Mituri-cunoscute-despre-casele-de-amanet

Mituri cunoscute despre casele de amanet

In viata de zi cu zi, fiecare persoana se poate confrunta cu diferite probleme, iar de multe ori, oamenii trebuie sa se imprumute pentru a-si rezolva problemele.

A gasi astazi o sursa de imprumut rapid pe termen scurt, nu este un lucru chiar atat de usor, mai ales de la o persoana fizica, pentru ca nimeni nu mai este dispus sa dea bani imprumut.

In aceste conditii oamenii care trebuie sa se imprumute, pot lua in considerare ideea de a trece pragul unei case de amanet, pentru a solicita un imprumut. Casele de amanet ofera imprumuturi tuturor persoanelor care au cel putin 18 ani impliniti, si care gireaza cu diferite bunuri.

In ceea ce priveste imprumuturile oferite de catre casele de amanet, au aparut insa mai multe mituri odata cu trecerea timpului, iar in continuare vom prezenta cateva dintre acestea.

  1. Doar bijuteriile se pot amaneta.

Acesta este unul dintre miturile legate de casele de amanet. Este adevarat faptul ca la inceput, casele de amanet preluau doar bijuterii din partea clientilor. Timpul a trecut insa, iar acum cofera imprumuturi de genul amanet telefoane mobile.

Acest lucru inseamna ca, fiecare persoana care are nevoie de bani, isi poate amaneta telefonul, indiferent de marca si modelul acestuia. Fireste, cu cat valoarea de piata a telefonului este mai mare, cu atat mai mare va fi si suma de bani oferita de catre casa de amanet.

Conteaza de-asemenea ca telefonul amanetat sa aiba cutia si accesoriile sale. Fara aceste lucruri, telefonul va fi evaluat la un pret mult mai mic, ceea ce cu siguranta nu este in avantajul clientului.

Exista persoane care atunci cand trec pragul caselor de amanet, doresc sa amaneteze laptopurile sau alte aparate electronice. Acest lucru este posibil in zilele noastre.

Casele de amanet primesc chiar si autoturisme din partea clientilor, atunci cand acestia au nevoie de bani foarte multi pentru a-si rezolva problemele.

  1. Doar cei saraci isi amaneteaza bunurile.

Acesta este un alt mit popular, aparut in ceea ce priveste casele de amanet. Intr-adevar, persoanele care se incadreaza in aceasta categorie sociala isi amaneteaza si chiar isi vand bunurile foarte des, dar exista si persoane caree au o situatie financiara buna, si care pentru ca din diferite motive trec printr-o criza de lichiditati, se pot imprumuta de la casele de amanet.

  1. Bunurile amanetate sunt pierdute automat de catre client.

Foarte multe persoane au aceasta conceptie. Cu siguranta acest lucru este in totalitate fals. Se va incheia un contract de amanet intre casa de amanet si client, care are o data scadenta (maxim 30 de zile, dar se poate prelungi valabilitatea contractului).

In cazul in care data scadenta trece iar clientul nu merge sa isi achite datoria si sa isi ridice bunul, acesta va mai fi pastrat de catre casa de amanet pentru 30 de zile, clientul platind doar comisionul platit in mod normal.

Doar daca trece si aceasta perioada de gratie, iar clientul nu isi achita datoria, va pierde dreptul de proprietate asupra bunului amanetat.