Este-eficient-ceaiul-pentru-stimularea-lactatiei

Este eficient ceaiul pentru stimularea lactatiei?

Parintii isi doresc intotdeauna ce este mai bun pentru bebelusii lor. Mamele care alapteaza doresc sa se asigure ca bebelusul are suficiente substante nutritive si calorii pentru o crestere sanatoasa si normala. Daca aportul de lapte este scazut, puteti bea ceai pentru stimularea lactatiei, care va ajuta sa cresteti productia de lapte.

Corpurile femeilor trec prin modificari hormonale in timpul si dupa primele sase luni de la nastere. Acest lucru, impreuna cu alti cativa factori, pot diminua aprovizionarea cu lapte si pot ingreuna satisfacerea cerintelor bebelusului. Unii dintre acesti factori includ:

  • Revenirea la munca.
  • Modificarea programului de hranire.
  • Stres.

O modalitate simpla si eficienta de a creste aportul de lapte este un ceai pentru stimularea lactatiei. Aceste ceaiuri din plante pot fi cumparate de la magazin sau le puteti face singuri. Ierburile din ceai ofera sprijin pentru alaptare si va ajuta corpul sa produca mai mult lapte, astfel incat sa va puteti intoarce la munca, sa schimbati programele si sa gestionati stresul cu usurinta.

Semne si cauze ale alimentatiei reduse de lapte

Laptele matern se face prin oferta si cerere. Cu cat copilul este mai mult alaptat, cu atat mai mult lapte face corpul mamei, pentru a inlocui ceea ce a luat copilul.

Daca consumul de lapte pare scazut, utilizati o pompa, iar daca nu pompati atat cat ati obisnuit, poate se datoreaza faptului ca bebelusul nu are nevoie la fel de mult ca inainte. Daca alaptati exclusiv, verificati copilul daca exista semne ca nu primeste suficient lapte. Aceste semne sunt:

  • Scutece umede sau murdare insuficiente: Este posibil sa observati urina intunecata in scutecele lor si ca bebelusul are brusc mai putine scutece murdare decat in ​​mod normal. Acest lucru ar putea insemna ca nu consuma aceeasi cantitate de lapte matern cu care a fost obisnuit, si nu digereaza suficient.
  • Reticenta fata de asistent medical: Uneori, bebelusii fac greve de alaptare. Alteori inseamna ca nu exista suficient lapte pentru copil si devin obositi si reticenti in fata asistentei.
  • Crestere in greutate inadecvata pe termen lung: Daca bebelusul tau nu arata o crestere normala in greutate, poate indica faptul ca nu primeste suficiente substante nutritive sau calorii din laptele matern.
  • De asemenea, obrajii copilului pot parea supt in timpul alaptarii. Nu uitati ca toti bebelusii sunt unici si nu vor creste exact la fel. Retineti cresterea copilului dvs. si, daca aveti probleme, spuneti-i medicului pentru a putea verifica evolutia copilului.
  • Deshidratare: cand copilul tau este deshidratat, nu va arata intotdeauna ca ii sete excesiva. Urina de culoare inchisa este un indiciu al deshidratarii. Icterul si letargia sunt alte doua semne ca bebelusul tau nu primeste suficient nutrienti.
  • Daca observati semne ca bebelusul dvs. are nevoie de mai mult lapte, atunci poate fi necesar sa va mariti oferta de lapte.

Ceaiul pentru lactatie functioneaza cu adevarat?

Ierbele utilizate pentru sprijinirea lactatiei au fost folosite de secole, de mame din intreaga lume. De obicei, ierburile sunt puse in ceai pentru mamele care alapteaza.

Ierburile contin componente care ne afecteaza corpul atunci cand le digeram. Se crede ca consumul de menta calmeaza stomacul suparat si ghimbirul combate bacteriile si creste circulatia sangelui. Ierburile care ofera suport pentru lactatie sunt cunoscute sub numele de galactagogi botanici.

Intr-un studiu care a comparat un ceai la lactatie cu un placebo, mamele din grupul de ceai din galactagog au inceput sa produca mai mult lapte matern la trei zile dupa ce au inceput ceaiul.

Bebelusii din grupul alaptat cu lapte produs dupa consumul de ceai de lactatie, au avut o pierdere in greutate maxima mai mica comparativ cu ceilalti sugari din studiu. De asemenea, si-au recapatat greutatea la nastere mai rapid decat ceilalti.

Cand sa incepeti sa beti ceai de lactatie

Deoarece unele plante utilizate din ceaiul pentru mamele care alapteaza au alte efecte asupra organismului, cel mai bun moment pentru a incepe sa luati ceaiul este dupa nasterea copilului.

De obicei, alimentarea cu lapte a mamei este suficienta pentru a oferi copilului. Deoarece volumul de lapte este creat pe baza ofertei si a cererii, o solutie rapida si usoara pentru aprovizionarea cu lapte scazuta este cresterea alimentatiei.

Daca observati ca bebelusul dvs. arata semne ca nu primeste suficient lapte, si ca cresterea timpului de hranire nu va ajuta, atunci puteti incepe sa incercati sprijinul la lactatie sub forma de ceaiuri din plante.

Asadar, dupa cum se poate vedea, pentru mamele care observa ca nu mai produc suficient de mult lapte pentru bebelusii lor, cu siguranta ideea de a consuma ceai de lactatie nu este deloc una rea.

Consumand un astfel de ceai, ele vor incepe sa produca din nou mai mult lapte, astfel incat copilul sa poata fi hranit. Femeile care doresc sa inceapa sa foloseasca un asemenea ceai, ar fi indicat sa ia legatura cu medicul, si sa ii ceara sfatul.