Tipuri-de-structuri-din-beton-armat

Tipuri de structuri din beton armat

0 Shares
0
0
0

Nu poti merge la prasit fara sapa, la fel cum nu poti construi fara a avea utilaje de constructii. Acestea sunt mai mult decat utile si te ajuta sa finisezi lucrarea mult mai repede si cu mult mai multa usurinta, decat daca ai face totul manual. Sunt unele activitati, care nici macar nu pot fi facute manual.

Inainte de toate trebuie sa ai in vedere faptul ca atunci cand folosesti utilaje de constructii ai nevoie sa stii foarte bine cum anume functioneaza utilajul respectiv si sa ai echipamentul de protectie adecvat. Intra pe http://www.epinvest.ro/utilaje-de-constructii/ si cumpara utilaje de constructie calitative, la preturi convenabile.

O problema pe care o iau in calcul constructorii este cea legata de seisme. Atunci cand construiesti o anumita cladire, trebuie sa ai in vedere acest aspect si sa o construiesti astfel incat sa reziste cat mai bine la un eventual cutremur.

Structura cladirii este cea mai importanta in privinta acestui aspect. Ea trebuie sa fie foarte solida, astfel incat sa depasim cu bine un astfel de fenomen. O structura des intalnita la case este cea din beton armat. Structura din beton armat se poate contrui in functie de comportarile structurii, si anume in functie de comportarea slab-disipativa si comportarea disipativa.

Prima din ele si anume comportarea slab-disipativa se refera la structurile care au o capacitate redusa de deformare in ceea ce priveste domeniul inelastic. Comportarea disipativa este cea care ofera posibilitatea formarii unor mecanisme stabile de deformatii ciclice in ceea ce priveste domeniul inelastic. Ea nu sufera cedari fragile.

Daca vorbim de structurile din beton armat, acestea pot fi clasificate in functie de anumite tipuri structurale. Mai intai vorbim de cadre. Cadrele sunt sisteme structurale ce preiau in cadre speciale incarcarile verticale si laterale. Un alt tip structural este reprezentat de pereti. Acestia pot fi de doua feluri si anume cuplati si necuplati. Peretii structurali verticali preiau in acest caz atat incarcarile verticale cat si pe cele laterale.

O alta structura este cea formata din sisteme duale, care pot fi cu cadre sau pereti dominanti. Aici, cadrele spatiale preiau incarcarile verticale, iar peretii structurali preiau incarcarile laterale. Sistemele flexibile la torsiune sunt de fapt structuri duale ce au o rigiditate minima la torsiune. Ultimul tip de structura pe care-l amintim este reprezentat de sistemele tip pendul inversat. Ce se intampla in acest caz? Peste 50% din greutatea structurii este regasita in treimea superioara a cladirii.

Mare atentie la cum construiesti si ce materiale folosesti. Daca vei cumpara ce este mai ieftin, cu siguranta nu vei construi ceva foarte rezistent. Daca alegi sa faci o structura din beton armat, faci o alegere buna. De ce? Pentru ca betonul armat are rezistenta la compresiune si la intindere, ductilitate buna si un pret destul de accesibil.

Nu te lasa influentat de ideea ca traiesti intr-o zona in care riscul seismic nu este foarte mare. Trebuie sa fii o persoana responsabila si sa fii mereu pregatit pentru orice. Natura se poate dezlantui in orice moment intr-un mod in care nu te-ai fi gandit. Fii pregatit!

0 Shares
You May Also Like
consultanta-seo

Consultanta SEO

In acest capitol va prezentam oferta noastra de consultanta SEO . Aceasta are menirea de a invata de…
Citeste
google_adwords

Google adwords

Google Adwords este un serviciu de reclama de tip PPC (pay per click) dezvoltat de Google recent pentru…
Citeste