soarec

Ce sunt soarecii?

Soarecii sunt o specie mica de rozatoare. Exista sute de specii de soareci care se gasesc in toata lumea, dar una dintre cele mai comune si usor de recunoscut este soarecele de casa. Soarecele de casa, ca toate rozatoarele, au incisivori fata ascutiti, in continua crestere; soarecii au nevoie in mod constant de a mesteca obiecte dure pentru a preveni supraincarcarea dintilor lor.

Soarecele de casa are o lungime de 7-10 cm (cap + trunchi) si o greutate de 10-20 g. Urechile lor mari, rotunjite si coada solzoasa sunt ambele acoperite intr-un strat subtire de blana asemanatoare cu catifea.

Soarecii de casa au nasul ascutit, iar blana lor are o culoare de la brun-cenusiu la aproape negru; au o burta de culoare mai deschisa, care este de obicei bronzata sau alb-deschis.

De ce am soareci in gospodarie?

Soarecii sunt atrasi de proprietatile care le ofera acces usor la hrana, apa si adapost. Hranitorii de pasari, conservele de gunoi nesigure, haine de gradina, gradini si gramezi de compost pot atrage soareci catre proprietatea ta. In timp ce soarecii pot intra in case, garaje, soproane si alte cladiri in orice moment al anului, acestia sunt deosebit de problematici la sfarsitul toamnei, cand incearca sa isi asigure un loc unde sa se ramana pe timpul iernii.

Soarecii pot intra in cladiri prin stoarcerea corpurilor prin spatii foarte mici; odata ajunsi in interior, ei se gasesc de obicei ascunsi in locuri apropiate de sursele de hrana, inclusiv in spatele peretilor, in spatiile de tarare, in spatele aparatelor mari, in mansarde si in colturile din spate ale dulapurilor.

Sunt periculosi?

Soarecii sunt considerati periculosi atat pentru oameni, cat si pentru proprietati. Soarecii pot provoca o multime de daune structurii unei case si a obiectelor personale din cauza nevoii constante de a mesteca. Ei pot raspandi multe boli grave, printre care coriomeningita limfocitara (CMM), salmoneloza, dizenteria si leptospiroza; si pot introduce paraziti ca purici, acarieni si capuse in casa ta.

De asemenea, in timp ce se hranesc cu alimente si surse de apa din casa ta, acestia vor provoca contaminarea alimentelor in bucatarie si camara si in zonele de preparare a alimentelor, contaminate cu urina, fecalele si saliva.

Cum scap de soareci?

Eliminarea soarecilor dintr-o proprietate poate fi foarte dificila, deoarece soarecii sunt creaturi nocturne, timide si evazive. Eliminarea completa a soarecilor din proprietatea dvs. necesita cunoasterea si experienta unui profesionist instruit.

Exterminatorii extrem de pregatiti de la 3D-Deratizare inteleg obiceiurile si habitatele soarecilor si, dupa o inspectie amanuntita, vor oferi o solutie de control a rozatoarelor care sa raspunda nevoilor proprietatii dvs. specifice. Asadar, pentru a scapa de soareci, este necesar sa contactati cea mai serioasa firma de deratizare in Bucuresti, iar astfel veti elimina rozatoarele problematice.

Pot scapa singur de soareci?

Exista multe produse DIY pe piata pentru a „elimina soarecii”, dar adevarul este ca aceste produse sunt in mare parte ineficiente, deoarece de multe ori nu sunt folosite corect si nu fac nimic pentru a rezolva radacina infestarii de soarece. Nesolvand de ce este posibil sa se produca o re-infestare a soarecilor.

De asemenea, multe dintre produsele gasite la magazinele mari din cutii pot fi foarte daunatoare atat oamenilor, cat si animalelor de companie, daca nu sunt folosite sau amestecate corect. Cel mai indicat dupa cum am mentionat deja, este sa optati pentru serviciile prestate de catre cea mai serioasa firma de deratizare din Bucuresti, iar astfel veti scapa de soareci.

Cum pot preveni infestarea pe viitor?

Soarecii sunt daunatori foarte greu de prevenit. Acestia pot intra in interior prin spatii foarte mici pe care poate nu stiti ca exista. Exista cateva masuri pe care le puteti face pentru a ajuta la descurajarea soarecilor de a va folosi proprietatea si de a preveni infestarea:

  • Verificati cu atentie peretii exteriori si fundatia casei dvs. de etansare sau repararea eventualelor fisuri, fisuri sau spatii.
  • Puneti capace de montare stranse pe cosurile de fum, asigurati-va ca capacele de aerisire sunt sigure si sigilati spatiile din jurul liniilor de utilitate si conductelor care intra in casa dvs.
  • Plasati pilele de lemn, gramezile de compost si conservele de gunoi la o distanta buna de exteriorul casei dvs. Asigurati-va ca conservele de gunoi au capacele de fixare stranse sau de blocare pe ele.
  • Decupati copacii si arbustii din exteriorul casei dvs.
  • Eliminati hranitorii de pasari din proprietatea dvs.
  • Asigurati-va ca produsele alimentare din bucataria dvs. sunt depozitate in containere etanse, curatati rapid deversarile si firimituri in zonele de bucatarie si camara si pastrati inghesuirea la minimum in spatii de depozitare cum ar fi mansardele, subsolurile si dulapurile.