Carnea-de-vita-beneficiile-consumului-si-moduri-in-care-te-poti-delecta-cu-gustul-ei-in-preparatele-culinare

Carnea de vita: beneficiile consumului si moduri in care te poti delecta cu gustul ei in preparatele culinare

Carnea de vita este o carne foarte populara in lume. In Statele Unite domneste suprem sub forma de fripturi, in Franta este servita ca un fel de mancare rafinat Chateaubriand, in Europa este adesea servita in preparatul Boeuf Strogonow sau in geschnetzeltes austriac.

Iubitorii de carne lauda tartarul de vita si carpaccio, iar carnea de vitel este recomandata in special copiilor mici.

Ce parti ale vitelului pot fi folosite si cum?

Carnea de vita este o carne delicata. Carnea integrala este perfecta pentru prajire, iar bucatile taiate sunt folosite pentru a prepara fripturi, in timp ce lumbrul este folosit pentru a face fripturi de file mignon .

Cotletele delicioase pot fi obtinute numai din carne de cea mai buna calitate. Culoarea sa (zmeura sau rosu intens) si marmorarea caracteristica, adica grasimea vizibila in sectiune transversala, sunt importante. Antricotul este, de asemenea, un element foarte apreciat.

Umarul de vita este ideal pentru tocana, desi poate fi prajit. Pieptul si gatul de vita imbogatesc aroma supelor si a tocanelor. Pieptul sau coastele de vita au, de asemenea, un gust delicios cand sunt afumate sau pregatite la gratar. Sursa altor feluri de mancare gustoase este pulpa de vita. Aceasta carne este folosita pentru a face  fripturi, dar este perfecta si pentru frigarui sau tartar.

Carnea de pe picior, in special aripa de vita, este folosita pe scara larga in bucataria vietnameza. Ligawa este perfecta pentru taiere sau uscare.

Beneficiile carnii de vita

Ca si carne rosie, carnea de vita este o sursa de proteine ​​sanatoase. Potrivit specialistilor in domeniu, niciun alt produs nu contine atat de multe proteine ​​usor digerabile (18-23%). Carnea de vita se caracterizeaza printr-un continut relativ scazut de grasimi, care nu depaseste 5%, in timp ce grasimea este un purtator de aroma, cu cat carnea este mai grasa si mai marmorata, cu atat este mai delicioasa si mai suculenta.

Carnea de vita este bogata in fosfor, cupru, magneziu, sulf si vitaminele A, E, D, H si PP, contine si mai mult fier disponibil decat carnea altor specii de animale de sacrificare. Exista, de asemenea, o doza mare de vitamina B12 in carne de vita, care are un efect antitoxic si previne anemia.

Cum sa pregatesti carnea de vita?

Te intrebi ce sa faci din carne de vita la cina? Ai la dispozitie cateva idei care cu siguranta te vor inspira la experimente culinare!

Sau, daca vrei doar sa te delectezi tu si familia ta cu preparate delicioase, poti comanda gulas de vita de la Food Evolution si te poti bucura de toate beneficiile aduse de consumul carnii si al legumelor proaspat pregatite.

Sau daca esti in cautarea unei idei pentru o cina cu carne de vita tocata, poti face singura burgeri deliciosi in stil american! Poti pregati si servi acest tip de fel de mancare foarte eficient – nu necesita preparate complicate. Un avantaj suplimentar este capacitatea de a regla compozitia fiecarui burger la preferintele membrilor familiei sau ale oaspetilor.

Sau poate iti plac mancarurile care pot fi preparate in scurt timp? Va dura mai putin de o ora pentru a face chili con carne. Pe langa carnea de vita, ai nevoie de fasole, rosii, coriandru si ardei iute (pentru o aroma mai blanda, il poti inlocui cu boia dulce sau il poti elimina).