In momentul in care vine vorba despre metale pretioase, cu siguranta gandurile tuturor zboara mai intai de toate spre aur. Acesta este un metal pretios, care are unele calitati deosebit de importante, motiv datorita caruia, auruk este utilizat in zilele noastre in foarte multe industrii.
Continuati sa cititi in continuare acest articol pana la final, pentru a descoperi unele dintre cele mai importante utilizari ale acestui metal pretios.
Bijuterii
In mod evident, aurul este utilizat cel mai des in procesul de confectionare a bijuteriilor. Potrivit Consiliului Mondial de Aur, acest metal este cel mai popular in ceea ce priveste confectionarea bijuteriilor, iar in anul 2017, a existat o cerere globala de 648 tone de aur pentru confectionarea bijuteriilor.
In ciuda faptului ca pe piata se gasesc si bijuterii din argint, bijuterii din platina sau din alte metale, cele mai cautate si cele mai apreciate atat de catre doamne si domnisoare, cat si de catre barbati, sunt cele confectionate din aur.
Dat fiind faptul ca aurul este un metal pretios si care isi pastreaza valoarea chiar si odata cu trecerea timpului, este firesc ca oamenii sa isi indrepte atentia spre bijuteriile din aur. Cei care detin asemenea bijuterii, pot accesa oricand https://www.casa-amanet.com/cumparaur, pentru a-si vinde bijuteriile, atunci cand se confrunta cu probleme financiare.
Cel mai probabil va intrebati de ce casele de amanet cumpara bijuteriile persoanelor care isi doresc sa le vanda cat mai repede pentru a face rost de bani. Ei bine, acestea sunt cumparate, pentru ca mai apoi sa fie pregatite de revanzare, la un pret mai mare, astfel incat casele de amanet sa obtina profit.
Casele de amanet, nu doar cumpara bijuteriile din aur ale clientilor, ci le primesc drept garantie, atunci cand acestia solicita imprumuturi financiare. Cu cat bijuteria are un gramaj mai mare si este mai valoroasa, cu atat casa de amanet ii ofera clientului un imprumut mai mare.
Medicina:
Va vine sa credeti atunci cand vine vorba despre aur, ca cea mai timpurie utilizare medicala a aurului a avut loc in China in 2500 i.Hr. Medicii chinezi foloseau aurul pur, cu scopul de a trata furunculele, variola, ulceratiile pielii, dar si cu scopul de a indeparta mercurul de pe piele si carne, dupa cum relateaza GoldBulletin.
In zilele noastre, aurul care este metalul pretios extrem de apreciat, se foloseste in mod deosebit pentru a trata pacientii care au artrita. Sarurile de aur se folosesc cu scopul de a reduce umflarea, cu scopul de a reduce afectarea oaselor, si fireste, cu scopul de a ameliora durerile si rigiditatea articulatiilor.
Stomatologie:
Aurul in stomatologie, a fost utilizat incepand cu acum aproximativ 3.000 de ani. In 1530 a fost publicata o carte de stomatologie care poarta numele de “Artzney Buchlein”; o carte care arata faptul ca cavitatile si dintii putrezi pot fi umpluti cu frunze de aur.
Dentistii au folosit aurul in scopuri stomatologice chiar si peste cateva sute de ani mai tarziu, pentru a efectua diferite umpluturi, coroane, poduri si aparate ortodontice, dat fiind faptul ca metalul galben este compatibil cu bio.
Frunza de aur:
Aurul este un metal pretios care in firma sa pura, este extrem de maleabil si flexibil, motiv pentru care poate fi batut in foi subtiri; cunoscute sub denumirea de frunze de aur. Acestea pot fi observate pe diferite cladiri din intreaga lume, cum ar fi de exemplu Catedrala Sf. Mihail din Kiev, Ucraina, sau diferite multe alte temple de pe glob.
Aerospatial:
Vehiculele spatiale dispun de un film de poliester, care este acoperit cu aur pentru ca sa reflecte radiatiile infrarosii si pentru ca sa ajute la stabilizarea temperaturilor de baza, dupa cum relateaza Geology.com.
In lipsa aurului, in partile colorate mai inchise ale navei spatiale, ar patrunde mari cantitati de radiatii. Ba chiar mai mult, castile astronautilor sunt acoperite de o viziera acoperita cu un strat subtire de aur, cu socpul de a filtra razele daunatoare ale soarelui, dupa spusele celor de la NASA.
Moneda
Odata cu trecerea timpului, au aparut diferite monede pe care oamenii le foloseau atunci cand doreau sa cumpere diferite bunuri, sau sa beneficieze de diferite servicii. In ceea ce priveste aurul ca moneda, istoria sa dateaza de mai bine de 6000 de ani, atunci cand bucatile de aur se foloseau pentru incheierea tranzactiilor.
Chiar daca in clipa de fata aurul nu se mai foloseste pentru efectuarea tranzactiilor, cele mai multe natiuni dispun de cantitati mari de lingouri de aur, care pot fi utilizate in diferite scopuri de investitii.
Electronica
In cazul in care nu stiati, in fiecare dispozitiv electronic poate fi descoperita o mica cantitate de aur. Acestea pot fi gasite in calculatoare sau telefoane, si nu numai. Dupa cum sustine Consiliul Mondial de Aur, in interiorul fiecarui dispozitiv mobil, se regaseste o cantitate de pana la 50 mg de aur.