Ce-caracteristici-are-un-smartphone

Ce caracteristici are un smartphone?

Exista pe piata in zilele noastre, o multime de smartphone-uri, astfel ca de la un telefon Blaupunkt si pana la cele mai noi dispozitive iPhone, toate au unele caracteristici importante. Pentru cei care au nevoie de un astfel de dizpositiv dar nu stiu care sunt caracteristicile lor cele mai importante, vi le prezentam in randurile care urmeaza.

1- Procesorul smartphone-ului

Este o componenta fundamentala in orice smartphone. Depinde de puterea de calcul pentru a efectua sarcinile. Cu cat procesorul este mai rapid, cu atat performanta telefonului este mai mare, oferind sentimentul ca acesta “zboara” atunci cand functioneaza.

Viteza procesorului este publicata in caseta dispozitivului si poate fi evaluata in primul rand prin numarul de nuclee pe care le are. In prezent, dispozitivele vin cu 4 sau 8 nuclee (sau nuclee), dispozitivele cu 8 nuclee sunt mai rapide.

2- Memorie RAM

Aceasta este o memorie pe care un smartphone o utilizeaza pentru a functiona. Este foarte rapida si va permite sa stocati aplicatii deschise si date temporare in timp ce utilizati dispozitivul si este pornit. E ca un plaman care da telefonului capacitatea de respiratie.

Cu cat memoria RAM este mai mare, cu atat este mai bine. Informatiile dispar si sunt sterse atunci cand dispozitivul este oprit.

Acesta este masurat in GigaBytes, iar smartphone-urile pot detine de la 2 GB, 4 GB la 6 GB de memorie RAM. Daca deschidem si pastram multe aplicatii deschise, memoria RAM se va umple si smartphone-ul incetineste.

3- Memoria interna a telefonului inteligent

Memoria interna a smartphone-ului este integrata in placa din fabrica a smartphone-ului si este “hard diskul” smartphone-ului. Exista gazduita sistemul de operare al telefonului, iar aplicatiile pe care le-am instalat si datele sale si fisierele utilizatorului (cum ar fi muzica, fotografii si videoclipuri), sunt salvate in aceasta memorie.

Putem gasi telefoane cu 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB sau 256 GB. Cu cat telefonul are mai multa memorie interna, cu atat mai bine, pentru ca problemele de stocare vor fi reduse. Capacitatea de memorie a unui smartphone este publicata in cutie sau poate fi vizualizata cu usurinta prin accesarea setarilor.

4- Dimensiunea ecranului smartphone-ului

Ecranul unui telefon inteligent este foarte importanta pentru experienta zilnica pe care utilizatorul o are. Trebuie sa cautati ecrane cu o rezolutie mai buna, claritate si calitate a culorilor, dar este esential sa alegeti dimensiunea lor cu atentie, deoarece determina dimensiunea unui smartphone.

5- Baterie telefon inteligent

Bateria este o componenta conceputa pentru a stoca energia electrica care face smartphone-ul sa functioneze. Este o componenta foarte importanta dat fiind faptul ca de ea depinde de autonomia de lucru a acestuia.

Caracteristicile bateriilor sunt expuse in carcasa telefonului. Este important de stiut ca smartphone-urile consuma multa energie electrica pentru a functiona decat telefoanele clasice, astfel incat au nevoie de baterie cu o capacitate cat mai mare.

Capacitatea de incarcare a unei baterii este masurata in “miliamperi” (mAh). De exemplu, o baterie poate fi de 3.000 mAh sau 4.000 mAh. Cu cat ai mai multi miliamperi, cu atat ai o capacitate mai mare si, prin urmare, durata sau autonomia sunt mai mari.

6- Camera telefonului inteligent

Odata cu aparitia de telefoane inteligente majoritatea utilizatorilor fac fotografii folosind camerele lor in loc de camere digitale traditionale. Acest lucru determina producatorii sa plaseze camere cu rezolutia mai buna.

Camerele smartphone variaza in Megapixeli, de exemplu 5, 16, 20 sau 48 Megapixeli. Cu cat mai multi megapixeli, cu atat mai bine. Ar trebui clarificat faptul ca exista si alti factori sunt importanti in ceea ce priveste calitatea fotografiilor, cum ar fi calitatea lentilelor, senzorul de lumina, viteza, diafragma lentilelor, etc.There are no comments

Add yours