Atunci cand doriti sa le pregatiti copilasilor dvs. o surpriza de Craciun, cu siguranta va puteti gandi la decorarea locuintei cu instalatii de Craciun speciale pentru exterior.
Nu exista reguli dure si rapide cand vine vorba de decorarea casei si gradinii dvs. Creati un ecran uimitor pe casa dvs. prin evidentierea unor caracteristici precum pridvoarele, ferestrele si streasina cladirii.
Aduceti viata in gradina luminand case de vara, arcade si arbori. Amestecati si potriviti diferite stiluri de iluminare in aceeasi culoare pentru un afisaj coordonat sau mergeti pentru stiluri similare cu caractere aldine pentru a injecta un pic de distractie in spatiul dvs. exterior.
Pasul 1
Ganditi-va la efectul pe care doriti sa-l creati cu luminile dvs. inainte de a incepe. S-ar putea sa doriti sa creati un efect de iciclu agatat de-a lungul liniei acoperisului, sa evidentiati usa sau pridvorul dvs. sau sa luminati functii precum rame pentru usi si ferestre.
Pasul 2
Atasati-va la intervale regulate de clipuri sau carlige de decorare la suprafata pe care o decorati. Utilizati o agrafa sau un carlig la fiecare 30 pana la 50 centimetri (cm).
Daca luminile dvs. sunt mai grele, precum cele cu detalii ale icicelului agatat, spationati clipurile sau carligele mai aproape impreuna pentru a sprijini greutatea. Utilizati calculul urmator pentru a afla cate clipuri sau carlige veti avea nevoie:
Pentru luminile cu becuri usoare, cum ar fi luminile de zana cu snur, impartiti lungimea cablului (de la primul bec la ultimul bec) cu 50 cm. De exemplu, pentru un cablu de 12 metri (m), ati avea nevoie de 24 de clipuri (1200 impartite la 50).
Pentru luminile cu becuri mai grele, cum ar fi luminile cu icic sau luminile cu nuante, impartiti lungimea cablului cu 30 cm. De exemplu, pentru un cablu de 12 m, ati avea nevoie de 40 de clipuri (1200 impartite la 30).
Pasul 3
Conectati luminile, dar nu le porniti inca. Lucrati inapoi de la priza, fixand cablul in clemele de decorare sau in carligele de jgheab. Aveti grija sa nu trageti de cablu si incercati sa evitati sa lasati cablurile atarnand foarte vag. Vizati sa fie bine fixat cablul, dar sa nu se ataseze de priza.
Nu numai ca este mai sigur, dar va crea si un efect mai clar. De asemenea, veti dori sa atasati o singura bucata de cablu la fiecare carlig sau agrafa – folositi mai multe daca doriti sa atarnati multe lumini intr-un loc similar.
Pasul 4
Lucrati incet in jurul zonei pe care o decorati pana ajungeti la capatul sirului de lumini. Asigurati-va ca aveti o clema sau un carlig decorativ pentru a tine capatul sirului.
Pasul 5
Faceti un pas inapoi si aruncati o privire buna la luminile dvs. Becurile sunt distantate uniform? Aveti cabluri droopy unde nu va asteptati? Daca exista zone cu probleme, acum este timpul sa va intoarceti si sa va reglati unde este nevoie.
Pasul 6
Cand sunteti multumit de distanta dintre luminile dvs., sunteti gata sa porniti! Faceti un pas inapoi si admirati-va munca.