Cum-alegi-discurile-pentru-un-polizor-unghiular

Cum alegi discurile pentru un polizor unghiular?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care locuiesti la casa, cu siguranta ai nevoie de mai multe scule electrice profesionale, pe care poti sa le folosesti ori de cate ori ai ceva de reparat la casa, sau cand trebuie sa lucrezi ceva.

O masina de gaurit, un ferastrau sau un polizor drept ori o surubelnita electrica, cu siguranta sunt doar cateva dintre sculele electrice pe care fiecare dintre noi trebuie sa le avem acasa, pentru ca nu se stie niciodata cand vom avea nevoie de ele.

O alta unealta electrica profesionala, pe care mai mult ca sigur o vei cumpara, si care iti va fi foarte utila acasa, este polizorul unghiular, care mai este cunoscut in popor si sub denumirea de flex.

Aceasta unealta este ideala in momentul in care ai de taiat, de prelucrat sau de sflefuit anumite metale, pietre, gresie, faianta sau chiar lemnul. O astfel de unealta cu siguranta vei gasi la cei care lucreaza in domeniul amenajarilor interioare sau in domeniul constructiilor.

In primul rand, trebuie sa stii faptul ca pe piata vei gasi trei tipuri de polizoare unghiulare, in functie de modul in care pot sa fie actionate. Poti sa gasesti flexuri prevazute cu motor electric, flexuri ale caror motoare functioneaza pe benzina, sau flexuri care au motoarele functionale pe aer comprimat.

Cu siguranta in momentul in care trebuie sa alegi o astfel de unealta, va trebui sa tii cont foarte mult si de dimensiunea maxima a discului, insa si puterea motorului sau modul de alimentare, tipul arborelui sau rotatiile pe minut, sunt alte caracteristici tehnice foarte importante.

Discurile pentru flex, au dimensiuni standard de 115 mm, de 125 mm, de 150 mm si nu in ultimul rand, de 230 mm. Ei bine, aceste discuri folosite la flex, se impart in trei categorii, si anume discuri diamantete, discuri cu perii de sarma, si discuri abrazive.

Discurile diamantate sunt folosite pentru operatiunile de taiere, sunt fabricate din otel, iar pe marginea lor exterioare prezinta fante de diamante. Marginile discurior pot sa fie simple, dinstate sau crestate.

Aceasta categorie de discuri poate sa fie folosita pentru taierea placilor ceramice, a asfaltului, a betonului, a sarmelor din metal sau a tevilor, iar dimensiunea lor se va alege in functie de activitatea desfasurata. Trebuie sa stii faptul ca in momentul supraincalzirii discului, acesta se va bloca.

Supraincalzirea este provocata de faptul ca discul nu este racit asa cum ar trebui cu ajutorul lichidului sau al aerului rece, care nu are acces in zona suprafetei de taiere.

Discurile cu sarma, sunt ideale in cazul in care ai de curatat rugina, vopseaua sau chiar si cimentul incarit imediat dupa ce ai renovat casa. Trebuie sa fixezi cu mare atentie discul in menghina, pentru ca acesta sa nu se miste.

Discurile abrazive sunt utilizate pentru debitare si debavurare in cazul materialelor precum fonta, aluminiul sau otelul, astfel ca daca trebuie sa tai bare, tevi sau tot felul de materiale de constructii, discurile abrazive sunt ideale.

Discurile de slefuit sunt foarte utile in cazul in care ai de finisat anumite lucrari, dar le poti folosi chiar si pentru ascutirea cutitelor sau pentru a ascuti anumite unelte de gradina, cum ar fi lamele masinii de tuns iarba, sau le mai poti folosi si pentru lustruirea unor obiecte.

0 Shares
You May Also Like
consultanta-seo

Consultanta SEO

In acest capitol va prezentam oferta noastra de consultanta SEO . Aceasta are menirea de a invata de…
Citeste
google_adwords

Google adwords

Google Adwords este un serviciu de reclama de tip PPC (pay per click) dezvoltat de Google recent pentru…
Citeste