Tot-ce-trebuie-sa-stim-despre-albirea-dentara

Tot ce trebuie sa stim despre albirea dentara

Stiati ca o multime de persoane nu mai zambesc in public datorita faptului ca le este jena sa faca acest lucru din cauza dintilor? Ei bine, acest lucru este adevarat, si foarte multe persoane au dintii ingalbeniti.

O persoana care are dantura ingalbenita, oricat de frumoase ar avea trasaturile fizice, nu va mai fi avantajata de zambetul ei, care candva era cel mai important accesoriu. Din fericire insa, si aceasta problema are solutii pentru rezolvare, iar albirea dintilor este o procedura care ofera rezultatele dorite.

Mai multe detalii insa depre albirea dintilor si despre cum isi pot recapata persoanela cu dintii ingalbeniti, acel zambet frumos si stralucitor, puteti descoperi in randurile care urmeaza.

Ce este albirea dintilor?

Albirea dintilor poate fi un mod foarte eficient de a lumina culoarea naturala a dintilor, fara a indeparta suprafata dintelui. Nu poate face o schimbare completa a culorii, dar vestea buna este ca in urma unui tratament de albire dentara, se poate lumina nuanta existenta a dintilor, iar rezultatele vor fi spectaculoase.

De ce as avea nevoie de dintii mei albiti?

Cu siguranta exista un numar mare de motive pentru care s-ar putea sa doriti va albiti dintii, iar faptul ca veti avea posibilitatea de a zambi din nou si de a impresiona prin zambetul frumos si stralucitor, este unul dintre acestea.

Ce factori schimba culoarea dintilor?

Dintii dvs. pot fi patati la suprafata de alimente si bauturi precum ceai, cafea, vin rosu si coacaza neagra. Fumatul poate pata dintii de-asemenea.

„Calculul” sau tartrul pot afecta si culoarea dintilor. Unele persoane pot avea pete sub suprafata, care pot fi cauzate de anumite antibiotice sau de fisuri minuscule ale dintilor care ocupa petele. Din fericire insa, albirea dentara functioneaza, iar dintii ingalbeniti isi vor recapata albul stralucitor.

Ce implica albirea dintilor?

Albirea profesionala este fara doar si poate, cea mai obisnuita metoda de albire a dintilor. Echipa dvs. stomatologica va va putea spune daca sunteti persoana potrivita pentru tratament, si il va supraveghea daca sunteti candidatul ideal si optati pentru acest tratament de albire a dintilor.

Mai intai echipa stomatologica va pune pe gingii un scut de cauciuc sau un gel pentru a le proteja. Apoi se va aplica apoi produsul de albire pe dinti, folosind o tava special creata, care se potriveste in gura ca o aparatoare.

„Ingredientul activ” care face parte din compozitia produsului, este in cele mai multe cazuri peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamida. Pe masura ce ingredientul activ se descompune, oxigenul patrunde in smaltul dintilor, iar astfel culoarea dintelui devine mai deschisa.

Cat dureaza tratamentul?

Tratamentul total poate fi de obicei facut in trei-patru saptamani. In primul rand, veti avea nevoie de doua sau trei vizite la dentist. Echipa dvs. stomatologica va trebui sa faca o protectie bucala si va lua impresii pentru asta la prima intalnire.

Odata ce echipa dumneavoastra stomatologica a inceput tratamentul, va trebui sa continuati tratamentul acasa. Aceasta inseamna aplicarea regulata a produsului de albire pe parcursul a doua-patru saptamani, timp de 30 de minute la o ora la un moment dat.

Cu toate acestea, exista acum cateva produse noi care pot fi aplicate pana la opt ore simultan. Aceasta inseamna ca puteti obtine un rezultat satisfacator in cel putin o saptamana.

Ce alte proceduri exista?

Exista la momentul de fata tratamentul de albire a danturii cu laser sau „albirea cu putere”. In timpul acestei proceduri de albire dentara, un baraj de cauciuc este asezat peste dinti, cu scopul de a proteja gingiile, iar un produs de albire este vopsit pe dinti.

Dupa ce se petrece acest lucru, o lumina sau un laser se lumineaza pe dinti, cu scopul de a activa substanta chimica. Lumina este deosebit de eficienta dat fiind faptul ca grabeste reactia produsului de albire, ceea ce inseamna ca schimbarea culorii poate fi obtinuta mai rapid.

Se spune ca albirea dentara cu laser deschide nuanta dintilor cu pana la 5 sau 6 nuante.

Cat dureaza albirea puterii pe scaun?

Dentistul dvs. va trebui sa va evalueze dintii pentru a va asigura ca sunteti adecvat pentru tratament. Dupa ce a fost convenita, aceasta procedura dureaza de obicei aproximativ o ora.

Cat timp imi vor ramane dintii mai albi?

Se considera ca efectele albirii dureaza pana la trei ani. Cu toate acestea, acest lucru va varia de la o persoana la alta. Efectul este mai putin probabil sa dureze atat timp cat fumati, mnancati sau beti produse care va pot pata dintii. Cereti parerea echipei dvs. stomatologice inainte de a incepe tratamentul.

Care sunt efectele secundare?

Unii oameni pot constata ca dintii lor devin sensibili la rece in timpul sau dupa tratament. Altii pot avea disconfort la nivelul gingiilor, dar aceste simptome sunt de obicei temporare si ar trebui sa dispara in cateva zile de la terminarea tratamentului. Daca vreuna dintre aceste reactii adverse continua, trebuie sa va adresati medicului stomatolog.

Cand nu poate functiona albirea dintilor?

Albirea dintilor nu poate decat sa va deschida culoarea dintelui existenta. De asemenea, functioneaza doar pe dintii naturali. Nu va functiona pe niciun tip de dinti „falsi”, cum ar fi proteze, coroane si furniruri dentare.

Daca protezele va sunt patate sau decolorate, vizitati echipa dvs. stomatologica si cereti curatarea acestora.