iPhone 7 Plus are feature-uri cu mult imbunatatite fata de iPhone 6s Plus, inclusiv un procesor A10 mult mai performant, camera cu doua lentile (sistem dual lens) si certificare de rezistenta la apa – IP 67. Vrei sa-ti duci telefonul la un service iPhone Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro.
Design-ul si calitatea constructiei.
Apple urmeaza traditionalul ciclu de update-uri de tip “tick-tock”, in ceea ce priveste iPhone-urile lansate: un numar major, full, cu design fizic complet nou (iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6), urmat de un update mai putin important (minor), brand-uit cu litera “S” (iPhone 4s, iPhone 5c/5s, iPhone 6s).
Din punct de vedere al design-ului iPhone 7 este aproape la fel cu iPhone 6 Plus si 6s Plus, dimensiunile fiind aproape identice cu ale iPhone 6s Plus. Camera are inca acea protuberanta pe spate, care irita unii dintre utilizatori. Din aceasta cauza, daca veti aseza un iPhone 7 pe o suprafata plata, acesta nu va sta perfect drept.
Puteti rezolva acest inconvenient apeland la o carcasa de protectie, care va fi perfect plata, pe spatele telefonului. Exista insa si cateva diferente, fata de versiunile anterioare. Antena vizibila de pe iPhone 6 (benzile acesteia) a fost indepartata, facand loc unui look mai aerisit, cu un design minimalist.
Ceea ce este si mai important, headphone jack-ul de 3.5 mm pentru castile normale a disparut, facand loc unui port proprietar si anume Lightning port. Multi utilizatori au fost si sunt nemultumiti de aceasta decizie a companiei, unii fani renuntand sa mai cumpere acest model.
Butonul Home.
Inainte de lansarea iPhone 7, existau anumite zvonuri ca butonul Home nu va mai fi prezent pe noul model, dar asta nu s-a intamplat. In schimb, cei de la Apple au decis un redesign complet al acestui buton.
Apple a pastrat butonul Home dar l-au modificat substantial, astfel incat acesta nu mai este acum un buton fizic ci incorporeaza asa numita “haptic technology”, de la trackpad-ul Macbook Force. Cu alte cuvinte, acesta reactioneaza printr-un buzz pentru a simula apasarea in momentul cand aplici o anumita presiune, dar nu se misca deloc.
Acest lucru a parut foarte ciudat utilizatorilor cand au folosit pentru prima data acest device, dar intre timp s-au obisnuit si noul buton Home a primit review-uri destul de bune. Intr-adevar, se simte diferit fata de un buton fizic, dar asta era si ideea. Nemaifiind fizic, acesta nu se va strica la fel de usor si raspunde mult mai rapid la comenzi.
Certificarea de rezistenta la apa.
Asa cum se preconiza si inainte de lansare, iPhone 7 simplu si iPhone 7 Plus sunt certificate pentru rezistenta la apa si la praf, fiind mult mai rezistente din acest punct de vedere, fata de celelalte flagship-uri de la Apple, din gamele anterioare.
Rating-ul acordat acestor device-uri (cel certificat) este IP 67, asigurand o protectie solida la infiltrarile de lichid si praf din diverse surse. Cu toate astea, Apple prefera inca sa foloseasca sintagma “water ressistant” si nu “waterproof”, ceea ce denota ca nu se recomanda folosirea acestuia la piscina de exemplu.