Repatrierea-romanilor-decedati-in-Germania

Repatrierea romanilor decedati in Germania

Dupa cum bine stim cu totii, exista cateva milioane de cetateni romani care s-au stabilit in strainatate, dorind o viata mai buna.

Cei mai multi dintre romanii care au parasit tara, se afla pe continentul European, iar conform statisticilor, in Germania traiesc in jur de 657.000 de cetateni romani. Aici sunt mentionati doar acei cetateni romani care sunt stabiliti pe teritoriul Germaniei cu forme legale, si care muncesc cu forme legale.

Multi dintre romanii care au ales sa plece in strainatate, s-au stabilit in Germania imediat dupa criza din anul 2008, atunci cand romanii s-au orientat si spre tarile scandinave.

Referitor la populatia de nationalitate romana care traieste in Germania, conform statisticilor 27% dintre acestia au varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani. De-asemenea, 23% dintre acestia au varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, in timp ce peste 19% au varsta mai mica de 20 de ani.

Probabil va intrebati de ce au ales multi romani sa plece in Germania si nu in alta tara europeana, cum ar fi de exemplu Italia, o tara in care traiesc in jur de 1.3 milioane de cetateni romani.

Probabil va intrebati de ce nu au ales romanii sa se stabilesca in Spania, unde traiesc in prezent in jur de 670.000 de romani, sau in Franta, unde in jur de 300.000 de romani s-au stabilit deja.

Ei bine, in Germania se castiga foarte bine, si de obicei in majoritatea domeniilor de activitate nemtii platesc mai bine decat italienii, spaniolii sau francezii.

Un alt motiv pentru care multi au plecat in Germania, a fost pentru ca aceasta tara le-a oferit posibilitatea de a munci in agricultura pe cate 2-3 luni. Multi dintre cei plecati acolo insa, au ales sa ramana pentru perioade mai indelungate de timp, vazand cat de multi bani se castiga pe teritoriul german.

Ei bine, foarte multi romani plecati in Germania au reusit sa isi faca un rost in viata. Cei care au plecat imediat dupa revolutie, deja duc in mare parte o viata de vis printre germani. Si cei care au cativa ani de munca in Germania, cu siguranta au reusit in mare parte sa isi creeze un trai mai mult decat decent.

Unii romani insa au ales sa se intoarca acasa din Germania datorita faptului ca li s-a parut imposibil de invatat limba germana, iar cu alte limbi straine oricum nu erau tocmai prieteni.

Au existat insa si cazuri dramatice, iar unii dintre romanii care au plecat in aceasta tara, si-au pierdut viata. Multi romani au circulat pe autostrazile germanilor cu viteza foarte mare, si au fost implicati in accidente mortale odata cu trecerea anilor.

Au existat cazuri ale romanilor care si-au pierdut viata in accidente de munca. Unii erau plecati de multi ani de langa familiile lor, in timp ce altii doar ce au ajuns recent in aceasta tara.

Nu trebuie sa uitam nici de cazurile romanilor care au mers sa se trateze in cele mai renumite clinici germane, si care si-au pierdut viata acolo.

Acestea sunt doar cateva exemple de circumstante in care multi romani si-au pierdut viata pe teritoriul Germaniei. Va dati seama cat de greu a fost pentru familiile aflate in Romania, sa primeasca un astfel de soc, iar apoi sa ia cea mai buna decizie in criza de timp.

Cele mai multe familii indoliate insa, au accesat Repatriere-romania.ro, si au luat legatura cu reprezentantii companiei care presteaza servicii de repatriere decedati Germania, pentru a le repatria decedatii.

In multe cazuri, membrii familiei indoliate s-au gandit la faptul ca daca persoana draga lor care a trecut in nefiinta a murit in Berlin, Dortmund sau in alte orase ale Germaniei, cel mai probabil nu vor mai avea posibilitatea de a-si vizita la cimitir ruda.

Dat fiind faptul ca si-au dorit sa isi inmormanteze crestineste decedatul, au luat decizia de a-l repatria si de a-l inmormanta in Romania.

Nici costurile nu sunt tocmai de neglijat. Va puteti imagina cate mii de euro costa o inmormantare in orasele anterior mentionate. Costurile inmormantarii in Germania sunt mai mari decat costurile pentru serviciul de repatriere decedati Germaina.

In aceste conditii, familiile greu incercate au luat legatura cu compania care se ocupa de repatrierea decedatilor din Germania. Reprezentantii firmei de servicii funerare au fost instiintati unde trebuie sa mearga pentru a prelua trupul neinsufletit al decedatului, au fost informati cu privire la datele personale ale decedatului, si mai departe s-au ocupat de toate cele necesare.

Cei de la firma de servicii funerare care se ocupa de repatrierea decedatilor din Germania, rezolva totul, ei obtin documentele necesare repatrierii, ei pregatesc persoana decedata pentru repatriere, si tot ei sunt cei care se ocupa de realizarea transportului funerar international in cele mai sigure conditii, de la adresa de unde au preluat persoana decedata, si pana la adresa de destinatie.