Cladiri-si-amenajari-care-au-nevoie-doar-de-autorizatie-ISU

Cladiri si amenajari care au nevoie doar de autorizatie ISU

Se stie faptul ca pana in momentul producerii tragediei de la clubul Colectiv, documentele emise de catre ISU, iar aici discutam atat despre autorizatie pompieri cat si despre avize pompieri, se obtineau foarte simplu si usor.

Odata petrecuta insa tragedia din clubul bucurestean, tragedie in urma careia foarte multe persoane si-au pierdut viata, se pare ca ISU acorda mult mai greu aceste documente.

Pentru obtinerea acestor documente, cei interesati pot cauta autorizatii Protecons.ro, pentru a intra in contact cu specialistii care sa le obtina documentele de la ISU.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca desi de regula constructiile au nevoie si de cladiri si de amenajar, exista situatii in care doar autorizatiile sunt necesare, fara a mai fi nevoie de avizari.

De autorizatii pompieri fara a mai avea nevoie de avizare, au nevoie constructiile sau sisteme de instalatii pentru:

  • Sistemele de distribuire a gazelor petroliere lichefiate la autovehicule care au capacitatea de stocare de cel mult 30 de metri cubi echivalent in apa, si care nu sunt amplasate in statii mixte;
  • De autorizatie fara aviz isu au nevoie si statiile transportatoare de distributie a carburantilor pentru autovehicule care nu au spatiul de stocare mai mare de 30 mc;
  • De autorizatie fara aviz este nevoie si pentru alimentarea consumatorulor cu gaze petroliere lichefiate care se regasesc stocate in rezervoare sau recipiente fize si care au capacitatea individuala de 5000 de litri, sau pentru grupuri de rezervoare si recipiente fixe care pot ajunge la 30.000 l volum de apa aferenta laboratoarelor, scolilor sau cladirilor in care se desfasoara activitati de productie si fluxuri tehnologice.
  • Autorizatia isu este necesara si in punctele de desfacere a buteliilor cu gaze petroliere lichefiate la consumatori, aici capacitatea de stocare fiind de cel putin 250 kg GPL, si cel mult 1250 kg GPL.
  • Autorizatia isu este necesara si in ceea ce priveste alimentarea cu apa care are ca si scop stingerea incendiilor.

Nu trebuie uitat nici faptul ca si constructiile sau amenajarile temporare care se regasesc in aer liber au nevoie de autorizatie ISU, daca acestea au capacitatea de cel putin 200 de locuri pe scaune, sau daca au destinatie comerciala iar suprafata desfasurata este mai mare sau egala cu 2500 mp.

De precizat aici este si faptul ca nu au nevoie de obtinerea unei autorizatii pompieri constructiile care au obiectiv cu caracter militar, si nici constructiile care se regasesc in programele de investitii si reparatii ale  Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justitiei, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Protectie si Paza, dar si Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Aceasta regula se aplica si pemntru constructiile nuclerare si pentru cele care sunt aferente ale partii clasice a centralei nucleare.

In toate aceste situatii, activitatile privind securitatea la incendiu sunt realizate numai de catre acele autoritati care se ocupa de gestionarea domeniilor in cauza, in baza mai multor reglementari speciale.

Ei bine, toate aceste informatii se pot afla insa si de la o firma care presteaza servicii de autorizare si avizare ISU.