Iubitorii de tehnologie probabil sunt deja la curent cu topicul articolului de fata si au ales deja unul din telefoanele care urmeaza sa fie prezentate drept preferat din diverse motive.
Referitor la achizitionarea unui smartphone exista niste crietrii pe care nu trebuie sa le omitem, insa alegerea ne apartine.
Nu toate lumea utilizeaza telefonul la fel si deci criteriile se pliaza in functie de preferintele si activitatile care le defasuram pe un aparat smartphone.
Probabil ca nu mai exista persoane care sa utilizeze telefonul doar pentru a initia apeluri sau a primi si daca exista cu siguranta nu sunt detinatoare de smartphone si nici interesate de tehnologia din domeniu.
Utilizarile smartphone-ului cuprind destul de multe ramuri insa cele mai cunoscute si mai folosite sunt retelele de socializare, jocurile, vizionarea de filme si produse media.
Incet, smartphone-ul a luat locul calculatorului, laptopului sau tabletei datorita performantei complexitatii sale. Desi mai usor de manuit este supus unor riscuti de pierdere sau deteriorare mai mult decat un laptop prin faptul ca il avem asupra noastra mai tot timpul.
Pentru moment avem la indemana metode de protectie cum ar fi husa sau folie sticla desi in curand tehnologia aduce cu sine telefoane construite inteligent din materiale rezistente la socuri si zgaraieturi.
La trezire sau inainte de culcare 79% dintre romani de exemplu utilizeaza smartphone-ul pentru a-si prelua mesajele social media sau emailurile conform unui studiu.
O mare parte din detinatorii de smartphone utilizeaza gadget-ul in special pentru jocuri si aproape tuturor ne plac filmulete sau clipuri pe youtube, uneori chiar filme intregi.
Cu cat ecranul smartphone-ului este mai mare, cu atat este mai facil sa utilizam aparatul, mai usor si mai simplu de manevrat si bineinteles ne putem bucura de diverse functii si aplicatii.
In ceea ce priveste alegerea telefonului care se potriveste activitatilor sau dorintelor noastre nimic mai simplu decat o privire scurta asupra tipurilor de smartphone existente in prezent pe piata sau care se vor lansa in curand. Gama este foarte variata iar tehnologia surprinde de la un an la altul.
Un top al primelor cinci telefoane cu ecran mare si performant de 6 sau 6,4 inch arata ca ne invartim in jurul aceluiasi subiect si in ceea ce priveste alegerea telefonului in functie de ecran.
Potrivit criteriului in ceea ce priveste ecranul, anul 2018 s-a incheiat cu un studiu in acest sens, conform caruia, dupa parerea multora telefonul cu cel mai bun ecran a fost delcarat ca fiind Sony Xperia xz3. Studiul a privit luminozitatea si claritatea, acuratetea si contrastul, precum si acuitatea si stralucirea. Telefonul dispune de un afisaj OLED HDR la o rezolutie de 1440 x 2880 pixeli, difuzoare stereo puternice si un sistem de vibratii dinamice, ceea ce va face vizionarea unui concert sau a unui film o experienta unica de divertisment.
Un telefon cu un ecran generos si absolut extraordinar este Samsung Galaxy S10 plus, care va aduce un ecran generos de 6,4 inch va fi un computer ascuns intr-un telefon. Un ecran Quad HD denumit de Samsung Dynamic Amoled.
Este decupat perfect cu laserul, ofera protectie si se pare ca este cel mai performant ecran lansat pana acum de Samsung. Ecranul este certificat HDMR10 si este prevazut cu cartografiere dinamica a culorii conferind culori reale si contrast la fiecare cadru. Un lichid din compnenta Dynamic Amoled permite reducerea luminii albastre a telefonului si astfel vizionarea de filme si utilizarea indelungata pentru jocuri nu va mai fi o problema pentru ochi.
Iphone XS Max detine de asemenea un uimitor ecran de 6,5 inch OLED si o rezolutie de 1242 x 2688 pixeli. Are un diplay bogat in culori si este cel mai mare ecran intalnit pana acum la un Iphone, sticla rezistenta la zgaraieturi , oleofoba.
One Plus 6T cu un ecran de 6, 41 inch si o rezolutie de 1080 x 2340 pixeli si un pret rezonabil comparativ ci altele ca care intra in competite.
Huawei Mate 20Pro cu un ecran de 6,39 inch si o rezolutie de 1440 x x3120 pixeli este cel mai bun telefon de brand chinezesc care a aparut pana acum.
Tehnologia ne arata ca suntem de la un an la altul uimiti de inovatie in domeniul telefoniei mobile si gadget-urilor. Chiar daca reusim sa analizam si sa facem statistici pentru unii este doar o delectare la lectura iar pentru altii o adevarata revolutie.
A fi in pas cu tehnologia presupune de multe ori alegeri grele si costisitoare.