Ce-nu-trebuie-sa-iti-lipseasca-din-gospodarie

Ce nu trebuie sa iti lipseasca din gospodarie

Locuiesti in mediul rural, si iti doresti sa ai o gospodarie dotata? In aceste conditii cu siguranta trebuie sa citesti acest articol pana la final, pentru a descoperi care sunt sculele si uneltele pe care trebuie sa le ai neaparat in gospodarie.

Scule si instrumente de mana

Dupa cum bine se stie, acestea reprezinta o necesitate pentru fiecare locuinta si pentru fiecare gospodarie, asa ca nu trebuie sa iti lipseasca. Vei descoperi cateva exemple in randurile care urmeaza.

Ai neaparat nevoie intr-o gospodarie de un patent si de un set de clesti. Poti sa folosesti aceste instrumente pentru a taia de exemplu sarma. Patentul il poti folosi si pentru a destrange un surub atunci cand nu reusesti cu cheia. Clestii ii poti folosi si pentru a scoate cuiele din scanduri, etc.

Pentru ca am adus cuiele in discutie, mentionam faptul ca ai nevoie si de un ciocan pe care sa il folosesti pentru a bate cuie, si nu numai. Ai de-asemenea nevoie de un fierastrau manual pe care il poti folosi in diferite situatii.

Tot in categoria instrumentelor de mana se afla si cheile, care iti pot fi de mare folos in functie de activitatea pe care o desfasori. Poti avea chei inelare, tubulare sau fixe. Cu cat ai mai multe chei, cu atat iti poti face treaba mai bine.

Surubelnitele sunt instrumente care nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa sau gospodarie, la fel ca instrumentele necesare pentru efectuarea masuratorilor de exemplu.

Scule electrice

Intr-o gospodarie sunt necesare si sculele electrice. In primul rand, nu trebuie sa iti lipseasca din gospodarie polizorul unghiular (flexul). Acesta poate fi utilizat pentru a taia diferite materiale (materiale metalice, placi ceramice, chiar si lemn). Se poate folosi flexul pentru a slefui suprafete, si pentru alte sarcini.

Masina de gaurit este o alta unealta care nu trebuie sa iti lipseasca din gospodarie. O poti folosi cand ai de efectuat anumite reparatii, dar si cand vrei sa dai o gaura in perete pentru a prinde un cui pentru tablou, etc.

Drujba este o alta scula electrica de care poti avea nevoie in gospodarie (aceasta poate fi si pe benzina, si cu acumulator). Poti folosi drujba pentru taierea lemnelor de foc, pentru curatarea ramurilor copacilor, etc.

Utilaje agricole

Fara doar si poate, atunci cand locuiesti la casa si ai o gospodarie, ai nevoie de utilaje agricole, pe care sa le folosesti pentru cultivarea legumelor sau a cerealelor.

Pentru o gradina ceva mai mare, poti alege cu siguranta un motocultor, iar in categoria de utilaje Rabota ai posibilitatea de a gasi diferite motocultoare, care au diferite preturi si diferite performante.

De exemplu, iti poti indrepta atentia spre motocultorul Rabota K7-75Q, care este ideal pentru gradinile care au chiar mai mult de 8000 de metri patrati suprafata. Un astfel de motocultor cu motor pe benzina Euro 5, are 7 CP, si poate fi accesorizat cu diferite accesorii, cum ar fi un plug de arat, o remorca, o prasitoare, un plug de bilonat, iar exemplele pot continua.

Toate aceste accesorii pentru utilaje Rabota pe care le-am amintit anterior (si nu numai), le poti achizitiona separat de motocultor, in functie de necesitati si de preferinte.

Daca in schimb ai o gradina care are o suprafata mult mai mica, atunci cel mai probabil vei dori sa alegi o motosapa. Trebuie sa stii insa de la bun inceput faptul ca o motosapa are motorul mai mic decat motocultorul.

Totodata, performantele motosapei sunt net inferioare celor ale motocultorului, asa ca este indicat sa analizezi bine situatia, inainte de a face alegerea.

Acestea sunt in mare parte, sculele, uneltele si utilajele de care poti avea nevoie intr-o gospodarie, pentru a-ti face cat mai bine treaba.