produse-de-curatenie-880×587

Produsele antibacteriene si razboiul contra germenilor

Intr-o lume plina de infectii respiratorii, in care curgerea nasului si crizele de tuse sunt la ordinea zilei, unele produse impart speranta ca te poti feri de germenii si bolile care umbla libere. Dar, cum varietatea de produse de combatere a germenilor continua sa creasca, expertii medicali ridica ingrijorarea in legatura cu potentialele efecte nocive pe termen lung.

Imbolnavirea frecventa vine de multe ori cu retragerea de la responsabilitatile zilnice si permiterea unui timp pentru recuperare. Pentru ca acest lucru este incomod, multi dintre noi ar prefera sa lupte lupte dinainte prin utilizarea de produse care contin agenti de ucidere a bacteriilor, cum ar fi triclosanul.

Multe dintre aceste produse sunt etichetate ca antibacteriene, antiseptice sau antimicrobiene. Cu toate acestea, utilizarea lor poate avea efecte daunatoare pe termen lung, raspunsuri ale organismului care pot include un sistem imunitar deficitar sau o acumulare de substante in mediul inconjurator.

Utilizarea pe scara larga a acestor produse poate provoca evolutia bacteriilor pentru a dezvolta o rezistenta la agentii care le distrug in mod normal. Acest lucru ar putea face astfel de produse mai putin eficiente in locuri in care este important ca acestea sa functioneze, cum ar fi spitale si unitati de asistenta medicala, unde oamenii bolnavi trebuie sa fie protejati.

Rezistenta bacteriana la aceste produse ar putea duce, de asemenea, la o rezistenta incrucisata la antibioticele folosite pentru a trata persoanele cu infectii.

Un alt concept important de inteles este faptul ca nu toate bacteriile sunt daunatoare. Unele bacterii ne ajuta sa ramanem sanatosi prin pastrarea bacteriilor cauzatoare de boli sub control. Agentii ucigasi din produsele antibacteriene nu recunosc diferenta si ucid atat bacteriile bune cat si pe cele rele. Acest lucru poate avea ca rezultat inmultirea bolilor si nu eliminarea lor.

Produsele antibacteriene au devenit din ce in ce mai populare, deoarece acestea au fost introduse pentru prima data pe piata si puternic comercializate in anii nouazeci. Articolele de uz casnic de zi cu zi, care pot contine agenti antiseptici includ: sapunurile, dezinfectantii, produse de curatenie, alifii si lotiuni de hidratare, pasta de dinti si apa de gura, servetele umede.

Daca tu si familia ta urmati masurile de igiena corecte, probabil ca este mai bine sa nu folosesti produse antibacteriene. Cu toate acestea, astfel de produse pot fi adecvate daca aveti un motiv medical si doctorul va recomanda folosirea lor. De asemenea, este posibil sa trebuiasca sa utilizati aceste produse de curatare in zonele cu trafic intens, cum ar fi baia si bucataria.