Probleme-in-managementul-unui-depozit

Probleme in managementul unui depozit

0 Shares
0
0
0

Sunt mai multe probleme ce pot sa apara in momentul in care ne ocupam de managementul unui depozit si noi va vom prezenta doar cateva dintre ele. Este vorba de acele depozite in care se afla un numar mare de rafturi paleti.

Iata si primul exemplu de problema. Ne aflam in zona pentru expeditie zona in care sunt verificate si se formeaza incarcatura inainte de a fi livrata.

Podeaua zonei respective este plina de paleti si acestia se afla aici de cateva ore, si de asemenea mai sunt si alte pachete in care se afla comenzi ale clientilor si care din lipsa de spatiu sunt amplasate in zona de formare pentru a fi ambalate, etichetate corespunzator si marcate.

Din cauza numarului foarte mare de coleti si de palete spatiile pentru demarcatie dintre rute nu se mai pot vedea si exista pericolul ca marfurile sa migreze de la o ruta pe alta.

Una din cauzele principale ale unei astfel de situatii este ca depozitul nu are capacitatea de a lucra pe secvente si comenzi prioritare..

Solutia eficienta in acest sens este sincronizaea activitatilor prin care se va face expeditia si culegerea produselor tinand cont de rutele de transport. In cazul acesta puteti sa grupati mai multe comenzi si sa le lansati pentru a fi colectati tinand cont de programul curselor pentru transport.

Aceasta idee se poate include intr-un modul dispecer care va oferi informatiile complete in legatura cu toate operatiunile care au loc in depozit si care ajuta si la monitorizarea comenzilor in diferite stadii pentru executie a produselor receptionate si a activitatii angajatilor.

O alta problema. Suntem in zona de receptie pe care o are depozitul. Pe fiecare dock din aceasta zona este un vehicul care asteapta pe cineva pentru a putea incepe receptia. In depozit si afara sunt alte mijloace pnetru transport care asteapta descarcarea .

Lucrul acesta are loc in fiecare zi si operatiile pentru receptie care nu au fost finalizate ziua sunt pasate turelor de noapte. Podeaua este complet plina de marfa si paletii se indentifica greu. Pentru a rezolva situatia sunt chemati motostivuitoristi suplimentari dar raspunsul intarzie sa vina. In lipsa raspunsului pentru a exitnde zona de receptie se amenajeaza o anumita suprafata in depozit in care sunt deja paleti care stocheaza produse si o parte dintre ambalaje se deterioreaza.

Zona se delimiteaza cu o banda de plastic ce marcheaza marfa in curs de receptie.

Sunt cateva operatiuni care pot sa fie valabile indiferent de automatizarea depozitelor. Este recomandat ca furnizorul depozitului sa anunte livrarea ziua intr-un anumit interval orar pentru a putea fi pregatita receptia de un operator.

De asemenea se recomanda etichetarea, documentarea si ambalarea corespunzatoare a produselor de catre un furnizor si inregistrarea tuturor elementelor care nu sunt in conformitate cu conditiile de livrare care au fost mentionate in contracte sau in acordurile de livrare.

Va creste timpul de receptie in cazul in care produsele sunt livrate in cutii desi puteau sa fie expediate ca si baxuri pentru ca se exprima cantitatea in unitati de ambalare.

0 Shares
You May Also Like
consultanta-seo

Consultanta SEO

In acest capitol va prezentam oferta noastra de consultanta SEO . Aceasta are menirea de a invata de…
Citeste
google_adwords

Google adwords

Google Adwords este un serviciu de reclama de tip PPC (pay per click) dezvoltat de Google recent pentru…
Citeste