data la care incepe productia.
Dupa cum se poate vedea asadar din randurile de mai sus, exista foarte multe genuri de filme, iar fiecare persoana are propriile preferinte.
Pana la realizarea filmelor insa, este foarte important ca regizorii sa aleaga o agentie de casting, care sa se ocupe de recrutarea actorilor pentru ca acestia sa interpreteze diferite personaje din film. Practic, putem spune ca succesul productiei depinde de serviciile agentiei de casting.