Ce-avantaje-si-dezavantaje-au-masinile-sh

Ce avantaje si dezavantaje au masinile sh?

Masina personala este o necesitate pentru fiecare persoana adulta, iar din acest motiv, fiecare doreste sa isi aleaga o masina care sa faca fata cerintelor sale. De mentionat insa este faptul ca masinile noi au preturi destul de piperate pentru foarte multi dintre romani, iar din acest motiv, acestia aleg sa isi indrepte atentia spre diferite modele de masini second hand.

Ei bine, masinile second hand au unele avantaje semnificative, dar cu siguranta au si mari dezavantaje, iar in randurile care urmeaza puteti afla despre ce este vorba.

  1. Avantaje ale masinilor second hand

Fara doar si poate, cel mai important avantaj pe care il are o masina second hand este pretul. Cei care nu isi permit un autoturism nou, isi aleg o masina sh in functie de bugetul pe care il au la dispozitie. Cu cat masina are o vechime mai mare, cu atat pretul acesteia va fi mai mic.

Masinile second hand pot fi tunate in functie de preferintele fiecaruia, astfel ca unii soferi aleg sa le echipeze cu folii pe geamurile din spate si pe luneta. Altii aleg sa isi echipeze masinile cu folii pentru stopuri. Alti soferi isi vopsesc sau isi colanteaza masinile, in functie de preferinte.

Masinile second hand nu se depreciaza atat de mult precum masinile noi, mai ales daca discutam despre masini ale celor mai renumiti producatori de pe piata, si mai ales daca discutam despre masinile diesel.

  1. Dezavantajele masinilor second hand

In momentul in care vine vorba despre dezavantajele masinilor second hand, acestea sunt destul de multe. De exemplu, un prim mare dezavantaj poate fi vechimea. Ce e nou e nou, si ce e vechi e vechi, iar acest lucru este cat se poate de evident si in ceea ce priveste masinile.

O masina second hand poate avea un numar mare de kilometri parcursi, si se stie faptul ca de la un anumit moment dat, deja unele componente incep incet dar sigur sa cedeze. Cei care isi aleg o masina cu peste 200.000 de kilometri parcursi, sau chiar cu 300.000 de km parcursi, ar face bine sa aiba o carte de vizita in portofel, a unei firme care presteaza servicii de tractari auto Timisoara.

Mai devreme sau mai tarziu, fie electromotorul, fie pompa de ulei, fie pompa de apa, fie pompa de combustibil sau alte piese vor ceda. In aceste conditii, soferii trebuie sa isi duca masinile in service, iar pentru asta, au nevoie sa fie tractati/remorcati.

O masina second hand nu este atat de sigura in comparatie cu o masina noua, mai ales atunci cand reviziile si reparatiile au fost efectuate intr-un service auto de cartier. In aceste conditii, cei care isi aleg o asemenea masina, au de-asemenea toate sansele sa ramana undeva pe marginea drumului si sa sune personalul unei firme de tractari auto Timisoara, pentru a-i ajuga sa ajunga la destinatie.

O masina second hand poate prezenta de-asemenea urme de rugina. Acesta este un alt mare dezavantaj, in conditiile in care ulterior, pentru indepartarea acestora, va fi nevoie ca masina sa ajunga intr-un atelier de tinichigerie. Costurile vor fi mai mari sau mai mici, in functie de numarul elementelor care au fost afectate de rugina.

Nu trebuie uitat faptul ca o masina second hand necesita cheltuieli imediate. Este nevoie de schimbul de ulei si de schimbul distributiei, iar acestea pot provoca o gaura in bugetul cumparatorului.

In mare parte, acestea sunt cele mai importante avantaje, dar si cele mai importante dezavantaje pe care le au masinile second hand, si este indicat sa fie cunoscute de catre cei care se afla in cautarea unui autoturism.There are no comments

Add yours