Ce s-a intamplat la Universitatea Autodesk in 2019

0 Shares
0
0
0

La sfârșitul anului 2019 12,000 de constructori profesioniști, designeri, manageri BIM și utilizatori CAD, au mers la  Autodesk University (AU), una dintre cele mai mari convenții tehnologice din industria AEC.

La acest eveniment anual, organizat în Las Vegas, în perioada 18–21 noiembrie, Autodesk lansează produse noi și evidențiază tendințele în design și fabricație.

De exemplu, printre multe instrumente și îmbunătățiri ale fluxului de lucru, dezvoltatorul software a creat Autodesk Construction Cloud, o platformă care conectează BIM 360, PlanGrid, BuildingConnected și Assemble într-o rețea, permițând proiectanților să colaboreze pe parcursul unui ciclu de viață al proiectului.

Ca și în anii trecuți, nota de deschidere de pe scena principală a UA a fost un spectacol teatral complet cu muzică și super grafică, care era afișată pe ecrane extinse pentru a încânta mulțimea prezentă. Președintele și CEO-ul Autodesk, Andrew Anagnost, a deschis evenimentul vorbind despre viitorul muncii, o temă recurentă din trecutul UA.

El a împărtășit exemple în care automatizarea a permis industriilor să-și eficientizeze procesul de proiectare-fabricare – folosind instrumentele Autodesk și a încadrat aceste idei în contextul impactului asupra mediului al unei populații în creștere și a necesității de dezvoltare continuă a infrastructurii.

Anagnost a descris parteneriatul Autodesk cu contractorul Skystone din New York pentru a construi cel mai înalt hotel din lume. Fiecare dintre cele 168 de camere din hotelul Marriott, din cartierul NoMad din New York, vor fi fabricate și expediate din Polonia, completate cu paturi, birouri, lumini și băi.

Folosind Autodesk revit designerii hotelului au creat o bibliotecă a pieselor care pot fi amestecate și potrivite. Prin intermediul serviciului Kit-Connect pe platforma Autodesk Forge,  au publicat biblioteci de componente în Cloud unde piesele ar pot fi partajat, asamblate și configurate într-un singur model care se actualizează automat cu orice modificări ale modelelor conexe.

Fiecare cameră fizică va fi amplasată pe site-ul urban  într-un mod în care Autodesk spune că va reduce la jumătate cantitatea de lucrări necesare, va utiliza mai puțin material și va crea mai puține deșeuri din cauza proiectării și instrumentelor de gestionare a construcțiilor.

Anagnost a anunțat, de asemenea, a doua colaborare cu Airbus, în urma lucrărilor lor la peretele despărțitor al avionului bionic. Cel mai recent proiect folosește software-ul Autodesk Design Generativ pentru optimizarea planificării unei întregi clădiri a fabricii Airbus din Hamburg, Germania, pentru lumină de zi, repere de producție și căi de călătorie pentru fabricarea și asamblarea aripilor avionului.

Într-un media briefing, David Benjamin, directorul fondator al The Living,  New York Autodesk Studio, a descris provocările proiectului pe un teren triunghiular, unul dintre ultimele zone nedezvoltate ale campusului Airbus.

Benjamin a creditat Generative Design pentru a permite echipei sale de proiectare să automatizeze optimizarea mai multor parametri, păstrând agenția creativă pentru a înțelege neajunsurile. „Matematic, este ca rezolvarea unei probleme în 10 dimensiuni”, a spus el.

„Ne-am definit parametrii și am putut explora mii de opțiuni bune folosind inteligența artificială.” Construcția fabricii începe anul viitor, iar echipa preconizează costuri operaționale semnificativ mai mici, având în vedere strategiile pasive precum lumina zilei și ventilația naturală și performanțele mai mari ale clădirii, care vizează certificarea energetică net-zero.

0 Shares
You May Also Like
consultanta-seo

Consultanta SEO

In acest capitol va prezentam oferta noastra de consultanta SEO . Aceasta are menirea de a invata de…
Citeste
google_adwords

Google adwords

Google Adwords este un serviciu de reclama de tip PPC (pay per click) dezvoltat de Google recent pentru…
Citeste