Care sunt beneficiile zincului pentru un organism sănătos

Care sunt beneficiile zincului pentru un organism sănătos?

0 Shares
0
0
0

Se vorbește mult despre macronutrienți – carbohidrați și proteine ​​și cât de mult aveți nevoie – dar micronutrienții esențiali, sau vitaminele și mineralele precum zincul, sunt, de asemenea, fundamentale pentru o sănătate bună. Aici, vom discuta despre beneficiile zincului și despre tot ce trebuie să știți despre administrarea de suplimente de zinc.

 

Ce este zincul și de ce avem nevoie de el?

 

Zincul este un oligoelement esențial. Are proprietăți antioxidante care sunt necesare pentru activitatea a peste 100 de enzime și pentru diferite funcții cheie din organism. Acestea includ metabolismul celular, sinteza proteinelor, formarea ADN-ului, funcția imunitară, vederea și simțul gustului și al mirosului, pentru a numi doar câteva.

Zincul susține, de asemenea, o sarcină sănătoasă și caracteristici importante de creștere și dezvoltare. Deoarece corpul dumneavoastră nu poate produce zinc, trebuie să obțineți cantitatea potrivită de zinc din alimente. Femeile adulte au nevoie de cel puțin 8 mg de zinc pe zi, în timp ce bărbații au nevoie de 11 mg. În timpul sarcinii sau alăptării, crește necesarul zilnic de zinc la 11 până la 12 mg.

Deoarece zincul este un deficit cunoscut de nutrienți în multe diete, suplimentarea cu zinc poate fi o strategie prudentă.

 

Beneficiile zincului pentru sănătate

  1. Susține funcția imunitară

Zincul este esențial pentru funcționarea sistemului nostru imunitar înnăscut – prima linie de apărare a corpului împotriva infecțiilor și care vizează celulele anormale, cum ar fi linia de apărare a cancerului. Chiar și deficiențe minore ale acestui nutrient se găsesc în boli cronice, infecții recurente, boli de piele și boli autoimune.

De fapt, zincul este esențial pentru dezvoltarea și funcționarea multor celule imunitare din răspunsurile noastre imune înnăscute (neutrofile, macrofage și celule natural killer) și adaptive (celule B și T). Prea puțin zinc poate slăbi acest sistem imunitar.

 

  1. Promovează sănătatea pielii

Unele forme de zinc pot ajuta și la curățarea pielii. Deși cauzele acneei sunt multiple, cercetările preliminare sugerează că proprietățile antiinflamatorii ale zincului pot aduce beneficii persoanelor cu acnee.

 

  1. Poate ajuta la reducerea inflamației

Zincul este un cofactor important pentru unele dintre reacțiile majore din organism care ajută la controlul inflamației. De-a lungul timpului, deficiența de zinc poate crește inflamația și poate deteriora organismul.

De fapt, această deficiența poate duce la inflamație sistemică în timp și se crede că este asociată cu funcția imunitară afectată, care este frecventă la adulții în vârstă. Studiile clinice privind suplimentarea cu zinc la adulții în vârstă au arătat că zincul poate reduce producția de citokine inflamatorii, reduce stresul oxidativ și reduce frecvența și severitatea infecțiilor.

 

  1. Protejează ochii

Dovezile preliminare sugerează că suplimentarea cu zinc poate ajuta la încetinirea progresiei degenerescenței maculare legate de vârstă (AMD) prin creșterea autofagiei (adică curățarea celulară) și reducerea stresului oxidativ.

 

AMD este o boală degenerativă care afectează macula și este principala cauză a pierderii vederii în Statele Unite. Macula este partea centrală a retinei și se întâmplă ca zincul să fie foarte concentrat aici.

 

Zincul este un mineral esențial cu multe funcții importante în organism. Susține funcția imunitară, menține pielea sănătoasă, reduce inflamația și protejează ochii. Deoarece corpul dumneavoastră nu poate produce zinc, va trebui să vă completați dieta cu un supliment de zinc de bună calitate.

0 Shares
You May Also Like