Defectiuni-comune-ale-masinilor-Audi

Defectiuni comune ale masinilor Audi

Fiecare sofer care intentioneaza sa isi inlocuiasca vechea masina cu un autoturism nou, sau cu cat mai putini ani vechime, isi indreapta atentia mereu spre masinile celor mai renumiti producatori auto de pe piata.

Audi este unul dintre acestia, iar soferii isi doresc cu siguranta sa conduca si sa detina noile masini ale acestui brand de top din industria auto. Trebuie mentionat insa faptul ca, nu exista masina perfecta, iar modelele Audi pot intampina unele probleme, iar multi soferi sunt dezamagiti de acestea.

In cele ce urmeaza va prezentam cateva defectiuni comune ale masinilor Audi, iar apoi va trebui sa cantariti foarte bine decizia, inainte de a alege sau nu o masina de la acest brand auto de lux.

  1. Modelele Audi au probleme cu componentele electrice

Stiati ca defectiunile componentelor electrice reprezinta una dintre cele mai comune probleme ale masinilor Audi? O multime de proprietari ai modelelor acestui producator auto s-au plans de probleme ale masinilor pe care le conduc, in special in ceea ce priveste esecul afisajului digital al tabloului de bord.

Altii se plang de probleme si de esecul consolei sau de luminile neregulate, sau de alte probleme electrice. De precizat este faptul ca inlocuirea acelor componente defecte functioneaza doar cu componente OEM, iar pretul acestora este pe masura asteptarilor.

  1. Defectiunea turbosuflantei

Nu putini sunt proprietarii de autoturisme Audi, care au ajuns cu masinile in service datorita faptului ca turbosuflantele masinilor pe care le detin, s-au defectat. In unele cazuri, problema a fost provocata de supraincalzirea turbosuflantei, care in cele din urma a cedat.

In alte cazuri, uleiul contaminat sau de proasta calitate s-a dovedit a fi vinovat de defectarea turbosuflantei Audi. Exista insa multe alte motive care pot duce intr-un final la defectarea acestei piese.

In aceste conditii, proprietarii acestor masini, au avut de ales intre a cumpara o turbosuflanta ieftina Audi, sau reconditionarea acesteia. Cei care au ales o turbosuflanta ieftina Audi, si-au vazut masinile reparate mai rapid, in timp ce, soferii care au optat pentru reconditionare turbosuflanta Audi, au avut de ateptat ca aceasta sa fie reconditionata.

  1. Scurgeri de ulei

Deja cred ca toti soferii au auzit despre masinile celor de la Audi ca se confrunta cu problema scurgerii de ulei. Ei bine, aceasta problema fie este provocata de garnitura capacului supapei, gie de un tensor al arborului cu came.

Indiferent insa de motivul care a dus la aparitia acestei probleme, soferii au avut de suportat costuri destul de mari pentru remedierea problemei.

  1. Inlocuirea convertoarelor catalitice

Aceste piese se defecteaza de cele mai multe ori din cauza acumularii de carbon. Acesta solidifica si blocheaza fluxul de evacuare. De precizat este faptul ca inlocuirea convertoarelor catalitice este o problema care pe termen lung nu este recomandata.

Cei care se confrunta cu o astfel de problema, trebuie sa se asigure de faptul ca isi duc masina intr-un service in care mecanicul descopera problema reala. Este important ca motorul sa fie bine reglat si mentinut in mod regulat astfel incat sa fie precenita defectarea catalizatorului, care costa multi bani.

  1. Inlocuirea senzorului de oxigen

In cazul in care nu stiati acest lucru, exista situatii in care proprietarii de autoturisme Audi ajung cu masina in service datorita faptului ca au nevoie ca specialistii sa le inlocuiasca senzorul de oxigen.

Aceasta sarcina cu siguranta nu este una grea, iar multi soferi priceputi se ocupa personal de remedierea problemei. Cu toate acestea, cei care nu sunt suficient de priceputi, nu trebuie sa incerce sa faca acest lucru pe cont propriu.

  1. Reglarea gazelor de esapament (EGR)

Pentru cei care nu stiu, mentionam faptul ca in primul rand, rolul sistemului EGR este acela de a reduce temperaturile din camera de ardere. Carbonul si uzura sunt doi factori importanti, care afecteaza sistemul EGR al masinii.

Soferii care ajung in service cu masinile lor Audi pentru ca au nevoie de curatarea EGR si pentru eventualele reparatii, vor scoate destui banuti din buzunar.

  1. Defectiuna bujiei sau a bobinei de aprindere

Una dintre cele mai comune defectiuni ale masinilor Audi, este reprezentata de defectoimea bobinei de aprindere (sau a bujiei). Acesta este unul dintre motivele datorita caruia, uneori masinile Audi ofera rateuri atunci cand se incearca pornirea lor.

Solutia pe care o au la dispozitie cei care se confrunta cu asemenea probleme, consta in inlocuirea acestor componente cu bujii OEM de calitate superioara, dar si de reglarea motorului la specificatiile producatorului.

Aici vestile nu stunt atat de proaste in ceea ce proveste pretul, pentru ca bujiile nu sunt foarte scumpe (in comparatie cu alte piese Audi).

Asadar, acestea doar unele dintre cele mai importante probleme cu care se pot confrunta soferii de autoturisme Audi. Daca aveti nevoie sa va cumparati o masina si v-ati gandit la un model Audi, este important sa aveti la cunostinta toate aceste detalii legate de defectiuni comune pentru Audi.