imprimantacanon

Cum alegi o imprimanta laser?

O imprimanta laser este un tip de imprimanta care foloseste un model de incarcare electrica cu laser in loc de imprimarea traditionala a cernelii pe hartie. Imprimantele cu laser au sporit ingrijirea si rafinamentul proiectelor de imprimare, acestea iesind in evidenta datorita unor rezolutii tipice de 600 de puncte pe inch sau mai mari.

Intr-o operatie de imprimare cu laser, un fascicul laser se aprinde pe un cilindru mecanic cunoscut sub numele de fotoreceptor. Aceasta are ca rezultat un model pe fotoreceptor care este acoperit cu toner.

Din cauza incarcarilor electrice, tonerul se lipeste de hartie in tiparele care sunt dictate de software-ul folosit pentru imprimare. In cele din urma, hartia este incalzita pentru a topi tonerul pe hartie.

Una dintre cele mai mari diferente in ceea ce priveste imprimantele cu laser este ca, in loc de cerneala lichida, ele folosesc un element de toner pudra pentru imprimare. In timp ce imprimantele cu laser au adus o capacitate mai mare de imprimare, au introdus si noi elemente de cost.

Imprimantele din ziua de azi sunt foarte avansate si, de multe ori, servesc si copiatoare, aparate de fax si scanere, dar pot costa, de asemenea, destul de mult pentru intretinere si functionare in mod regulat.

Daca sunteti pe piata pentru o noua imprimanta laser sau un dispozitiv multifunctional bazat pe laser, iata cateva lucruri de luat in considerare inainte de a cumpara, de la ce caracteristici ar trebui sa va uitati, la costul total de proprietate.

  1. Monocrom sau culoare?

Primul dvs. criteriu este nevoia dvs. de baza: intrebati-va ce tipuri de documente veti tipari pentru a determina tipul de imprimanta care vi se potriveste cel mai bine.

Daca doriti doar capacitatea de a imprima si daca veti imprima doar lucruri precum facturi sau alte documente monocrome, atunci tot ce va avea nevoie este o imprimanta laser monocroma.

Cautati o imprimanta laser color daca veti avea, de asemenea, nevoie sa imprimati documente color in mod regulat.

  1. Tipuri de functii

Daca aveti nevoie sa scanati documente, sa faceti copii, sa trimiteti si sa primiti faxuri, atunci va trebui sa luati in considerare o imprimanta laser multifunctionala care poate efectua toate aceste sarcini.

In plus, este posibil sa doriti sa analizati alte tipuri de functii, cum ar fi imprimarea de pe stick-uri USB (suportul pentru fisiere poate varia, deci verificati specificatiile), scanarea catre stick-uri USB si locatii de retea si, poate, posibilitatea de a imprima si de a scana folosind Cloud-based aplicatii.

  1. Manipularea hartiei

In mod obisnuit, imprimantele vor trata hartia pana la dimensiunea A4, asa ca va trebui sa cautati un model specific daca doriti sa puteti tipari documente si pe hartie A3.

Lucruri precum plicurile si hartia mai grea pot fi tiparite daca imprimanta are o tava polivalenta si va trebui sa verificati specificatiile imprimantei pentru a vedea exact greutatea hartiei pe care o poate suporta (in gsm), precum si numarul de plicuri care pot fi incarcate.

Pentru un birou ocupat, a avea in permanenta suficienta hartie in imprimanta este o necesitate. Nimeni nu vrea vreodata sa fie unul care trebuie sa umple tavile, asa ca cel mai bun pe care il puteti spera este ca tava sa nu necesite umplutura obisnuita.

Cautati o imprimanta care are o capacitate adecvata pentru numarul de utilizatori care vor tipari (multe imprimante de birou vin cu o tava standard de 250 de coli). De asemenea, cautati o imprimanta care poate fi extinsa printr-o a doua sau a treia tava pentru a satisface nevoile in crestere.

In acelasi timp, cautati alte caracteristici de manipulare a hartiei care va pot preocupa. Aceasta poate include capacitatea imprimantei de a tipari automat pe ambele parti ale paginii, precum si posibilitatea de a scana sau copia documente cu mai multe pagini printr-un alimentator automat de documente (ADF).

  1. Usor de utilizat

Probabil esti obisnuit cu ecranul tactil de pe telefon, tableta sau poate chiar laptop. Asadar, de ce sa nu mergeti pentru touchscreen pe o imprimanta? Un ecran tactil poate facilita navigarea in sistemul de meniu al unei imprimante, mai ales daca are acces integrat la aplicatiile care necesita utilizatorului sa puna in detalii datele de autentificare.

Usurinta de utilizare poate include, de asemenea, rapiditatea cu care poate fi accesata si incarcata tava de hartie si modul in care se pot schimba cartusele de toner.

  1. Costul tonerului si TCO

Costurile initiale ale unei imprimante laser pot fi foarte mici in aceste zile pentru unele modele, dar costul total de proprietate este cel despre care trebuie sa fiti constienti.

Aceasta include lucruri cum ar fi costul tonerului de inlocuire (pentru fiecare culoare), randamentul tonerului (cate pagini poate imprima) si costul oricaror alte consumabile asociate cu imprimanta, cum ar fi un fusor (unitate care fixeaza tonerul pe hartie) sau unitate tambur (care transfera tonerul pe hartie).

De asemenea, ar trebui sa luati in considerare daca o imprimanta poate utiliza cartusele compatibile laser XL sau cu randament super-ridicat, care pot oferi un cost global mai bun pe tiparire si o durata mai lunga inainte de reinnoirea tonerului.