Constanta-capitala-litoralului-romanesc

Constanta – capitala litoralului romanesc

0 Shares
0
0
0

Deschiderea sezonului estival reprezinta momentul in care in mintea noastra se infiripa tot felul de ganduri de vacanta, cum ar fi petrecerea unei vacante minunate pe litoralul romanesc. Inainte de a pleca in aceasta mult dorita vacanta, trebuie sa vedem care sunt diferitele hoteluri Mamaia care se potrivesc dorintelor si buzunarelor noastre.

Unul dintre cele mai vechi, dar totodata si unul dintre cele mai moderne hoteluri Mamaia este Hotel Parc Mamaia despre care puteti afla mai multe detalii accesand www.parcmamaia.ro. 

Constanta, unul dintre cele mai mari orase din Romania, a fost construit pe si in jurul unui promontoriu de teren care se extinde in Marea Neagra, ceea ce i-a permis sa protejeze navele de vanturile puternice care bateau de-a lungul litoralului. Pozitia sa poate fi considerata importanta si datorita istoriei destul de lungi, Constanta fiind port inca din secolul al VI-lea i. Hr.. Bazele orasului au fost puse in urma cu peste 2600 de ani, cand colonistii greci au construit orasul Tomis pe situl actual.

Tomisul antic a fost asociat cu legenda lui Iason si a argonautilor, care au initiat o calatorie lunga din Grecia catre tara Colchis de pe coasta Marii Negre in cautarea lanii de aur. In timpul calatoriei de intoarcere, acestia au pus ancora pe situl pe care orasul Tomis avea sa fie ulterior construit.

Sub conducere romana, Tomisul a devenit un oras prosper, infrumusetat cu statui, temple si arhitectura monumentale. Cu Constantinopolul drept capitala a Imperiului Roman de Rasarit, Tomisul a fost reconstruit de catre  Constantin cel Mare, care i-a schimbat numele in Constantiana (de la care numele prezent a derivat), in onoarea surorii sale. Evenimentele importante legate de Constanta ca port au fost construirea unui far de catre genovezi in secolul al XIII-lea si dezvoltarea portului.

Ocupatia otomana care a durat pana in 1877 nu a adus niciun fel de schimbare sau imbunatatire. Abia dupa anul 1877 portul a inceput din nou sa infloreasca, fiind un port comercial prosper cu o cale ferata care asigura si transportul terestru.

Cel mai bun loc pentru a vedea dovezile acestei civilizatii vechi sunt Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie situat in Piata Ovidiu. Acesta adaposteste obiecte si exponate de arta antice extrem de interesante, printre care se numara si o statuie menhir apartinand culturii preistorice de la Hamangia, reprezentand o zeita, statuile lui Fortuna si Pontos, protectorii Tomisului antic, precum si Glycon, cu corp de sarpe, dar par si urechi de om.

Nu trebuie trecut cu vederea nici mozaicul multicolor din secolul al XIII-lea situat in vecinatatea imediata a Primariei. Constanta prezinta si multe alte vestigii: Turnul Macelarilor, zidul roman antic si vasele mari de ceramica, care pot fi vazute intr-unul din cele mai frumoase parcuri arheologice din tara.

O cladire publica impresionanta, despre care se crede ca a fost initial o cladire portuara, a fost excavata si contine resturi substantiale ale unui dintre cele mai lungi trotuare cu mozaic din lume.

0 Shares
You May Also Like
consultanta-seo

Consultanta SEO

In acest capitol va prezentam oferta noastra de consultanta SEO . Aceasta are menirea de a invata de…
Citeste
google_adwords

Google adwords

Google Adwords este un serviciu de reclama de tip PPC (pay per click) dezvoltat de Google recent pentru…
Citeste