Ce-este-o-pompa-hidraulica

Ce este o pompa hidraulica?

Pare o intrebare atat de baza de pus, dar, din pacate, multi dintre cei care lucreaza chiar in aceasta industrie nu cunosc functia unei pompe hidraulice. Cand am fost invatat pentru prima oara despre functia unei pompe hidraulice, mi s-a spus ca singura sarcina era sa asigure debitul. Mi s-a spus, de asemenea, ca orice presiune dintr-un sistem hidraulic este rezultatul rezistentei la acel flux.

Cu toate acestea, aceste afirmatii sunt ambele gresite. Deci, ce este o pompa hidraulica?

O pompa hidraulica transforma energia mecanica de la motorul principal in energie hidraulica pentru utilizare de catre sistem. Energia hidraulica este combinatia de presiune si debit necesara astfel incat actuatoarele sa poata efectua lucrari utile.

Este important sa intelegem ca energia hidraulica este combinata atat cu presiunea, cat si cu debitul, deoarece una fara cealalta nu poate realiza munca. Presiunea ar consta doar in lichid prins si fluxul nu ar avea energie pentru a deplasa fluidul singur.

O pompa hidraulica impinge fluidul si in acest sens, fluidul poate fi considerat un solid, deoarece este transmis in intreaga masina si apoi impinge dispozitivele de actionare pentru a muta eventual sarcinile.

Profesionistii in controlul miscarii ma vor face sa subliniez ca uleiul este compresibil, dar asta este o cu totul alta discutie pe care insa nu o vom aborda aici. Ideea este ca o pompa ar putea impinge nisip, rulmenti cu bile sau orice alt mediu solid capabil sa ia forma cutiei sale, iar rezultatul ar fi totusi transmiterea fortei.

Transmiterea fortei este intr-adevar numele jocului cu hidraulica si sta la baza legii lui Cosford, care afirma ca „presiunea o face sa mearga, fluxul este doar rata in care poti crea presiune”. Pentru ca fluidul sa se miste, presiunea trebuie sa fie absolut cea mai mare la pompa, mereu. Acest lucru zboara in fata erorii ca presiunea este rezistenta la curgere. Presiunea va creste atat de mult cat trebuie pentru a depasi rezistenta din aval, dar daca nu ar porni de la pompa, fluidul s-ar deplasa inapoi.

Presiunea in hidraulica este rezultatul celei de-a treia legi a miscarii lui Newton, ca fiecare actiune are o reactie egala si opusa. Forta opusa poate fi un cilindru incarcat sau un control al debitului, iar pompei nu ii pasa care este.

Acesta va continua sa impinga fluidul pe masura ce creste presiunea pentru a depasi rezistenta, chiar daca are ca rezultat ca ceva sa explodeze sau motorul principal sa fie supraincarcat.

Debitul dintr-o pompa este o functie de deplasare (volum) si viteza. O pompa mai mare poate impinge mai mult lichid simultan sau, prin rotirea mai rapida a pompei, va impinge fluidul mai des.

La fel ca in lumea electronilor, unde puterea este o combinatie de tensiune si amperaj, puterea in hidraulica este o combinatie de presiune si debit. Prin dublarea presiunii in timp ce se lasa fluxul la fel, puterea se dubleaza. De asemenea, prin dublarea fluxului, lasand presiunea la fel, puterea este de asemenea dublata.

Intelegerea functionarii unei pompe hidraulice va face volume (fara joc de cuvinte) pentru intelegerea puterii fluidului. Cand va dati seama ca toata energia porneste de la pompa, puteti proiecta sau depana mai bine orice sistem.

Acestea sunt asadar, cele mai importante detalii pe care este important sa le cunoasteti in ceea ce priveste pompele hidraulice. In cazul in care aveti nevoie de o astfel de pompa, veti descoperi in continuare trei exemple de pompe Motorindustry spre care merita sa va indreptati atentia.

Pompa hidraulica cu pistoane axiale F 220 K1 R1120 MDOP de la MotorIndustry este un astfel de echipament spre care va puteti indrepta atentia, si pe care o puteti utiliza atat ca generator hidraulic, cat si ca motor hidraulic, atat in regim mobil cat si in regim stationar. Aceasta este o pompa hidraulica constrita dupa tipul „bloc inclinat” si este destinata a fi utilizata in instalatii hidraulice de actionare.

Un al doilea exemplu de pompa hidraulica cu pistoane axiale de la MotorIndustry spre care va puteti indrepta atentia, este modelul F420, care are presiunea nominala de 350 de bar, in timp ce presiunea maxima la iesire este de 400 bar. O asemenea pompa este construita dupa tipul „bloc inclinat” si reprezinta alegerea ideala pentru a fi utilizata in regim mobil sau in regim stationar (in functie de necesitatile fiecaruia).

Pompa hidraulica cu pistoane axiale model F225 de la Motor Industry este un alt exemplu de pompa hidraulica spre care va puteti indrepta atentia in functie de aplicatiile dvs. O asemenea pompa are presiune nominala de 350 bar, in timp ce presiunea maxima la iesire este de 400 bar. Si aici trebuie mentionat faptul ca pompa are constructie „bloc inclinat”, si este ideala doar in instalatiile hidraulice de actionare.

Mai multe exemple de pompe hidraulice, cu siguranta veti putea gasi la Motor Industry, si veti putea alege pompa/pompele in functie de activitatea desfasurata.