De ce incinerarea umana va deveni o necesitate?

De ce incinerarea umana va deveni o necesitate?

0 Shares
0
0
0

Chiar daca nu vrem sa ne gandim inca de pe acum la acest lucru, mai devreme sau mai tarziu va veni vremea cand vom muri. Din pacate, oricat de mult am iubi viata si oricat de mult am dori sa fim mereu aproape de cei dragi, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa plecam din aceasta lume.

Familiile indoliate vor trebui sa aleaga intre incinerare sau inmormantare. In Romania, cu totii stim ca persoanele decedate in majoritatea cazurilor sunt inmormantate, insa in marile orase ale tarii exista deja crematorii, iar un incinerator uman Romania va fi necesar in fiecare oras al tarii, mai devreme sau mai tarziu.

Probabil va intrebati de ce am facut aceasta afirmatie. Ei bine, luati drept exemplu capitala Romaniei (Bucuresti) si Cluj Napoca. Uitandu-va pe statistici, in fiecare an, in aceste orase se stabilesc cateva mii de persoane. Intr-o crestere continua a populatiei in aceste orase, locurile de veci devin din ce in ce mai greu de obtinut.

Exista chiar si acum persoane deja trecute de prima tinerete, care cauta locuri de veci pentru momentul in care isi vor lua ramas bun de la aceasta lume, insa nu gasesc asemenea locuri. In aceste conditii, cu siguranta incinerarea umana va creste din ce in ce mai mult in popularitate, iar in marile orase, si incet dar sigur si in orasele mai mici, isi vor face aparitia crematoriile.

Chiar si in clipa de fata, exista persoane care atunci cand cineva din familia lor moare, aleg sa incinereze persoana decedata, in loc sa o inmormanteze. Exista de-asemenea persoane care isi presimt sfarsitul, si lasa chiar in scris, ca isi doresc sa fie incinerate, nu inmormantate.

Costurile unei inmormantari, cu siguranta sunt mai mari decat costul incinerarii. In plus, dupa incinerare, familia va primi acasa urna cu cenusa ramasa din cadavrul incinerat, iar aici se termina totul. Fireste, familia indoliata poate sa aleaga daca pastreaza cenusa, daca o ingroapa sau daca o arunca in vant sau in mare. Fiecare poate sa faca absolut ce vrea cu cenusa rezultata in urma unei incinerari umane.

In ceea ce priveste inmormantarea, aceasta dupa cum va spuneam, este mai costisitoare decat incinerarea umana, iar costurile nu se opresc aici. Cand cineva moare, daca nu are o cripta construita dinainte, familia indoliata va trebui sa se ocupe de acest aspect, sau de crearea unui mormant decent, ingradit, de inlocuirea crucii din lemn.

Toate acestea sunt costuri care vin dupa inmormantare, iar cand se trage linie, se poate observa ca de fapt, inmormantarea in comparatie cu incinerarea umana este mult mai scumpa.

Tinand cont de toate aceste detalii, este cat se poate de firesc ca in urmatorii ani incinerarea umana sa creasca din ce in ce mai mult in popularitate. Intreg procesul de incinerare aproximativ 90 de minute pana la 120 de minute, in functie de greutatea decedatului.

Cuptorul este incalzit pana la 1.200 de grade. (Informatiile difera oarecum de la crematoriu la crematoriu).

Cand procesul de cremare este finalizat, cenusa este colectata intr-un recipient metalic din partea de jos a cuptorului si indepartata. Dupa racire, primele componente metalice mari, cum ar fi bijuteriile, dintii din aur, tijele metalice din maini sau picioare (daca este cazul), sau alte obiecte metalice, sunt indepartate.

Cenusa rezultata va fi apoi macinata si pregatita intr-o urna, pentru a fi predata familiei decedatului. In medie, din arderea unui decedat adult, rezulta in jur de 2-3 kg de cenusa.

0 Shares
You May Also Like
consultanta-seo

Consultanta SEO

In acest capitol va prezentam oferta noastra de consultanta SEO . Aceasta are menirea de a invata de…
Citeste