Cei 7 pasi pe care trebuie sa ii urmezi la prima intalnire cu medicul dermatolog

Cei 7 pasi pe care trebuie sa ii urmezi la prima intalnire cu medicul dermatolog

Stii care este cel mai mare organ din corpul tau? Exact, pielea. Cu toate acestea, este una dintre cele mai putin ingrijite, cel putin din punct de vedere al sanatatii. Este adevarat ca multe persoane folosesc zilnic creme si alte produse cosmetice, dar uita ceva important: controalele medicale.

Totusi, ti-ai facut o programare la dermatolog Targu Mures si faci o lista mentala a subiectelor pe care vrei sa le discuti, dar iti e frica sa nu uiti totul atunci cand ajungi la consultatie? Nu-ti face griji, nu esti singur si este mai frecvent decat pare. De aceea, in aceasta postare iti impartasim 7 pasi pe care trebuie sa ii urmezi daca ti-ai programat prima intalnire cu medicul dermatolog, astfel incat sa fi pregatit, sa profiti la maximum de consultatie si sa-ti risipesti toate indoielile:

  1. Fii sincer si deschis la toate intrebarile pe care le pune medicul dermatolog, nu omite nicio informatie. Aminteste-ti ca medicul iti va pregati istoricul clinic, va efectua un interviu personal si o examinare a pielii, parului, unghiilor si mucoaselor si este foarte important sa analizeze toate variabilele pentru a stabili diagnosticul si tratamentul, dupa caz.
  2. Investigheaza-ti istoricul medical si chirurgical, precum si bolile familiale semnificative si du-le la consultatie. Acest lucru ajuta foarte mult medicul cu diagnosticul.
  3. Inainte de consultatie noteaza toate indoielile pe care le ai pentru ca atunci cand te afli in fata medicului dermatolog sa nu uiti sa ii intrebi sau sa ii arati toate preocuparile tale. Poti folosi o lista pe telefonul mobil sau pur si simplu iti poti lua notitele pe hartie. Important este sa nu uiti niciun detaliu.
  4. Adu o lista sau o fotografie cu produsele cosmetice, medicamentele sau tratamentele (inclusiv cele de casa) pe care le folosesti sau le-ai folosit recent, precum si cele la care esti alergic sau intolerant. Acest lucru va permite o evaluare a situatiei tale actuale si daca exista vreo relatie cu medicamentele pe care le utilizezi.
  5. Ia nota de recomandari pentru a le putea urma la scrisoare, fara a-ti pune sanatatea in pericol. Desi este adevarat ca medicul va nota toate indicatiile pe care ti le da, este posibil ca unele informatii sa nu fie incluse in aceasta lista.
  6. Asigura-te ca tratamentul se adapteaza la obiceiurile si nevoile tale. Este necesar sa stabilesti o buna comunicare cu dermatologul tau pentru a clarifica indoielile si pentru ca tratamentul sa-ti poata satisface asteptarile.
  7. Aminteste-ti sa vorbesti despre viitor: cat va dura tratamentul potential si in cat timp vei incepe sa observi rezultate.

 

Dincolo de a o face din motive estetice, este important sa programezi intalniri regulate cu medicul dermatolog, cel putin o data pe an, pentru a tine sub control sanatatea pielii, parului, unghiilor si a mucoaselor. Cu toate acestea, vizitele nu ar trebui sa se limiteze la acea vizita anuala, deoarece daca se detecteaza orice fel de problema, ar trebui mergi si atunci, de urgenta.