Dupa denumire putem sa deducem ca prin scule pneumatice intelegem a fi acelea care sunt actionate cu ajutorul aerului comprimat. Ca sa ne dam seama mai bine, calea cea mai usoara este aceea de a avea cateva exemple: amortizorul, aparatul pentru fixat cuie, concasorul, bormasina, perforatorul pneumatic, aparatul de sablat, curatitoare pneumatice si enumerarea completa se gaseste pe http://www.epinvest.ro/scule-pneumatice .
Cand dorim sa incepem o activitate la care vom folosi scule pneumatice, cu siguranta ca avem un plan de actiune care este necesar pentru ca intotdeauna sa avem finalitatea cea mai buna. Cum avem grija planului trebuie sa avem si constienta de a ne purta de grija noua insine, adica sa ne protejam prin a folosi sculele necesare operatiunii, exact cum trebuie, in conditii de siguranta totale.
Pentru acest lucru, se incepe prin a citi instructiunile de utilizarea, expuse de catre fabricant. In concordanta cu actiunea ce urmeaza a fi prestata, putand fi utilizate echipamente de protectie cum sunt ochelari de protectie, casca de protectie, masti de protectie cum sunt cele pentru sudura, incaltari speciale, deci ceea ce este necesar particularizat pe activitatea intreprinsa.
Daca desfasuram activitatea intr-un spatiu special preagatit, trebuie sa semnalizam faptul ca se folosesc scule pneumatice, cu ajutorul unor afise ce reprezinta semne de avertizare, iar zona trebuie sa fie bine securizata cu ajutorul plaselor de sarma sau foilor metalice, impiedicand astfel accidentari ce pot fi cauzate de aschii, fragmente metalice sau din alte materiale.
Chiar daca indeplinim toate aceste conditii, aceasta nu inseamna ca siguranta este deplina. Disciplina in munca, concentrarea continua si atentia sunt aptitudinile pe care sa le folosim intotdeauna, la un nivel cat mai ridicat posibil.
Este imperios necesar sa ne asiguram ca aerul comprimat folosit in activitatea noastra este perfect curat si uscat. Praful, umezeala, fumul coroziv degradeaza sculele, asa ca, pentru a le da sculelor pneumatice o viata cat mai indelungata intr-o stare perfecta de functionare, este normal sa avem grija de ele, sa le folosim conform instructiunilor specifice, sa le curatam, sa le pastram curate si bine lubrifiate.
In ceea ce priveste furtunul pentru aer comprimat, el trebuie sa corespunda din punct de vedere al diametrului. Furtunul este la fel de important ca si orice alte scule pneumatice de pe site-ul specializat Epinvest.ro, trebuie sa fie de calitate, adica special fabricat pentru a rezista la abraziuni, taieri, sugrumari, rezistent la intinderi dese si repetate. In general se va alege spre utilizare acel furtun care rezista la o presiune cu 150 de procente mai mare decat cea care este produsa de catre sistemul detinut.
Si aici avem nevoie de rabdare, atentie si minutiozitate, la verificarea sa in mod regulat pentru a fi descoperite la timp eventualele taieturi, abraziuni sau protuberante, iar daca se va gasi ceva defect, se va inlocui neaparat. Inainte de folosire, se elimina aerul inainte de a conecta o scula pneumatica, acea scula nu se va actiona la o presiune mai mare decat specificatiile producatorului, iar atunci cand nu o folosim sau o schimbam, trebuie ca aerul comprimat sa fie oprit.
Alte indicatii de urmat sunt acelea de a nu tine sculele pneumatice efectiv de furtunul aferent, sa fim atenti sa nu calcam pe furtun si sa nu apelam la aerul comprimat atunci cand vrem sa facem curat, sa suflam praful sau sa ne curatam hainele.
Alte stiri actuale :
1. 1,5 milioane de euro pentru investiţii şi reparaţii la şcolile din Suceava
2. Reparaţii la 38 m înălţime! Faimoasa statuie a lui Iisus din Rio, lăsată fără un deget
3. Reparaţii şi igienizare în tot corpul B al Spitalului Satu Mare, unde erau pacienţi în condiţii insalubre
4. Sectorul de construcţii mai trăişte doar din tencuieli, văruieli şi reparaţii capitale. Construcţii noi: cu 10% mai puţine în primele 11 luni din 2013