Care sunt avantajele buldoexcavatoarelor?

Care sunt avantajele buldoexcavatoarelor?

0 Shares
0
0
0

Buldoexcavatoarele sunt folosite mai ales pentru gradinarit si amenajare, dar si pentru lucrari de constructii in orase. Dupa cum sugereaza si numele, acestea sunt excavatoare potrivite pentru constructii diverse. De ce sa cumperi pentru firma ta de constructii buldoexcavatoare MECLASC? Un buldoexcavator obisnuit are o greutate de lucru cuprinsa intre 0,5-6t si o greutate a cupei de peste 10 litri.

Fratii mai mici ai buldoexcavatorului „mare” sunt potriviti pentru o mare varietate de lucrari cu spatiu limitat. In horticultura, acestea pot fi folosite pentru a crea paraie, bazine si iazuri, pentru a umple dealuri, pentru a sapa santuri sau pentru a indrepta suprafete neuniforme.

In ciuda dimensiunilor reduse, acestea ating o adancime de sapat de aproximativ 2,50 m. Versiunea miniaturala a buldoexcavatorului conventional este folosita si in cladirile in care altfel nu ar exista spatiu pentru alte masini.

O zona de actiune absolut libera in jurul buldoexcavatorului este o necesitate! In timp ce buldoexcavatorul este in functiune, absolut nimeni nu are voie sa se afle in vecinatatea buldoexcavatorului, deoarece in cel mai rau caz ar putea fi prinsi de un brat al buldoexcavatorului. Acest lucru poate duce la rani foarte grave.

Prin urmare, inainte de a utiliza buldoexcavatorul, trebuie asigurat faptul ca nimeni nu se afla in raza de actiune directa a buldoexcavatorului.

Nu se va utiliza buldoexcavatorul pe o inclinatie de 15%. Stabilitatea buldoexcavatorului nu mai este garantata daca panta este prea abrupta. Se va utiliza buldoexcavatorul numai in conditii meteorologice adecvate. Solul trebuie sa fie uscat, deoarece solul umed creeaza riscul ca buldoexcavatorul sa alunece sau sa se rupa de sub pamant.

Nu se va utiliza buldoexcavatorul in incaperi inchise. In caz contrar, gazele de evacuare nocive produse de buldoexcavator nu isi vor gasi drumul spre exterior si, in cel mai rau caz, pot duce la otravire cu monoxid de carbon. Nu se va aduce buldoexcavatorul in contact direct cu apa. Apa nu trebuie sa depaseasca niciodata jumatate din inaltimea lantului, altfel ar putea patrunde in rulmentul lantului si il poate deteriora.

Nu va fi nevoie deloc de permis de conducere pentru a conduce un buldoexcavator . Cu toate acestea, este o idee buna sa se urmeze un curs certificat si sa se finalizeze cu o licenta de buldoexcavator. Acest lucru are avantajul ca, in calitate de sofer de buldoexcavator hobby, conducatorul se va simti putin mai increzator in manipularea buldoexcavatoarelor.

Aceasta siguranta va distinge si in cazul unei daune la compania de asigurari, deoarece intotdeauna se presupune ca soferii experimentati de buldoexcavator actioneaza mai putin neglijent. In cazul in care la un moment dat va fi orientat profesional in asa fel incat ar putea fi interesant sa stapaneasca conducerea buldoexcavatorului, dovada acestei abilitati poate fi de interes si pentru viitorul angajator.

Permisele de dragare au un pret de aproximativ 1000 EUR si necesita, de obicei, aproximativ 10-15 ore de instruire. De obicei, examenul consta din doua parti, si anume un examen teoretic si unul practic. Examenele practice pot avea loc chiar si pe un santier real.

Cele mai des intalnite echipamente de constructii

Excavatorul este un utilaj mare care poate fi condus pe roti sau senile, dar senilele sunt mai standard pentru masini atat de mari. Un excavator are un brat lung atasat de o cabina pivotanta care se poate roti la 360 de grade. Bratul lung este actionat din cabina cu o vedere inalta.

Cele mai frecvente utilizari pentru un excavator includ:

  • Manipularea materialelor
  • Excavarea de santuri, pisoane si fundatii
  • Periere cu accesorii hidraulice
  • Distrugere
  • Nivelare bruta
  • Ridicare obiecte grele si instalarea tevilor
  • Exploatare miniera

Buldoexcavatoarele au un corp care este similar cu un tractor agricol, o lopata reglabila este atasata la spate pentru sapat. Aceasta masina se afla intr-o unitate de constructie de dimensiuni medii. Este capabil sa lucreze intr-un spatiu limitat si poate efectua diverse operatiuni, cum ar fi mutarea murdariei, sapaturile de rambleu, saparea de gauri si santuri si plasarea tevilor si a altor materiale. Galeata din spate poate fi schimbata pentru a sapa santuri de diferite latimi.

Un buldozer o masina puternica, extrem de grea, folosita pentru a muta murdaria. Buldozerul considerat cea mai puternica si mai solida masina grea din industria constructiilor. Buldozerele au o lama larga si plata in fata cabinei si sunt actionate folosind doua pistoane hidraulice pentru a deplasa lama intr-o gama limitata de unghiuri si adancimi. Greutatea unui buldozer poate zdrobi pietrele solide din calea operatiunilor sale.

Echipamentele de terasare sunt echipamente grele, de obicei vehicule grele concepute pentru operatiuni de constructie care implica lucrari de terasament. Sunt folosite pentru a muta cantitati mari de pamant, pentru a sapa fundatii pentru amenajare si asa mai departe.

Echipamentele grele sau masinile grele se refera la vehicule grele, special concepute pentru executarea sarcinilor de constructie, cel mai frecvent cele care implica operatiuni de terasament sau alte sarcini mari de constructie. Unele echipamente folosesc transmisii hidraulice ca sursa primara de miscare.

0 Shares
You May Also Like