Stiati ca si in antichitate se purtau cercei?

Stiati ca si in antichitate se purtau cercei?

0 Shares
0
0
0

Cerceii sunt cele mai apreciate bijuterii, iar doamnele si domnisoarele cu siguranta de fiecare data cand se afla in cautarea cerceilor potriviti, acceseaza https://www.hypnotica.ro/cercei, pentru a-si alege o pereche de cercei din argint.

In clipa de fata, posibilitatile sunt foarte multe atunci cand vine vorba despre alegerea cerceilor, pentru ca exista diferite tipuri de cercei din argint. Exista de-asemenea cercei cu pietre semipretioase si cercei cu pietre pretioase, asa ca femeile au ce sa aleaga, cu siguranta. Facem insa precizarea ca nu de ieri de azi se poarta cerceii.

Aceste bijuterii se poarta inca din cele mai vechi timpuri, iar in urmatoarele randuri veti putea descoperi faptul ca in antichitate se purtau cercei. Cititi pana la final, pentru a descoperi o multime de informatii interesante in legatura cu purtarea cerceilor inca din cele mai vechi timpuri.

Cerceii, ornamente care decoreaza urechile, au fost una dintre principalele forme de bijuterii de-a lungul istoriei inregistrate. Termenul se refera, de obicei, la ornamente purtate atasate la nivelul urechilor, desi la sfarsitul secolului XX termenul s-a extins oarecum pentru a include ornamente purtate pe alte parti ale urechii, cum ar fi mansetele pentru urechi.

Termenul este folosit pentru a descrie piese de bijuterie in forma de cercel, chiar atunci cand sunt purtate prin piercing-uri in alte parti ale corpului (de exemplu, in nas). Cel mai obisnuit mijloc de atasare a cerceilor la nivelul urechilor a fost prin efectuarea gaurilor in lobi, prin care poate fi trecuta o bucla sau un post. Dar o varietate de alte dispozitive au fost, de asemenea, utilizate, inclusiv agrafe cu arc, dispozitive de tensionare, cum ar fi spate cu suruburi si, pentru cercei deosebit de grei, bucle care trec deasupra varfului urechii sau se fixeaza pe par sau coafura.

In multe culturi si contexte, cerceii au fost purtati in mod traditional ca simboluri ale identitatii culturale sau tribale, ca markeri de varsta, stare civila sau rang, sau pentru ca se credea ca au puteri de protectie sau medicamente.

Chiar si atunci cand au servit alte scopuri, functia principala a cerceilor a fost una decorativa. Intrucat cerceii sunt atat de proeminenti asezati aproape de fata, iar la intersectia dintre costum si coafura, ei, poate mai mult decat orice alta bijuterie, au raspuns in mod deosebit la schimbarile de moda; pe masura ce coafurile, palariile, gulerele si decolteul au crescut si au scazut, cerceii au crescut corespunzator si au scazut ca marime si proeminenta, iar in multe perioade au fost instrumentali in echilibrarea si legarea impreuna a aspectului dorit la moda.

Lumea Antica

In antichitate, cerceii erau una dintre cele mai populare forme de bijuterii. In forma de semiluna, cercurile de aur purtate de femeile sumeriene in jurul anului 2500 i.Hr. sunt cele mai timpurii perechi de cercei pentru care exista dovezi arheologice. Pana la 1000 i.e.n. , cerceii conici, cel mai frecvent din aur, dar si din argint si bronz, s-au raspandit in toata lumea Egee si in Asia de Vest. In Creta si Cipru, cerceii erau impodobiti cu sarma de aur rasucita, ciorchini de margele si pandantive stampilate din foi subtiri de aur.

In Egipt, cerceii au fost introdusi aproximativ in 1500 i.e.n. si au fost purtati ulterior atat de barbati, cat si de femei. Multi cercei egipteni au luat forma unor stifturi sau dopuri groase, in forma de ciuperca, care necesitau sa fie intinsa o gaura marita in lobul urechii; acestia ar putea fi din aur, cu o suprafata decorata, sau din materiale mai umile, cum ar fi sticla colorata. Stifturile de urechi constand in doua tuburi cu capac, care se insurubau, puteau fi purtate singure, dar unele aveau, de asemenea, pandantive elaborate de fluturi de aur sau falcone cu pene flexibile de coada incrustate cu sticla.

In primul mileniu i.Hr., aurii etrusci si greci au adus noi rafinamente si arta la cercei, care erau apreciati atat ca podoaba, cat si semn de bogatie. Variatii de cercei au fost asa-numitul cercel de lipire, un tub gros securizat de o sarma ascunsa si cercelul etruscan de tip cutie, care a inglobat lobul urechii intr-un cilindru larg orizontal.

Cerceii de disc, cu pandantive sub forma de amfore (borcane grecesti antice), figuri de Eros, si margele si lanturi decorative, au fost o alta forma populara, alaturata aproximativ in 330 i.Hr.prin cercuri de aur rasucite cu finiale cu cap de animal. Toate aceste forme au fost stampilate din foi subtiri de aur si decorate cu palete fine, suluri si flori in sarma rasucita; astfel de cercei aveau o greutate destul de usoara, dar au dat un efect extrem de bogat.

Cerceii romani au fost similari cu stilurile etrusce pana in primul secol CE, cand au aparut noi stiluri cu discuri si pandantive montate pe carlige in forma de s. Pietrele colorate si perlele au fost favorizate, iar stilurile de cercel au proliferat pentru a satisface gustul roman pentru afisarea ostentativa.

La inaltimea sa, Imperiul Roman a avut ca efect standardizarea stilurilor de bijuterii in mare parte din lumea cunoscuta. Dupa ce centrul de influenta s-a mutat la Bizant (Constantinopol) in CE 330 si influenta romana a inceput sa scada, au aparut din nou variatii locale. Cerceii bizantini caracteristici erau cercuri de aur simplu, cu pandantive multiple de perle atarnate pe lanturi si cercei in forma de semiluna din filigran de aur.

0 Shares
You May Also Like
consultanta-seo

Consultanta SEO

In acest capitol va prezentam oferta noastra de consultanta SEO . Aceasta are menirea de a invata de…
Citeste