Ce-avantaje-aveau-telefoanele-mobile-vechi

Ce avantaje aveau telefoanele mobile vechi?

In zilele noastre, fiecare persoana detine un smartphone pe care, in functie de preferinte si de necesitati il foloseste in viata de zi cu zi.

Aceste dispozitive sunt atat de importante pentru oameni, dat fiind faptul ca suporta instalarea unui numar impresionant de aplicatii smartphone, care sunt capabile sa indeplineasca o multime de sarcini cu succes.

Vreti sa calatoriti cu masina? Un smartphone va ajuta sa ajungeti la destinatie datorita aplicatiilor cum ar fi Waze sau Google Maps. Vreti sa ascultati muzica preferata? Nimic mai simplu, pentru ca Google Play Music, Spotify, Deezer sau diferite alte aplicatii pot fi utilizate in acest sens.

Vreti sa faceti cele mai cool selfie-uri? Aveti posibilitatea de a folosi diferite aplicatii cum ar fi Retrica de exemplu, care va ajuta in acest sens. Vreti sa socializati cu cei dragi aflati la departare? Ei bine, aplicatiile Facebook, Instagram, Messenger sau WatsApp va vin in ajutor.

Acestea sunt doar unele dintre sarcinile pe care un smartphone le poate indeplini fara problema la orice ora din zi sau din noapte, daca aveti acces la internet (date mobile sau wifi).

Datorita numarului mare de sarcini pe care un smartphone le poate indeplini, oamenii au ajuns sa fie dependenti de aceste dispozitive. De mentionat insa este faptul ca oricat de performant ar fi un smartphone, tot nu este la fel de rezistent precum un telefon vechi.

Telefoanele vechi cu butoane, in special telefoanele Nokia, erau deosebit de rezistente, iar acesta era marele lor avantaj. Imaginati-va ce s-ar intampla daca v-ati scapa noul iPhone 12 Pro Max sau noul P40 Pro de la Huawei sau noul Galaxy 20 Ultra pe gresie, iar acesta nu ar fi echipat cu o folie de protectie din sticla pentru ecran.

Cel mai probabil, in urmatoarele momente veti incepe sa cautati cele mai apropiate service-uri gsm din oras, pentru a va duce dispozitivele la reparat. In ciuda faptului ca sunt foarte performante, aceste telefoane au ecranele foarte sensibile, si au sanse mari sa ajunga in service cand nu sunt bine intretinute.

Acum ganditi-va la clasicul Nokia 3310 care putea fi scapat pe jos, care putea fi scapat de la etaj sau care putea sa cada pe orice suprafata dura. Fara a fi pastrat in husa, fara alte accesorii de protectie, aceste dispozitive, chiar si cand se dezmembrau (sarea cartela si bateria de la impact, si capacul de la baterie), in cateva momente erau reasamblate si functionau fara probleme.

Deci, iata un avantaj foarte mare pe care l-au avut telefoanele mobile clasice, un avantaj care nu putem decat sa speram ca intr-o buna zi, fie mai devreme sau mai tarziu, va fi posibil si pentru noile smartphone-uri.

De-asemenea, ganditi-va putin de cate ori este nevoie sa fie incarcat un smartphone intr-o saptamana. Cu siguranta este nevoie ca un smartphone sa fie incarcat in fiecare zi. Rar exista utilizatori de smartphone care sa isi incarce telefoanele odata la doua zile, daca le folosesc in mod intens.

Ei bine, un telefon mobil din trecut, nu dispunea de atat de multe functii, nu era performant, era folosit strict pentru a comunica, dar avantajul era ca ramanea incarcat 5-6 zile sau chiar mai mult.

De-asemenea, ar fi o mare bucurie pentru utilizatorii de smartphone sa existe dispozitive care sa reziste atat de mult timp incarcate, insa este greu de crezut acest lucru, el putin in viitorul apropiat.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje pe care un telefon mobil clasic (de dinainte de aparitia smartphone-urilor) le aveau in comparatie cu un smartphone din prezent.

Cand va aparea un smartphone care sa fie atat de rezistent si care sa reziste atat de mult timp incarcat, cu siguranta vom putea spune ca este telefonul perfect.