Un nou stil preia lumea caietelor: liniile punctate! Iata ce trebuie sa stii pentru a te bucura de o agenda punctata A5.
Agenda punctata nu a fost niciodata atat de la moda, asa ca intreaba-i pe fanii notebook-urilor de pe Instagram. O agenda punctata a luat recent lumea cu asalt, datorita versatilitatii si atractivitatii sale minimaliste.
Ce fac agendele cu puncte diferit de altele?
Caietele se gasesc adesea cu pagini simple sau cu linii largi sau inguste. Paginile goale sunt adesea populare in randul creativilor, permitand o mare libertate in luarea de note, care se pot transforma in schite sau mazgaleli si chiar asocierea de idei si harti mentalee.
Hartia cu linii permite tuturor scrierilor, mari sau mici, sa ramana drept pe pagina fara a se inclina la extreme, irosind spatiu si facand citirea mai putin usoara, ceea ce se poate intampla uneori pe o foaie goala.
Oricine a facut vreodata un exercitiu de matematica isi va aminti foile in carouri. Patratele adauga structura verticala paginilor cu linii si faciliteaza desenarea diagramelor sau a unei diagrame numerice. Dar au dat si paginilor un efect aglomerat si nu au lasat prea mult loc pentru inflorirea artistica si exprimarea creativa.
Cu spatierea lor obisnuita, poti profita de linia punctata pentru a mentine echilibrul, pentru a adauga structura unui tabel sau casete de selectare sau te poti inspira din aceasta pentru a construi o diagrama. Cu toate acestea, nu sunt omniprezente si isi lasa tot locul desenelor, evitand sa dea paginii un aspect prea ocupat.
9 moduri de a folosi caietul cu puncte
Daca ai norocul sa detii o agenda punctata sau un caiet cu pagini punctate, s-ar putea sa fii deja plin de idei despre toate utilizarile pe care le-ai putea face. Sau cauti ceva inspiratie? Daca da, avem o lista intreaga de sugestii pentru a folosi cat mai bine un caiet cu puncte.
1. Jurnal zilnic
Un caiet cu puncte este perfect pentru a tine un jurnal zilnic pentru a-ti inregistra gandurile, impresiile, amintirile si ideile.
2. Caiet de schite
Aceasta agenda poate face compozitia mai usoara, deoarece vei putea imparti mai bine pagina pentru diferite parti ale designului tau.
3. Caiet de practica caligrafica
Ai prins virusul scrisului de mana? Daca iti place caligrafia sau esti tentat sa o incerci, un caiet cu puncte este un articol grozav pe care il poti avea in arsenalul tau.
4. Agenda
Aceste linii punctate sunt excelente pentru a crea un planificator saptamanal cu o caseta pentru fiecare zi sau un calendar zilnic care te ajuta sa iti urmaresti sarcinile de-a lungul zilei.
5. Fisa de brainstorming
Hartia cu puncte iti permite sa iti pui gandurile pe hartie in mod liber, in orice mod care iti vorbeste. Utilizeaza liniile punctate pentru a crea diagrame care sa te ajute sa dezvolti strategii de afaceri sau de proiect.
6. Bullet Journal
Nebunia pentru liniile punctate se datoreaza mult utilizarii jurnalelor cu bullet. Am scris deja despre potentialul sistemului bullet journal: pur si simplu, este o modalitate minimalista de a lua notite zilnice si de a-ti planifica timpul.