Ghid-de-alegere-a-masutei-de-cafea

Ghid de alegere a masutei de cafea

Atunci cand vrei sa iti alegi obiectele de mobilier din living, trebuie sa tii cont de unele detalii foarte importante, iar acest articol iti ofera informatii pretioase, astfel incat sa poti sa faci cea mai buna alegere.

Asadar, cea mai importanta piesa de mobilier din living este fara doar si poate canapeaua, deci trebuie sa te asiguri ca alegi cea mai potrivita canapea pentru living. In cazul in care suprafata livingului este una mare, iti pot indrepta atentia spre o canapea de orice dimensiune doresti.

In cazul in care insa livingul nu este foarte spatios, lucrurile se complica putin. Va trebui sa iti alegi o canapea de mici dimensiuni care sa se incadreze perfect in decor. Daca nu iti permite spatiul sa alegi o canapea pentru living, poti alege si doua fotolii living, si o masuta de cafea.

In aceste conditii, daca alegi canapea si masuta de cafea sau fotolii si masuta de cafea, setul compus din masa si scaune va sari din schema.

In aceste conditii, chiar daca majoritatea oamenilor pun mai mult accent pe canapea si fotolii, exista unele detalii importante de luat in considerare cand discutam despre masute de cafea, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

Buget

Pe piata exista masute de cafea care costa de pe la 250 lei si pana la mai bine de 2000 de lei. In aceste conditii, este cat se poate de firesc faptul ca in conditiile in care ai bugetul mic, nu ai foarte multe optiuni.

Cand ai de exemplu 2000 de lei la dispozitie sau chiar mai multi bani, ai o multime de optiuni, si poti gasi o masuta de cafea care sa fie potrivita gusturilor tale.

Acest lucru nu inseamna insa ca, daca ai bugetul mare, trebuie sa alegi neaparat o masuta de cafea scumpa. Poate gasesti o masuta potrivita care costa 300 sau 500 de lei.

Materiale

Fara doar si poate, calitatea materialelor din care este fabricata masuta de cafea, are o foarte mare importanta, si trebuie sa tii cont de acest aspect. Cu cat calitatea materialelor este mai buna, cu atat masuta va fi mai durabila si mai rezistenta.

Cu cat calitatea materialelor este mai buna, cu atat si pretul masutei de cafea va fi mai mare; deci se poate vedea foarte clar faptul ca materialele sau mai bine spus calitatea materialelor conteaza foarte mult.

Tot referitor la materiale, trebuie mentionat faptul ca se gasesc pe piata atat masute de cafea din lemn, cat si masute de cafea din sticla sau matsute de cafea din metal. Se pot gasi de-asemenea combinatii de masute din metal cu sticla, lemn cu metal au lemn cu sticla.

Cand bugetul este unul mare, oamenii opteaza de regula pentru masutele din lemn masiv, care sunt foarte apreciate, rezistente si foarte elegante. De-asemenea, si masutele din sticla sunt foarte apreciate, sunt elegante, dar nu sunt rezistente. Chiar si o ceasca de cafea scapata accidental pe masuta, o poate deteriora. Sticla se poate fisura foarte usor si rapid.

Dimensiuni

Dupa cum spuneam la inceputul articolului, cand vine vorba despre alegerea canapelei sau a fotoliilor din living, conteaza foarte mult dimensiunile. La fel stau insa lucrurile si atunci cand vine vorba despre alegerea unei masute de cafea.

Pentru o camera mica si cocheta, o masuta de cafea cu linii fine, pentru 2-3 persoae, reprezinta o alegere potrivita. Pentru o familie numeroasa in schimb, o masuta de cafea care are dimensiunile mai mari, sau chiar si doua masute identice, lipite una de cealalta, reprezinta o solutie demna de luat in calcul.

Forma

Exista masute de cafea de diferite forme, deci trebuie sa stii ca ai multe optiuni in aceasta privinta. Cat despre forma masutelor de cafea, aceasta de regula este aleasa de fiecare in parte in functie de preferinte si in functie de stilul si de aspectul incaperii.

Cu toate acestea, cele mai populare sunt masutele de cafea care au forma rotunda, dreptunghiulara sau patrata. Si cele cu forma ovala insa sunt foarte apreciate.

Functionalitate

Nu trebuie sa uitam de acest criteriu care pentru unele persoane, are un rol deosebit de important. Trebuie sa stii daca iti doresti o masuta de cafea simpla, sau daca iti doresti ca aceasta sa poata indeplini si unele functii.

Poate vrei o masuta de cafea extensibila, pe care sa o poti transforma cu usurinta in masuta pentru laptop. Poate vrei o masuta de cafea extensibila, care poate fi utilizata si in diferite alte scopuri.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vrei sa iti alegi masuta de cafea. Cu siguranta, daca vei tine cont de toate acestea, vei reusi in cele din urma, sa gasesti o masuta de cafea care sa se incadreze perfect in decorul sufrageriei tale, si care sa iti fie pe plac.