Diferenta-dintre-pastele-italiene-autentice-si-cele-produse-pentru-export

Diferenta dintre pastele italiene autentice si cele produse pentru export

Bucataria italiana este renumita in toata lumea datorita renumitelor paste italiene de care se indragosteste toata lumea care le savureaza, dar si datorita diferitelor retete de pizza.

Nu cred ca exista turist care sa fi vizitat vreodata Italia, si sa nu fi mancat cel putin o singura data paste italiene, sau sa nu fi gustat o bucata de pizza.

Ei bine, si pizza este foarte gustoasa, mai ales in Italia, insa cu siguranta toti cei care au gustat din renumitele paste italiene, abia asteapta sa se intoarca si sa savureze o portie de paste.

Bine, bine, dar exista si persoane care vin cu ideea ca si in Romania sau in orice alta tara de pe pamant se pot gati paste italiene, care pot sa fie foarte gustoase, si se intreaba care este diferenta dintre aceste paste, si cele gatite in Italia, pentru ca la urma urmei sunt tot paste italiene, si tot dupa aceleasi retete se pot gati.

Este important de amintit faptul ca odata cu trecerea timpului, foarte multi bucatari de origine italiana au efectuat fel si fel de experimente, cu scopul de a demonstra faptul ca pastele italiene autentice sunt foarte diferite de pastele produse de catre italieni pentru a fi comercializate in celelalte tari, mai ales daca discutam despre pastele exportate in Europa de Est.

Putem sa dam aici exemplu experimentul renumitului bucatar italian Domenico Bellatoni, cel care a cumparat o cutie de spaghetti din Italia, si exact acelasi produs, comercializat de catre acelasi brand, dar cumparat din Romania.

Ei bine, odata ce a gatit cele doua cutii de spaghetti, renumitul buncatar italian a observat anumite diferente majore.

In primul rand, pastele care au fost achizitionate din Italia, au avut o textura aparte, si un gust de grau dur, in timp ce aceleasi paste, achizitionate din Romania, au avut gust de faina.

Un alt amanunt interesant care trebuie amintit aici, este acela ca si timpul de fierbere al pastelor a fost diferit. Plus de asta, pastele cumparate din Italia au absorbit foarte bine sosul, si au fost extrem de gustoase.

In schimb, pastele achizitionate din Romania, s-au strans si s-au lipit din cauza amidonului, iar mai mult decat atat, nici nu au absorbit sosul. Tocmai de aceea, renumitul bucatar Domenico Bellatoni a ajuns la concluzia ca pastele exportate de catre italieni le sunt inferioare pastelor autentice italiene.

Acest lucru nici nu este de mirare, pentru ca pastele autentice sunt produse bio, produse preparate doar din produse bio (grau mai dur, si cu o mai mare valoare nutritionala), si folosind in acest scop retete din mos stramosi.

In schimb, atunci cand vine vorba despre pastele pe care italienii trebuie sa le scoata la export, acestea sunt fabricate industrial sau artizanal, asa ca este evident faptul ca nu se mai folosesc nici produse bio, dar nici calitatea pastelor nu va fi la fel ca si calitatea pastelor comercializate in Italia.

Asadar, putem spune ca intre pastele care se gasesc in Italia si cele din Romania, exista diferente foarte mari in ceea ce priveste gustul si calitatea.