Ce-este-si-la-ce-ajuta-masajul-terapeutic

Ce este si la ce ajuta masajul terapeutic?

Utilizarea etichetei masajului terapeutic este o modalitate de a indica faptul ca scopul masajului este menit sa ofere beneficii pentru sanatate . Cu alte cuvinte, nu vor exista „ finaluri fericite”. Celalalt sens al unui masaj terapeutic este acela ca atat clientul, cat si practicantul au un obiectiv comun de a realiza schimbari structurale in corp, in general printr-o serie de masaje obisnuite.

Este util sa aveti un pic de istorie pentru a intelege de ce masajul terapeutic este un termen atat de important in domeniul terapiei de masaj. In anii 1880, maseuzii si masonii au lucrat in medicina conventionala ca asistenti ai medicilor, precum si in practica privata. Au fost priceputi in manipularile tesuturilor moi, cunoscute sub numele de effleurage, petrissage, frecare si tapotement – miscarile clasice ale masajului suedez – care au fost dezvoltate de medicul european european Johann Mezger.

Pana in anii 1930, masajul suedez a fost un intreg sistem de fizioterapie care a inclus manipularea tesuturilor moi, miscari, hidroterapie si electroterapie pentru sanatatea generala, tratarea bolilor si reabilitarea leziunilor. Maseurii au lucrat ca fizioterapeuti cu medici, precum si in YMCA-uri, bai publice, spa-uri, saloane de infrumusetare si propriile clinici de sanatate, uneori cunoscute sub numele de saloane de masaj.

Cu toate acestea, „saloanele de masaj” au inceput sa se deschida, si au oferit un serviciu diferit. Prin anii 1950 si 1960, „salonul de masaj” era un eufemism pentru un loc de prostitutie. Masajul ca terapie legitima a cazut in discret, la fel si profesiile de maseuz si maseur.

In anii ’60 -’70, o noua generatie de oameni inspirati de miscarea potentiala umana si de posibilitatea vindecarii naturale au devenit din nou interesati de terapia de masaj. Institutul Esalen din California, infiintat in 1962, si-a dezvoltat propriul stil de masaj Esalen. S-au numit ei insisi terapeuti de masaj si munca pe care au facut-o „masaj terapeutic”, ca modalitate de refacere a reputatiei profesionale a masajului.

Masaj terapeutic pentru realizarea modificarilor structurale

Celalalt sens al unui masaj terapeutic este acela ca atat clientul, cat si practicantul au un obiectiv comun de a realiza schimbari structurale in interiorul corpului, adesea printr-o serie de masaje obisnuite. In timp ce orice masaj profesional este terapeutic, cu beneficii reale pentru sanatate, unele masaje se concentreaza mai mult pe relaxare.

De exemplu, un masaj suedez este un masaj mai superficial care imbunatateste circulatia sangelui si a limfei si va relaxeaza. Desi este bun pentru corp si minte, nu are ca scop schimbarea structurilor subiacente ale corpului care pot provoca durere si restrictii.

Masajul de tesut adanc sau masajul sportiv foloseste presiunea mai mare si frecarea cu fibre incrucisate pentru a elibera tesutul aderat sau in spasm, care este cu siguranta terapeutic. Dar daca primiti un masaj intr-un cadru de resort, probabil ca nu veti vedea din nou acel terapeut, ceea ce limiteaza beneficiile terapeutice in curs.

Un masaj terapeutic inseamna ca ii prezentati specialistului in masaj terapeutic Bucuresti o reclamatie specifica, de exemplu durere la sold, umeri stransi sau un spasm in partea inferioara a spatelui (sau chiar la toate cele trei). Terapeutul urmeaza apoi patru pasi:

  1. Evalueaza starea ta actuala. Aceasta va include luarea unui istoric, intrebarea cu privire la cat timp ati experimentat durerea, daca debutul a fost brusc, cum experimentati durerea, etc. Terapeutul va observa de asemenea modul in care va deplasati, va va testa gama de miscare si va simti tesutul in timpul tratamentului pentru consistenta si textura.
  2. Propuneti un plan. Odata ce terapeutul are o idee buna despre starea dumneavoastra, poate propune o abordare a tratamentului. Acest lucru ar putea fi simplu, concentrandu-va pe zona dvs. de plangere – umeri, partea inferioara a spatelui si soldul drept – in loc sa incercati sa faceti un masaj cu tot corpul in timpul unei sesiuni.

Terapeutul poate recomanda o serie de sesiuni la intervale recomandate si sa indice tipul de progres pe care il puteti astepta in timpul respectiv. Expertul in masaj terapeutic Bucuresti poate recomanda alte modalitati de tratare a zonei, cum ar fi utilizarea caldurii, ghetii, hidroterapiei sau intinderilor. Daca este cazul, terapeutul va poate trimite la un alt profesionist in sanatate pentru evaluare si tratament suplimentar.

  1. Efectuati terapia. Acesta este masajul sau tratamentul propriu-zis, pe baza evaluarii si a planului pe care l-ati convenit.
  2. Evalueaza rezultatul. La sfarsitul tratamentului, dumneavoastra si terapeutul examinati rezultatele. Durerea este mai mica? Exista mai multa mobilitate in articulatie? S-a imbunatatit postura dvs.? Pe baza rezultatelor, terapeutul poate recomanda sesiuni suplimentare si frecventa. Daca veniti in fiecare saptamana, de exemplu, veti observa un progres mai rapid decat daca asteptati doua sau trei saptamani intre sesiuni. La sfarsitul fiecarei sesiuni va avea loc o evaluare pentru a determina cursul continuat al terapiei.

Poate suna foarte implicat, dar un terapeut experimentat poate face evaluarea si poate propune un plan rapid, chiar si intr-o statiune balneara, si ar trebui sa experimentati un anumit grad de usurare chiar si intr-o singura sesiune.

Limitarea unui spa de statiune este aceea ca majoritatea oamenilor primesc masaj in timp ce sunt in vacanta. Revenirea la o serie de tratamente nu este de obicei practica. Insa, puteti urmari intotdeauna cu un medic privat sau un terapeut de masaj recomandat la un spa local de zi, daca doriti sa continuati cu masajul terapeutic.