Care-sunt-problemele-frecvente-ale-tabletelor

Care sunt problemele frecvente ale tabletelor?

Tabletele sunt dispozitive cu adevarat uimitoare. Ele ne ofera aproape aceeasi functionalitate ca un laptop, dar intr-un dispozitiv mult mai mic.

Sunt usor de transportat cu noi oriunde mergem si sunt perfecte atat pentru relaxarea pe canapea, pentru a ne uita la un film, cat si pentru a sta la birou, lucrand putin. Dar asta nu inseamna ca nu sunt fara problemele.

De fapt, exista multe probleme obisnuite ale tabletelor cu care proprietarii se ocupa in fiecare zi, iar acest articol va prezinta unele dintre cele mai cunoscute probleme pe care le poate avea o tableta.

Din acest motiv, indiferent daca detineti un astfel de dispozitiv sau daca aveti de gand sa va cumparati o tableta, este foarte important sa cititi articolul pana la final. Informatiile pe care le veti descoperi, se vor dovedi foarte eficiente mai devreme sau mai tarziu.

Navigare si tastare

Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le aud de la proprietarii de tablete este navigarea. Sigur, ecranele tactile de pe aceste dispozitive nu sunt egale. Este destul de usor sa atingeti si sa glisati ecranul tabletei. Cu toate acestea, daca doriti sa folositi o tableta in scopuri mai serioase, veti avea nevoie de mai mult.

Tastaturile de pe ecran sunt greu de tastat pentru perioade lungi de timp si cu siguranta nu puteti sa tastati la fel de repede ca si pe o tastatura obisnuita. Mai mult decat atat, atingerea constanta a ecranului poate deveni deranjanta si va poate rani mana.

Pentru a remedia aceste probleme, trebuie doar sa va indreptati atentia spre unele tastaturi grozave, care va vor oferi posibilitatea de a tasta la fel de repede ca pe un laptop. Adesea, acestea sunt incorporate in carcase, astfel incat indeplinesc mai multe sarcini.

Afisaje murdare

Ecranele tactile sunt grozave, cu exceptia cazului in care se murdaresc, ceea ce se poate spune ca se intampla mai tot timpul. Indiferent cat de mult va curatati mainile, uleiurile naturale din piele isi vor lasa amprenta pe ecranul tabletei.

Nu puteti face multe pentru a preveni acest lucru. In timp, ecranul dvs. va deveni o mare pata, cu exceptia cazului in care faceti ceva in acest sens. Daca nu, veti descoperi ca vizionarea de filme sau chiar utilizarea tabletei pentru a expedia sau pentru a citi e-mailuri va va da dureri de cap.

In fiecare saptamana, stergeti ecranul cu o carpa moale, fara scame, pana cand amprentele si alte semne sunt eliminate. Evitati utilizarea unor produse de curatare, deoarece acestea pot deteriora stratul de acoperire a ecranului, si nu folositi niciodata un prosop de hartie, deoarece aceasta hartie este aspra si poate zgaria ecranul.

Cu doar un pic de curatare regulata, puteti pastra ecranul curat si fara amprente inestetice, amprente care trebuie sa recunoastem faptul ca fac ecranul greu de citit.

Probleme privind spatiul de stocare

Una dintre cele mai frecvente probleme de care se plang proprietarii de tablete este ca acestea au aproape in permanenta ocupat spatiul de stocare. Tabletele nu au in general spatiul de stocare la fel de mare precum un laptop, si asta inseamna ca nu va puteti pastra intreaga viata digitala fara a face fata problemelor de stocare. Deci, ce se poate face in legatura cu asta? Depinde de tipul de tableta pe care il aveti.

De exemplu, daca aveti o tableta Android, puteti adauga un card microSD in slotul disponibil, pentru a creste spatiul de stocare pe care o aveti. Cu toate acestea, daca aveti un iPad, nu aveti aceasta optiune. Singurele optiuni pe care le aveti este sa faceti upgrade la un iPad cu mai mult spatiu de stocare sau sa va curatati dispozitivul.

Pentru a va curata dispozitivul, trebuie mai intai sa parcurgeti lista de aplicatii, si sa eliminati orice nu utilizati niciodata. Aceste aplicatii ocupa spatiu valoros si, daca nu le folositi, de ce sa le pastrezi? Apoi, ar trebui sa incercati sa va stergeti muzica si videoclipurile de pe tableta.

Incercati sa utilizati spatiul de stocare in cloud, cum ar fi Google Drive sau Dropbox, pentru a va stoca fisierele. Aceste fisiere pot fi accesate cu usurinta utilizand aplicatiile gasite in diferite magazine de aplicatii, dar nu vor ocupa spatiu de stocare valoros pe unitatea dvs.

Durata de viata a bateriei

Este o problema cu care ne confruntam cu totii in fiecare zi. In acest sens, puteti sa eliminati orice aplicatii de care nu aveti nevoie. Aceste aplicatii pot rula in fundal consumand resursele bateriei. Dezactivati orice aplicatii pe care nu le utilizati des si impiedicati-le sa ruleze in fundal.

Opriti actualizarile automate, astfel incat dispozitivul dvs. sa nu verifice in permanenta actualizari. Asigurati-va ca verificati din cand in cand daca exista actualizari.

Nu in ultimul rand, folositi luminozitatea redusa a ecranului, pentru a economisi si mai multe dintre resursele bateriei.